SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahılda öncelik yoksul ülkeler

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahılda öncelik yoksul ülkelerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan …

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahılda öncelik yoksul ülkeler
Akacan The Mall
04.11.2022 12:22
0
A+
A-

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahılda öncelik yoksul ülkeler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan MÜSİAD EXPO’ya katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorundaki eserlerin az gelişmiş ülkelere verilmesi konusunda Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’le fikir birliğine varıldığını ve Putin’in tahılları fiyatsız göndereceğini söyledi.

İslam dünyasındaki kardeşlerimizin mağdurların çığlıklarına sağır kesilmesidir. Türkiye pek çok alanda olduğu üzere bu konuda farkını ortaya koymaktadır ve koyacaktır.

Dünyanın ulusal gelire nazaran en fazla insani yardım yapan ülkesi olarak yeni bir adım atıyoruz. Bilhassa söz ettiğim üzere Karadeniz’deki tahıl koridorundan bilhassa Afrika’daki gereksinim sahiplerinin daha fazla istifade etmesi için anlayış birliğine vardık. Somali, Cibuti, Sudan üzere ülkelere tahıl gemilerinin ulaşmasını temin edeceğiz. Somali halkına daha fazla takviye vereceğiz. Bu noktada iş adamı derneği olmanın ötesine geçerek mazlumlara sahip çıkan MÜSİAD’ın çalışmalarını takdirle takip ediyorum.

Akacan The Mall

Suriye İdlib’de 600 haneden oluşan MÜSİAD köyünü tamamlayan derneğimizi tebrik ediyorum.

Ülkemizin iktisat siyasetini tekrar inşa ettiğimiz süreçten geçiyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüterek global ticaret ve finansman sisteminin belirli odaklara hizmet eden cenderesinden kurtarmaktır. Her global kriz Türkiye’nin bu tercihini ne kadar hakikat olduğunu temin etmektedir. 

İş dünyamızın yeni eserler geliştirme ve yeni pazarlar bulma konusunda sergilediği muvaffakiyet takdire şayandır. Son periyotta global krizi fırsata dönüştürme konusunda kat edilen arayı ihracat sayılarında görüyoruz. Güç ve fiyatlarındaki dalgalanmaların üzerine gelişmiş ülkelerde giderek yayılan resesyonun eklenmesi işimizi güçleştiriyor. Petrol, doğal gaz, kömür üzere kendine kâfi ülkeler global seviyedeki fiyat artışlarından hudutlu düzeyde etkilendikleri için avantajlı duruma geçiyorlar. Kimi alanlarda bunun emarelerini görüyoruz. Bizim asıl maharetimiz bu türlü periyotlarda kendimize yeni çıkış yolları bulmak değil mi? Şikayet etmeyip, tahlil yollarına bakacağız.

Sanayimizin ana omurgasını temel gereksinim unsurları oluşturuyor. Beşerler yemekten, giyinmekten, günlük hayatları için temel eserler almaktan vazgeçmeyecekleri için bizim pazarımız kolay kolay bitmez, küçülmez. Kaybettiğimiz avantajı bir diğer yerde telafi etme fırsatı olduğunu söylüyorum.

Hidroelektrik kaynaklarımızı sonuna kadar değerlendirirken güneş ve rüzgar üzere yenilenebilir kaynakların yaygınlaşmasını teşvik ediyoruz. Yenilenebilir güce dayalı üretimde oluşan dalgalanmaları dengeleyecek araçları ülkemize kazandırıyoruz. Türkiye doğal gazda bir hub olacak. Rusya doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya sevki konusunda Putin’in açıklamalarını dinlediniz. Bu çalışmayı dayanışma içinde sürdüreceğiz.

Karadeniz’de bulduğumuz doğal gazı sisteme verdiğimizde konutların muhtaçlığı yanında elektrik üretiminde de rahatlama sağlayacağız. Akkuyu NGS üniteleri etap etap devreye girdiğinde bu düşünceyi çözmüş olacağız. Akabinde Sinop nükleer güç noktasında bizim ikinci etabımız olacak. Bu süreçte sanayicilerimizin kendi gereksinimlerini karşılayacak güç üretimi yatırımlarına tartı vermeleri gerekiyor. Enerji Bakanlığımız 3.etapla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Enerji Bakanlığımızın ve öteki ilgili kurumlarımızın yürüttükleri çalışmalarda eksiklik, aksaklık tespit edersek çabucak tahlil yoluna gidiyoruz. Finansmana erişimde iş insanlarının yanındayız .

Öncelikle ‘lerden başlayarak sanayicilerimizin ve ihracatçılarımızın hepsine hitap edecek finansman araçlarını sizlerin hizmetine sunacağız. 20 yıldır yaptığımız üzere omuz omuza verecek ülkemiz iktisadının dünyada hak edecek düzeye çıkarmak için çabalayacağız. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.