SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Beşiktaş’ta Trabzonspor beraberliğinin faturası Valerien Ismael’e kesildi! “Futbol seyreden herkes biliyor, o hâlâ göremedi…”

Son Dakika: Beşiktaş’ta Trabzonspor beraberliğinin faturası Valerien Ismael’e kesildi! “Futbol seyreden herkes biliyor, o hâlâ göremedi…”Spor …

Son Dakika: Beşiktaş’ta Trabzonspor beraberliğinin faturası Valerien Ismael’e kesildi! “Futbol seyreden herkes biliyor, o hâlâ göremedi…”
Akacan The Mall
17.10.2022 08:22
0
A+
A-

Son Dakika: Beşiktaş’ta Trabzonspor beraberliğinin faturası Valerien Ismael’e kesildi! “Futbol seyreden herkes biliyor, o hâlâ göremedi…”
Spor Toto Üstün Lig 10. hafta çabasında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan karşılaşma 2-2 sona erdi. Konut sahibi grupta teknik yönetici Valerin Ismael yeniden oyuncu değişikliği zamanlaması konusunda tenkit oklarının maksadı oldu. Tribünlerin istifa davetinde bulunduğu tecrübeli çalıştırıcı için Güntekin Onay ve Uğur Meleke’den ağır tenkitler geldi.

Süper Lig’in 10. hafta maçında Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını paylaştı. Vodafone Park’ta oynanan uğraş 2-2’lik eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin 11. dakikasında Trabzonspor, Maxi Gomez’in golüyle öne geçerken 29. dakikada Larsen’in kendi kalesine attığı golle durum 1-1 oldu. Trezeguet, 36. dakikada Masuaku’nun yanılgısını affetmedi ve bir kere daha konuk takım öne geçti.

Akacan The Mall

Maçta son kelamı ise 68. dakikada oyunda dahil olan Cenk Tosun, 70. dakikada söyledi ve skoru belirledi. Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı, 90+7. dakikada gördüğü kırmızı kartla ekibini 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş’ın puanı 19, Trabzonspor’un ise 18’e yükseldi.

BEŞİKTAŞ SONUNU GETİREMİYOR, TRABZONSPOR YENİLMİYOR

Opta datalarına nazaran; Trabzonspor’daki Abdullah Avcı devrinde bordo-mavililere karşı bir Harika Lig maçında en fazla net gol konumu üreten grup olan Beşiktaş (Ekim 2022 & Ocak 2021’de 6), bu sayıya ulaştığı iki müsabakadan da galibiyet çıkaramadı (1B 1M).

Beşiktaş’a konuk olduğu son altı Harika Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (2G 4B), bu deplasmanda daha uzun tek serisini 1978-1985 ortasındaki sekiz müsabakalık süreçte yakaladı.

Beşiktaş’ın Trabzonspor’u Vodafone Park’ta konuk ettiği yedi Üstün Lig maçından dört beraberlik çıktı (Beşiktaş 1G-2G Trabzonspor) ve bu dört müsabaka da 2-2 sona erdi.

HER VURDUĞU GOL OLUYOR

Beşiktaş formasıyla Trabzonspor’a rakip olduğu altı Harika Lig maçında dört gol atan Cenk Tosun, bu müsabakalarda çektiği dört isabetli şutu da gole çevirdi.

TREZEGUET TARİHE GEÇTİ

Trezeguet, Opta’nın bu alanda ayrıntılı tahlile başladığı 2007/08’den bu yana Harika Lig’de üç farklı grubun formasıyla Beşiktaş deplasmanında gol atan birinci yabancı oyuncu oldu.

Jens Larsen ise Muhteşem Lig tarihinde Ogenyi Onazi’nin (Aralık 2018) akabinde Beşiktaş karşısında kendi kalesine gol atan ikinci Trabzonspor oyuncusu oldu.

Mart 2022’den (Valencia vs Granada) bu yana lig maçlarındaki birinci baş golünü atan Maxi Gomez de Trabzonspor’un bu dönem Üstün Lig’deki en erken golünü Beşiktaş filelerine gönderdi

6 YIL SONRA BİR İLK

Yusuf Yazıcı, Muhteşem Lig’de Şubat 2016’dan (Salih Dursun vs Galatasaray) bu yana oyuna sonradan girdiği Üstün Lig maçında kırmızı kart gören birinci Trabzonspor oyuncusu oldu.

İSTİFA SESLERİ

Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçında istifa davetleri yapıldı. Müsabakanın son anlarında tribünler, ‘Valerien istifa’ tezahüratları yaparken Sergen Yalçın lehine de bağırdı.

ÖNCE ‘DEĞİŞİKLİK’ ÇAĞRISI

Beşiktaşlı taraftarlar, ekipler 2-1 geride olduğu 66. dakikada “Ismael ahenge, değişiklik yapsana” diye tezahüratlarda bulundu.

ISMAEL DİNLEDİ, GOL GELDİ

Bunun üzerine Valerien Ismael, 68. dakikada Gedson ve Cenk Tosun’u oyuna aldı. Cenk Tosun, oyuna girdikten 2 dakika sonra gol attı.

İLK REAKSİYON DELE ALLI’YE

Cenk Tosun oyuna girerken kenara gelen Dele Alli, yedek kulübesine giderken taraftarlar tarafından ıslıklandı.

UĞUR MELEKE: 68 METRE GENİŞLİĞİN TAHLİLİ 4-4-2 NİZAMIYLA OYNAMAKTI

Beşiktaş, Trabzon önünde sahanın 68 metrelik enini son santimine kadar kullandı.

Ligin birinci 9 haftası boyunca maçların yalnızca birinci 45 dakikaları oynansaydı Beşiktaş 21 puanla başkan girecekti düne… Lakin birinci 9 hafta boyunca maçlar bu sefer de yalnızca ikinci devrelerden ibaret olsaydı, Beşiktaş 9 puanla küme düşme çizgisinde bulacaktı kendini. Düne kadar aslında Beşiktaş’la ilgili en kıymetli tartışma buydu: Maçların birtakım kısımlarına bakıldığında oyun iştahlı, istekli, coşkulu. Ancak skor bulunduktan sonra vites beşten teğe düşürülüyor, o da İsmael’in eleştirilmesine neden oluyordu. Dün Beşiktaş hiç öne geçemedi. Maçın yaklaşık 50 dakikasını mağlup oynadı. Siyah beyazlılar, geriden gelmeye çalıştıklarında daha tutkulu göründüler. Ön alana çok daha kalabalık geldiler. Maçın neredeyse başından sonuna kadar en azından arayan-deneyen bir imaj verdiler.

TEK TiP ATAK STRATEJiSi

Beşiktaş’ın dünkü atak stratejisiyse genelde tek tipti: Siyah beyazlılar solda ağırlaşıp konsantrasyon oraya toplandığında en sağa 50 metrelik bir kros pas… Ya da sağda ağırlaşıp en sola 50 metrelik bir kros pas… Tekraren denediler bunu. Adeta sahanın 68 metrelik enini son santimine kadar kullandılar. Bu uygulamanın sonucunda da kenar ortaları geldi çoğunlukla.

Eğer bu türlü bir stratejiyle oynuyorsanız ceza alanı içinde iki santrfor olması çok daha mantıklıydı. Bu 68 metre genişlikteki oyun 4-4-2 istiyor çünkü. O yüzden Cenk oyuna girdikten sonra daha tesirli oldu bu ortalar. Cenk’in golü, Beşiktaş’ın maçtaki 25’inci ortasının eseriydi.

UĞURCAN PAS ÇALIŞMASI YAPMALI

Trabzonspor da motamot geçen dönemin birinci devresindeki maç üzere bir fırsat oyunu yansıttı alana. Motamot geçen dönem olduğu üzere 2-1’i buldular, fakat ikinci devrede çok fazla geriye yaslandıkları için skoru koruyamadılar. Dün Uğurcan bilhassa ikinci yarıda çok fazla uzun pas attı ve onun isabet yüzdesinin düşüklüğü Trabzon’un işini zorlaştırdı. Bence ulusal kaleci, hafta içinde ekstra pas çalışması yapmalı.

GÜNTEKİN ONAY: BÜYÜK MAÇLARDAKİ PLANLARI SORUNLU

Ismael parlak fikirler ortaya koyamıyor.

Beşiktaş, meskeninde Başakşehir ve Fenerbahçe’den sonra bir başka rakibi Trabzonspor’a da diş geçiremedi. Bu 3 maçın hiçbirinde İsmael’den güçlü bir başlangıç planı göremedik. Bu tip iç saha derbilerinde agresif, kararlı ve konut sahibi olduğunu hissettiren bir grup görmeyi beklerken huzursuz, taktiksel açıdan bir kurgusu olmayan ve rakipleri çok da rahatsız etmeyen bir Beşiktaş vardı alanda. Skorlardan bağımsız olarak tercih edilen futbol anlayışı Beşiktaş taraftarını rahatsız ediyor. Rakip ceza alanına atılan uzun toplar, orta alanın by-pass edilmesi ve çabuk sonuçlandırılan ataklarla kanat beklerini de pasifize edip faal formda hamleye çıkartamamak. Kadro uzunluğunun uzun olması, topun kıymetini bilmeyen ve kolay kaybeden bir Beşiktaş.

FUTBOLUN EMRETTiĞi ÇÖZÜM

Futbol seyreden herkes bu takımın top ayağındayken çok daha uygununu yapacağını görebiliyor. Lakin İsmael’de ne taktiksel bir yaratıcılık, ne esneklik ve ne de pragmatizm var. Daima birebir şeyleri yaparak farklı sonuçlar almak ve meselelere tahlil üretmek mümkün değil. Fakat Fransız teknik adam, Dele Alli’nin hazır olmadığını hala göremedi. İsmael’in Cenk’i sokup 4-4-2’ye dönmesi çok da parlak bir fikir değil. Bunu 70’te yaptı, halbuki maçın devre ortasındaki programda “Bu değişikliği yapamaz mı?” diye aslında konuştuk. Futbolun emrettiği kolay bir tahlil bu. Lakin Fransız teknik adam asla parlak fikirler ve tahliller ortaya koymuyor.

1 PUAN TRABZON iÇiN MAKÛS DEĞiL 

Beşiktaş, puan olarak enseyi karartacak bir noktada değil lakin rakipleri Avrupa’da oynarken haftada bir maç oynuyor. Ayrıyeten yenemediği Başakşehir, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile deplasmanda oynayacak. Öbür taraftan bakarsak bu 1 puan Trabzonspor için berbat değil. Son 10 günde 4’üncü maçını oynayan bordo mavililer bilhassa de ikinci yarıda yalnızca oyunu soğutmayı ve skoru müdafaayı düşündü. Bu anlayıştan ötürü Trabzonspor’u eleştirmek acımasızlık olur. Abdullah Avcı, ikinci yarıda alana sürdüğü isimlerden randıman alamayınca beraberliğe de ziyadesiyle razı oldu.

KALiTE Düzeyi DÜŞÜKTÜ

Dev maçta gol, heyecan, durumlar ve gayret vardı lakin kalite düzeyi geçer not almadı. Beşiktaş’ın başındaki teknik yönetici hayatında hiç kupa kazanmamış, bu tip maçları teknik adam olarak oynamamış. Büyük grup çalıştırmamış ve kâfi deneyimi yok. Hem başlangıç planlarında sorun var hem de maçların devamında oyuna ataklarında.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.