SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi net konuştu: “Değerini bulup gitmek isteyene ‘Kal’ diyemeyiz”

Son dakika: Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi net konuştu: “Değerini bulup gitmek isteyene ‘Kal’ diyemeyiz”Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi …

Son dakika: Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi net konuştu: “Değerini bulup gitmek isteyene ‘Kal’ diyemeyiz”
Akacan The Mall
01.08.2022 07:22
0
A+
A-

Son dakika: Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi net konuştu: “Değerini bulup gitmek isteyene ‘Kal’ diyemeyiz”
Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi, Hürriyet’e açıklamalarda bulundu. Transferden yabancı kuralına kadar birçok bahiste değerlendirmelerde bulunan Ahmet Işık Çebi, alt yapıdan yetişip ayrılmak isteyen oyuncuların bedelini bulduğu taktirde önünün açılması gerektiğini kaydederken “Değerini bulup gitmek isteyene ‘Kal’ diyemeyiz” açıklamasını yaptı.

Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi transferde çok dikkatli davrandıklarını belirtirken bunun en değerli sebebinin daha evvel alınan oyunculardan zahmetle kurtulmak olduğunu söyledi. Sessizliğini Hürriyet için bozan Çebi siyah beyazlı kulüpte ekonomik ve sportif ihtilaller yapmaya çalıştıklarını söz ederken alt yapıdan, transfere, teknik yöneticiden TFF ve hakemlere kadar tüm sorulara samimiyetle yanıt verdi.

TAKIMA KATKI DA VERMEDİLER

Akacan The Mall

“Transferlerde çok dikkatli davranıyoruz. Daha evvel yapılmış olan malum transferlerden neredeyse 14’ünden 4-5 yıl sonra kurtulmak kelam konusu oldu. Kamuoyunca malum olmak üzere bu futbolcuların şu anda bile Beşiktaş’tan aldıkları fiyatın yarısını alamadıklarını ve kendilerine kulüp bulamadıklarını ıstırapla görüyoruz. O periyotlarda yapılan transferler hem gruba katkı vermediği üzere Beşiktaş’ın tahminen de borcunun 3’te birine sebebiyet vermişlerdir.

YARI FİYAT VERDİK TEKRAR BULAMADILAR

Dikkat çekmek isterim ki, bu bahsi geçen ve giden eski futbolcular şu anda grup bulamadıkları üzere kontratları bizde devam ederken bile istemeyerek de olsa fiyatlarının yarısını hatta 3’te 1’inin verilmesi durumunda farkı ödemeyi kabul etmemize karşın hiçbiri kendilerine kulüp bulup gidememişlerdir. Tüm Beşiktaş topluluğunun bu kelamlara çok dikkat edip ne demek istediğimi anlayacaklarını umuyorum. Bu adamları isteyen oldu da mı vermedik? Bu türlü bir algı yaratılmasını hakikat bulmuyorum.

EN HOŞ ÖRNEK EMiRHAN VE RIDVAN

Bir futbolcuyu lider değil menajer pazarlar. Bir futbolcu para ediyorsa onun talibi vardır. Tüm kulüpler artık teknolojilerden yararlanarak futbolcuların performanslarını izliyorlar. Adam berbat değilse herkes kapınızı çalıyor. Emirhan, Rıdvan üzere. Bunu kongre üyelerimiz ve taraftarlarımız düşünmeli. Bizler düzgün işler yapıyoruz. Geldiğimizden bu yana ve bu devir bilhassa bunların olmaması için neredeyse fiyatlarının gerçek kıymetleriyle mukaveleler yapıldığı görülmektedir.”

DEĞERiNi BULUP GiTMEK iSTEYENE ‘KAL’ DiYEMEYiZ

“Alt yapıdan bir çocuğu muvaffakiyete yönlendirebilecek en değerli etken hedeftir” diyen Çebi ayrılmak isteyenlerin de önünün açılması gerektiğini söyledi.

Beşiktaş’ta son 20 yılda alt yapıya en çok ehemmiyet veren lider olarak dikkat çeken Çebi arka arda çıkan genç yeteneklerle ilgili şunları söyledi: “Alt yapıdan bir çocuğu muvaffakiyete yönlendirebilecek en kıymetli etken onların önüne koyduğumuz maksattır. Beşiktaş’ta top oynadıklarını, oynayacaklarını bildikleri takdirde daha istekli ve hırslı olacaklardır.

MUTLU DEĞiLSE KONTRAT ÖNEMSiZ

Bu sebeple alt yapıdan gelen oyuncular bedelini bulduğu vakit ve kendileri de gitmek istiyorlarsa önlerini açmamız gerekir ki geriden gelen öbür gençlerimizin de önünü açmış olalım. Oyuncu istekli ve keyifli olmalı aksi halde kontrat ve içindeki hususlar bir şey tabir etmez.

Alt yapıdan gelen çocuklarımızın yıllarca forma giymesinin başka genç kardeşlerimin yolunu kapatacağını biliyoruz. Bu sebeple alt yapıdan A kadroya gelmeli orada kendilerini göstermeli. Hem kendilerini hem Beşiktaş’a çıkar sağlamaları ve gittikleri yerde ülkemizi ve Beşiktaş’ı güzel temsil etmeleri çok büyük yarardır.”

RIDVAN BANA ‘HAYALLERiM VAR’ DEDi

‘Rıdvan hayallerim var lider bana müsaade et’ dedi. Tercihim bir mühlet Beşiktaş’ta top oynamasıydı lakin gitmek isteyene ‘dur’ demek hem kulübe hem futbolcuya ziyan verir. Futbolcu hayallerinin peşinde koşmak istiyorsa buna mahzur olmak hiç kimseye kar sağlamaz.”

ALT YAPI FABRiKASI

Beşiktaş Lideri Çebi “Beşiktaş tarihinde olmadığı kadar alt yapıda oyuncumuz var” derken alttan birçok oyuncunun gelmeye devam edeceğini söz etti.

TRANSFERDE iSTEDiĞiMiZ TÜM OYUNCULARI ALDIK

“Transferde kimi istediysek aldık” diyen Beşiktaş Lideri kampın eksiksiz geçtiğini belirtirken hazırlık maçlarındaki skorların kıymetli olmadığını söyledi.

BU DÖNEM iPi GÖĞÜSLEMEYi İSTEK EDiYORUZ

Bu dönem şampiyon biz oluruz. Beşiktaş’ın bu sene 120. yılı. Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı. Tüm ekipler Cumhuriyetimizin gruplarıdır. Hepsi dilekli istekli. Bu sene ipi biz göğüslemeyi çok istiyoruz.”

BiZi HiZMETTEN KiMSE ALIKOYAMAZ

“Şu anda da Beşiktaş’ta birtakım muhalif kümelerin fazla fuzuli konuştuklarını; kasıtlı, arka niyetli, provokatif davrandıklarını görüyoruz. Lakin bunlar bizi caydırmaya yetmez. Beşiktaş’a hizmet etmekten bizi alıkoyamayacaktır.”

8+3 KURALI TÜRK FUTBOLUNA ZİYAN VERiYOR

“Özellikle bu transfer devrinde yabancıda 8+3 kuralının kulüplere ziyan verdiği üzere Türk futboluna bir katkısı olmadığı görülmekte. Yerli futbolcuya hak etmediği bonservisi isteyen kulüpler olduğu üzere futbolcuların da rehavet içinde olup ‘Nasıl olsa alanda 3 yerli oynuyor’ diye rekabet etmedikleri ve çok çalışmaya gereksinim duymadıklarını görüyoruz.

FAZLA OLAN CEZA ÖDESiN

Bu sebeple bu kural ortadan kaldırılmalı. Türk atleti da Avrupalı ile rekabet edebilecek biçimde kendini yetiştirmeli. Ve hatta yabancı sayısı fazla olanların ceza, yerli sayısı fazla olanların da prim alacağı bir model her iki taraf için daha yararlı olacaktır.”

MAĞDUR OLURSAK HAKEMLERi EN ŞiDDETLi BEN ELEŞTiRiRiM

Türk hakemlerinden her vakit için gurur duyuyorum. Hakemlerin bireyler tarafından atanmasına son verilmesi argüman edilen şaibeleri ortadan kaldıracaktır. Ve tercihim genç hakemlere güvenmemiz. Onların önünü açmamız hem Türk futbolu, hem kulüplerimiz, hem de eski ve hakemlerimiz açısından, TFF ve MHK açısından çok olumlu bir durum olacaktır.

KiMSE ‘BU SERTLiK NEYiN NESi?’ DEMESiN

Bu sene hakemlerden olabilecek kusurlarda herkesin çok reaksiyon göstereceğini biliyorum. Bu reaksiyonlardan çok daha fazlasını geçen yılın en büyük mağduru olarak benim vereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Bugünden söylüyorum yarın kimse bana ‘bu sertlik neyin nesi?’ demesin. Başarılı olanı şiddetle takdir edeceğimiz üzere, başarısızlığı da çok daha şiddetle eleştireceğimizi, eleştirirken bir saniye tereddüt etmeyeceğimi belirtmek istiyorum.”

SOYUNMA ODALARINA iNMEK ESKiDE KALDI

“Kamuoyunda futbolseverler, yorumcular 4-3-3 vakit zaman da 3-4-3 sistemi konusunu çok konuşuyor. Bir ekibi teknik yöneticiye teslim ederken gereken bir denemeyi yaparsınız. Her saniye teknik adamlara karışmak, soyunma odasına inmek çok eskide kaldı. Çağdaş futbolda bu türlü bir şey kelam konusu değil.

BOŞA KÜREK ÇEKECEKLER

Takımların hocalarından çok daha fazla futbol bilgisi olan var. Bazen bu kadar arz varken teknik yöneticiler bir ortada çalışmalı diyorum. Türkiye’ye getirilen çok meşhur hocalar var, o vakit onlara yazık. Ekip, hoca ve idare, taraftar münasebetini bozmayı amaçladıklarını görüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar arka niyetliler boşa kürek çekmiş olacaklar.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.