SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde tekrar sınıfta kaldı! “Hayatımızdan iki saat çalındı, anlamak mümkün değil…”

Son Dakika: Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde tekrar sınıfta kaldı! “Hayatımızdan iki saat çalındı, anlamak mümkün değil…”Spor Toto Muhteşem Lig …

Son Dakika: Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde tekrar sınıfta kaldı! “Hayatımızdan iki saat çalındı, anlamak mümkün değil…”
Akacan The Mall
03.10.2022 08:22
0
A+
A-

Son Dakika: Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde tekrar sınıfta kaldı! “Hayatımızdan iki saat çalındı, anlamak mümkün değil…”
Spor Toto Muhteşem Lig’in 8. haftasında Vodafone Park’ta oynanan derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Rachid Ghezzal’ın oyuna girdikten sonra işleri değiştirdiği derbide yıllar sonra bir birinci yaşandı. Öte yandan Hürriyet Gazetesi muharrirleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, Dolmabahçe’deki sessiz derbiyi kıymetlendirdi. Onay, beraberliğin faturasını ona kesti…

Spor Toto Muhteşem Lig’in 8. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Vodafone Park’ta oynanan çaba golsüz eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın birinci yarısında Fenerbahçe konumlardan yararlanamazken Beşiktaş forması giyen futbolcular sık sık ofsayta yakalandı. Gayretin ikinci devresinden de gol sesi çıkmadı ve iki ekip da alandan birer puanla ayrıldı.

Akacan The Mall

Bu sonuçla birlikte galibiyet hasreti 3 maça çıkan Beşiktaş’ın puanı 15 oldu. Fenerbahçe ise 1 maç eksiğiyle 14 puana yükseldi.

BU DÖNEMİN OFSAYT REKORU

Opta bilgilerine nazaran; Beşiktaş bu dönem en fazla ofsayt bayrağına yakalandığı Üstün Lig maçını Fenerbahçe karşısında oynarken (7); Jackson Muleka’nın (3) Muhteşem Lig mesleğinde daha fazla ofsaytta kaldığı tek müsabaka Mart 2022’de Göztepe’ye karşıydı (4).

GHEZZAL OYUNU DEĞİŞTİRDİ

Beşiktaş, Fenerbahçe maçı boyunca yakaladığı 1.02’lik gol beklentisinin (xG) 0.68’lik kısmını Rachid Ghezzal’ın oyuna girdiği 72’nci dakikadan sonra çektiği altı şutla üretti. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında 2+ şut pası veren tek oyuncu, oyuna 72’nci dakikada giren Rachid Ghezzal oldu.

SLAVEN BILIC SONRASI BİR İLK

Beşiktaş, Eylül-Kasım 2013 ortasındaki üç maçlık süreçten bu yana (Slaven Bilic) birinci kere iç alanda oynadığı üst üste iki Muhteşem Lig müsabakasında gol sevinci yaşayamadı. Öte yandan 1994/95 döneminden bu yana Üstün Lig’de birinci defa Beşiktaş’ın mesken sahipliği yaptığı bir Fenerbahçe derbisi golsüz sona ererken; o müsabakada da iki grubun başında yabancı teknik yöneticiler vardı (Christoph Daum & Tomislav Ivic).

FENERBAHÇE’YE DOLMABAHÇE YARAMIYOR

Vodafone Park açıldığından bu yana Beşiktaş’a konuk olduğu hiçbir Muhteşem Lig maçını kazanamayan Fenerbahçe (5B 2M), bu deplasmanda birinci sefer bir müsabakayı gol yemeden tamamladı.

VALERIEN ISMAEL’DEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Kaleyi Ersin Destanoğluna emanet eden Ismael, savunma dörtlüsü Rosier, Tayyip Talha Sanuç, Saiss ve Masuakudan oluşturdu. Savunmanın önünde Salih Uçan ve Josefi alana süren Ismael, hamle çizgisinde Muleka, Dele Alli ve Redmondu görevlendirdi. Fransız teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Hollandalı golcü Wout Weghorst oldu.

REDMOND BİRİNCİ KERE BİRİNCİ 11’DE

Beşiktaşın dönem başında Southamptondan kiralık olarak takımına kattığı Nathan Redmond, birinci defa bir müsabakaya birinci 11’de başladı. Transfer devrinin sonlarında ekibe dahil olan İngiliz kanat oyuncusu, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında oyuna sonradan dahil olmuştu. Redmond, Fenerbahçe karşısında birinci sefer siyah-beyazlı formayı birinci 11de sırtına geçirdi.

GHEZZAL SONRASI İKİ NET POZİSYON

Karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş beklediği durumları bulamazken taraftarlar, Ghezzal’ın oyuna girmesi tarafında tezahüratlar yaptı. Beşiktaş taraftarının toplumsal medyada tenkitlerde bulunduğu Dele Alli yerine 72. dakikada oyuna giren Rachid Ghezzal’ın performansı dikkat çekti. Siyah-beyazlılarda 88. dakikada Weghorst altıpastan kafayı vurdu, top yandan auta gitti. Valerien Ismael yere yatıp çimleri dövdü. Sırf 1 dakika sonra ise Weghorst’un vuruşunda top direkten döndü.

5 MAÇ SONRA TALİH BULDU

Siyah-beyazlı takımın Cezayirli yıldız kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 5 maç sonra maç takımına dahil edildi. Son olarak Alanyaspor ile deplasmanda oynanan müsabakada misyon alabilen ve 1 gol, 1 asistle grubuna katkı yapan Ghezzal; Karagümrük, Sivasspor, Ankaragücü, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.

KIRILMA ANINDA ÇILGINA DÖNDÜ, WEGHORST’U TESELLİ ETTİ

Beşiktaş Teknik Yöneticisi Valerien Ismael, Weghorst’un kaçırdığı gol sonrası kenarda çılgına döndü. Fransız teknik adamın yere yatıp çimleri dövmesi dikkat çekti. Öte yandan Ismael’in, müsabakanın son düdüğünün akabinde Weghorst’u teselli ettiği anlar da ekranlara yansıdı.

DERBİDE GERGİN ANLAR, JORGE JESUS SAKİNLEŞTİRDİ

Beşiktaş, Vodafone Park’taki güçlü karşılaşmada Fenerbahçe’yi ağırlarken birinci yarıda gelişen bir durum sonrası tansiyonlu anlar yaşandı. Attila Szalai ile giriştiği ikili uğraş sonrası Beşiktaşlı golcü Muleka yedek kulübesine hakikat sert bir halde düşerken Valerien Ismael durum sonrası çok öfkelendi.

Karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan’a reaksiyon gösteren Valerien Ismael, Fenerbahçeli Attila Szalai’ye de sert bir biçimde bir şeyler söyledi. Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus ise direkt Beşiktaş yedek kulübesine giderek futbolcusu Attila Szalai’yi olay yerinden uzaklaştırdı.

SPOR MUHARRİRLERİ NELER DEDİ?

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.