SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi sonrası radikal öneri! 0-0’a ve iki farklı galibiyete yeni puan tarifesi…

Son dakika: Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi sonrası radikal öneri! 0-0’a ve iki farklı galibiyete yeni puan tarifesi…Süper Lig’de 8. hafta geride …

Son dakika: Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi sonrası radikal öneri! 0-0’a ve iki farklı galibiyete yeni puan tarifesi…
Akacan The Mall
04.10.2022 08:37
0
A+
A-

Son dakika: Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi sonrası radikal öneri! 0-0’a ve iki farklı galibiyete yeni puan tarifesi…
Süper Lig’de 8. hafta geride kalırken Hürriyet Müellifleri Uğur Meleke, Güntekin Onay, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Hürriyet Müellifleri Uğur Meleke, Fırat Aydınus, Güntekin Onay ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın maçlarını ve yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

1-“Tüm grupların ortak sorunu 8+3 kuralı” diyen Okan Buruk haklı mı? Diyelim ki kural kalktı; ligde neler değişir? Kim kazanır, kim kaybeder?

Akacan The Mall

MEHMET ARSLAN: ‘EY ÖZGÜRLÜK’ DiYE BAĞIRIYORUM

Ben kriterleri belirlenmiş sınırsız yabancıdan yanayım. Daima tekrarlıyorum yine yazayım. Harika Lig bu ülkenin ulusal kadrosuna oyuncu yetiştirme alanı değildir. Harika Lig’in rakibi de Almanya ya da İtalya ulusal ekipleri değildir. La Liga’dır, Premier Lig’dir. Elma ile armudu karıştırmayalım. Bu açıdan Okan Buruk’a sonuna kadar hak veriyorum. Teknik adamların ve kulüplerin elini kolunu bağlıyorlar. Hem ligde hem de Avrupa’da. Bunun için ben “Ey özgürlük” diye bağırıyorum.

GÜNTEKiN ONAY: SEZON iÇi KURAL DEĞiŞEMEZ

G.Saray penceresinden bakınca Okan Buruk haklı. Kâfi performans ortaya koyamayan Türk oyuncularını kuraldan ötürü her hafta alana sürmek zorunda kalıyor ve maçın devamında da değiştiremiyor. G.Saray’ın yerli rotasyonu da transferin son gününde giden oyuncularla düzgünce daraldı. Dönem içinde bu kuralın değişmesi kelam konusu olmaz. Kulüpler planlamayı ve transferi bu doğrultuda yaptı. Yunus ve Kerem’in ivedilikle form tutmaları kaide, yoksa Buruk’un bu kural yüzünden başı ağrımaya devam edecek.

UĞUR MELEKE: KEREM-YUNUS iLERi Mi GiDiYOR, GERi Mi?

TFF’nin ellerinde yetki olan ve futbolu düşündükleri konusunda büyük kuşkular uyandıran müteahhit yöneticileri bir de şöyle bakmalı resme: Berbat performans gösterdiği halde statü zorlamasıyla 90 dakikayı tamamlayan Kerem gelişir mi? Performansları ne kadar makus olursa olsun birinci 11 garantisiyle oynayan Kerem ve Yunus ileriye mi gidiyorlar şu anda? Yoksa geriye mi? Ersin, Altay ve Uğurcan için de kurabilirsiniz birebir denklemi. Hayatta alternatifin kadar güçlüsün. Bu ligde yabancı meslektaşıyla rekabet edip onu yenemeyen yerli, birebir rakibini memleketler arası maçta da mağlup edemez. Bir küme futbolsevmez rekabetsevmez inşaatçı bitiriyor maalesef ülke futbolunu.

FIRAT AYDINUS: ACiLEN TAHLİL BULUNMALI

Kadroda yok alt yapıdan oyuncu bulundurulması, yok birinci 11’de en az 3 Türk oynatılması, yok 8+3, yok hem yabancı hem Türk vatandaşı olanın durumu, yok TC vatandaşı olsa da seçtiğin ulusal kadro, yok 2015 öncesi sonrası vs.. vs.. Hocalar grup kurarken, oyuncu değiştirirken matematik hesabı yapıyor. Bu durum dönem uzunluğu daha da polemik konusu olmaya aday. Türk futbolunda ne değişir, ne artısı, eksisi olur bekleyip görmek gerek. Ancak aritmetik kaosun içinden çıkılabilmesi için hür mi bırakılır farklı düzenleme mi getirilir bilinmez. Ama bir an evvel tahlil koşul.

2- Beşiktaş-F.Bahçe derbisini nasıl buldunuz? Takımlar ve oyun stratejileri gerçek muydu? Eleştirilen İsmael için “Rüştünü ispatladı” denebilir mi?

UĞUR MELEKE: 2 GÜNDE 4 KALiTELi Grubun MAÇLARINDAN ‘0’ GOL ÇIKTI

Cumartesi ve Pazar ligin 4 kaliteli grubu birbiriyle oynadı ve 180 dakikadan toplam 0 gol çıktı. Sıkıntı yalnızca gol de değil, niyet, iştah, tutku eksik. Beşiktaş-F.Bahçe derbisinde top 47 dakika oyunda kalıyor, 51 dakika oyun harici. Doksan dakikada tam 38 faul düdüğü çalıyor. Maalesef hayatımızdan iki saat çalınıyor. Harika Lig bence birtakım testler düşünmeli artık: 0-0’a sıfır puan, iki farklı galibiyete 4 puan bile düşünülebilir. Sakatlanıp kenara gelenin sonraki düdüğe kadar beklemesi gerektiğini bir milyonuncu defa söylüyorum aslında. Bir devrimci çıkmaz mı Üstün Lig’i şu faul ve yerde yatma seremonisinden kurtaracak?

MEHMET ARSLAN: DERBi TATSIZ DEĞiLDi LAKİN YERE YATAN KALKAMADI

Tatsız bir derbi olduğunu düşünmüyorum. 2 teknik adamın satranç ustası üzere 2-3 atılım sonrasını planladığı hoş bir maçtı. Teknik adam aklı ve karakterinin alana yansıdığını da gördük. Ismael’in, Weghorst’un kaçırdığı gol sonrası yeri yumruklaması bile ne kadar oyunun içinde olduğunun göstergesiydi. Tek olumsuz yan, oyuncuların her faulde yerden kalkma müddetinin uzunluğuydu. Bu Türk futbolunda deva bulamadığımız bir hastalık ne yazık. Bu maç Ismael için idarenin haklılığını da ortaya koydu. Ismael ile devam Beşiktaş için hakikat karar.

GÜNTEKiN ONAY: MÜCADELE GÜCÜ LiGiN ÜSTÜNDE LAKİN BiRBiRLERiNi KiLiTLEDiLER

2 kadronun da gayret gücü ligin üstündeydi. Fakat iki hoca da işin savunma istikametine odaklanıp birbirini kilitlemeyi düşündü, başarılı da oldular. 40 bin taraftarı önünde 60 dakika rakip kaleyi göremeyen bir Beşiktaş’ı uzun yıllardır hiç görmemiştik. Bunda F.Bahçe’nin başarılı savunmasının ötesinde Ismael’in atakta çoğalmayı bilmeyen ve yalnızca uzun topla çıkmaya çalışan anlayışı da etkendi.

FIRAT AYDINUS: YENiLMEME STRATEJiSi DERBi KEYFiNi MAALESEF DÜŞÜRDÜ 

Sezon başından itibaren iki hocanın da stratejileri, ekibi oynatma stilleri ve iki ekibin da kişisel yeteneği çok olan oyuncu sayısı derbide beklenti düzeyini o kadar yüksekti ki… Ancak ne oyun ne de skor hiçbir futbolseveri tatmin etmedi. İki hocanın 11’leri yanlışsız olsa da yenilmeme stratejileri derbi keyfini maalesef düşürdü. Topun oyunda kaldığı mühlet 47 dakika. Maçın kalite manasında düşüklüğünün bir göstergesi bu data. Ismael rüştünü taraftarının gözünde anca şampiyon olduğunda ispatlayacak üzere duruyor.

3- Trabzon son 3 resmi maçını kazansa da çok zorlandı. Nwakaeme ile Cornelius’un boşluğunu dolduramadıklarını söylemek mümkün mü?

FIRAT AYDINUS: TARAFTARLAR KEYiF VEREN FUTBOLU MUMLA ARIYOR

Geçen dönem uzak orta şampiyon olan Trabzon bu dönem belirli mevkilerde giden oyuncular yerine destek yaptı. Oyun kalitesi, geçen yılki oyun devamlığı ve keyif veren futbolunu maalesef taraftarlar mumla arıyor. Bu grafiğin düşüş trendinde olma nedenleri; oyuncuların ferdî performansları, hocanın taktiksel bir stratejik yaklaşımı, Trabzon’un geçen dönemin oyun manasındaki muvaffakiyetini yakalayamamasından kaynaklı ruhsal süreç vs. Bir gerçek var ki Nwakame ve Cornelius tipi kaliteli ayaklar yalnızca bu yıl değil sonraki yıllarda da aranacak.

UĞUR MELEKE: SiHiRBAZLAR YOK, TEKNiK ADAM MELEKELERi DEVREYE GiRMELi 

Trabzonspor’un sağ beki yeni. Sol beki yeni. Savunma başkanı yeni. Sol açığı yeni. Santrforu yeni. Geçen dönemi şampiyon bitiren ileri üçlü Visca-Cornelius-Nwakaeme çeşitli sebeplerle yoklar artık alanda. Zati Trabzon’un sallanma emareleri gösterdiği 2021- 22 ikinci devresinde Visca devreye girmiş, kadrosunu tekraren ipten almıştı. Artık Nwakaeme ve Visca üzere şapkadan tavşan çıkarıcılar yok. Sihirbazlar yok alanda. Alanda maç kazandıran futbolcular olmayınca teknik yöneticilik melekeleri girmesi gerekiyor devreye.

MEHMET ARSLAN: F.BAHÇE YA DA G.SARAY’A BAKIP DEĞERLENDiRMEMEK GEREK

Fenerbahçe’ye ya da Galatasaray’a bakarak Trabzonspor’u kıymetlendirmek çok hakikat değil. Birinci ağızdan dinlediğim bir gerçeği tabir edeyim, “Öyle değişik bir kent Trabzon. Bir maçı 2-1 kazanmak keyifli etmiyor kenti. Niçin 4 ya da 5 olmadı mutsuzluğu gelip çöküyor.” Hem rakiple, hem de bu hisle gayret ediyor Abdullah Avcı. Üstelik değişen bir grup ve 12 yeni transferle. Biraz vakte ve futbol kültürünün yerleşmesine gereksinimleri var. Tıpkı Başakşehir üzere. Bakın onlara kim gelirse gelsin birebir tempo devam ediyor.

GÜNTEKiN ONAY: HAMSiK KALiTEYi ARTIRSA DA LEZZETLi BiR OFANSiF OYUN YOK

Trabzonspor’da Marek Hamsik’in dönüşü grubun kalitesini arttırsa da ofansif olarak yeniden de lezzetli bir oyun göremiyoruz. Avrupa maçlarıyla birlikte ağır takvim bordo mavili grubun teknik yöneticisi Abdullah Avcı’yı çok zorlayacak üzere görünüyor. Geçen dönem Anthony Nwakaeme- Andreas Cornelius – Edin Visca 3’lüsüyle sonuca kolay giden Trabzonspor bu dönem yok.

4- Hamit Altıntop, masaya vura vura “Sorumlu benim. 40 yıl evvelki medya oyunlarına prim vermeyelim” dedi. Bu tutumunu siz nasıl buldunuz?

UĞUR MELEKE: ATANMIŞ HAMiT ALTINTOP’UN ‘SORUMLUYUM’ DEMESi iRONiK

Seçilmiş değil atanmışların “Sorumlu benim” diye masaya vurmaları ironik! Pardon da, başarısızlıkta sorumluluğu üstlenmeniz size bedel ödetiyor mu? Hayır… Halkın ekseriyeti istediğinde misyonunuzdan ayrılmanız kelam konusu mu? Hayır… TFF seçimleri 10 bin bireyle, demokrasi şöleni olarak gerçekleşiyor da siz hakkınızla mı mazbata alıyorsunuz? Hayır… Tek adaylı, yalnızca ismi seçim olan kelamda kongreyle atanmış bir TFF yöneticisinin sorumluluğu üstlenmesinin halka nasıl bir yararı var? Sayın Altıntop. Sorumlu nitekim sizseniz şu anda Türkiye düzeyine yakışır bir teknik adam arıyor olmalısınız. Bielsa ve Sampaoli boştayken birine teklif götürülebilir mesela.

GÜNTEKiN ONAY: FAROE’Yi YENEMEDiĞiNDE Doğal Ki ELEŞTiRiLECEKSiN

2 maçta Lüksemburg ve Faroe Adaları’ndan 5 gol yiyip kazanamadığın vakit natürel ki eleştirileceksin. 40 yıl evvel de bu böyleydi, 20 yıl sonra da bu türlü olacak. Stefan Kuntz’un bilhassa orta sahai tercihleri ve ilişki oyuncusu olmaksızın ulusal ekibi alana sürmesi şaşırtan. Kuntz yeterli bir taktisyen değil. Bu kümede başkan olmak asla muvaffakiyet olarak kabul edilemez.

MEHMET ARSLAN: KUNTZ’A SAHiP ÇIKMASI HOŞ FAKAT ÜSLUBU TASViP EDiLEMEZ 

Hamit Altıntop’un maç sonrası gruba ve Kuntz’a sahip çıkması çok hoş. Lakin üslubu katiyetle tasvip etmiyorum. 40 yıl evvelce bahsetmek için yaşı bile kâfi değil Altıntop’un. Kaldı ki, Türkiye üzere futbol iktisadına ve gücüne sahip bir kadro Faroe Adaları’na kaybediyorsa, bu yetersizlik dünyanın her ülkesinde eleştirilir. Son bir not düşeyim, medya oyunları sözü gazetecilere değil, medyayı kullanan bir grup hocalara gönderme herhalde.

FIRAT AYDINUS: BAZEN NE SÖYLEDiĞiN DEĞiL NASIL SÖYLEDiĞiN ÖNEMLiDiR

Kitle bağlantısında vermek istediğiniz iletisi tek taraflı olarak belirli bir topluluğa aktarılması esnasında konuşma tipi ve niteliği, hitap ettiğiniz kitleyi tanımak kıymetli faktörlerin başında yer alır. Bazen ne kadar haklı olsanız da ne söylediniz değil nasıl soylediğiniz değerlidir. Stil ve hal bir anda seni haklı kılan mevzulardan uzaklaştırarak insanların asıl olan mevzudan fazla sizin o üslup ve tutum paralelinde yorum yapmalarına neden olur. Unutulmamalıdır ki; konuşma esnasında his ve kanıların aktarılmasında %10 sözler %30 ses tonu %60 vücut lisanı etkendir.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.