Son dakika… Bakanlık duyurdu! Sarsıntı bölgesinde maaşlar yatırılıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı “Deprem bölgesinde Şubat ayı aylıkları acilen ödenecek” duyurusunu yaptı.
Son dakika… Bakanlık duyurdu! Zelzele bölgesinde maaşlar yatırılıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı “Deprem bölgesinde Şubat ayı aylıkları acilen ödenecek” duyurusunu yaptı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, aylıkları işçi kanunlarına nazaran almakta olup Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa vilayetlerinde vazife yapanlara, 15/2/2023 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü ve ek 24 üncü unsurları uyarınca acilen ödeneceğini bildirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla hazırlanan Genelgede, kamu kuruluşlarında kelam konusu vilayetlerde çalışan kontratlı işçi, personel ve öteki işçi hakkında da birebir biçimde süreç yapılacakları belirtildi. Gözden Kaçmasın
Türkiye’yi sarsan afette dördüncü gün… Açıklamada şöyle devam edildi: “Ödenecek aylıklar yasal kesintiler yapılmak suretiyle muhasebeleştirilecektir.
Banka hesaplarına aktarılan aylıkların ilgili bankalarca işçiye acilen ödenmesi sağlanacaktır.
Aylıklardan yapılan kesintiler evvelki aylarda olduğu üzere yasal müddetinde gönderilecektir.
İl dahilindeki mahalli yönetim üniteleri dahil tüm ilgili ünitelere gerekli duyurunun yapılması ve rastgele bir aksamaya meydan verilmemesi konusunda ilgili ünitelerce bütün önlemlerin alınması gerekmektedir.”
Hürriyet.com.tr