SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu duyurdu: İtalya’da düşen helikopterin yeri bulundu

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu duyurdu: İtalya’da düşen helikopterin yeri bulunduDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya’da 4 Türk’ün içinde …

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu duyurdu: İtalya’da düşen helikopterin yeri bulundu
Akacan The Mall
11.06.2022 14:09
0
A+
A-

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu duyurdu: İtalya’da düşen helikopterin yeri bulundu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya’da 4 Türk’ün içinde bulunduğu kayıp helikopterin akıbetine yönelik, “Biraz evvel haber geldi. Helikopterin düştüğü bölge bulunmuş lakin içindekiler hakkında şimdi bilgi yok” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Çekya’nın başşehri Prag’da gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İtalya’da kaybolan helikopterindüştüğü yerin tespit edildiğini duyuran Bakan Çavuşoğlu, “İtalya’da bir helikopter kazası meydana geldi. Az evvel bir açıklama geldi. Helikopterin düştüğü yer bulunmuş lakin vatandaşlarımıza şimdi ulaşılamadı. Bilgi geldikçe sizinle paylaşacağız. ” tabirlerini kullandı.

RUSYA’DAN KARŞILIK BEKLİYORUZ

Bakan Çavuşoğlu Lavrov ile İstanbulda yaptığı görüşmeye ait de konuştu ve Rusya’dan karşılık beklendiğini belirterek , “İstanbul’da Lavrov ile yaptığımız görüşmede müzakereleri ve tahıl krizini konuştuk. Kendilerine BM planının en gerçek plan olduğunu söyledik. Bu nedenle önümüzdeki süreçte BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye 4’lü toplantısına konut sahipliği yapabileceğimizi söyledik. İletilerimizi açık bir halde belirttik artık Rusya’dan dönüş bekliyoruz.” dedi.

Akacan The Mall

İTALYA’DA KAYBOLAN HELİKOPTER

İtalya’nın Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı’ndan evvelki gün mahallî saatle 10.00 sıralarında kalkan, içinde 1 İtalyan pilot, Eczacıbaşı Holding’in üst seviye çalışanları Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar ve Altuğ Erbil ile 2’si Lübnanlı 6 yolcunun bulunduğu Agusta Koala AW119 tipi helikopterin yaklaşık yarım saat sonra radarda kaybolduğu bildirildi. Modena kentinde bulunan Pavullo nel Frignano Havaalanı’na uçtuğu belirtilen helikopterle irtibatın kesildiği öğrenildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’nin, İtalyan makamlar ve Eczacıbaşı yetkilileriyle yakın temas halinde olduğu açıklandı. Modena bölgesinde yer alan Pievepelago ve San Pellegrino ortasındaki bölgede helikopteri arama-kurtarma çalışmaları aralıksız yürütülüyor. Radardan kaybolan Agusta Koala ‘AW119’ tipi Helikopter için evvelki gün başlatılan arama çalışmaları dün de gün uzunluğu devam etti. 7 kişinin bulunduğu helikopterin, arama kurtarma çalışmalarına İtalya Ulusal İtfaiyesi ve Ulusal Alp Kurtarma Takımlarının yanı sıra İtalya Hava Kuvvetleri de katıldı.

ISSIZ VE ENGEBELİ

Yetkililer, Capannori Lucca Tassignano Havaalanı’ndan mahallî saatle 10.00 civarında yola çıkan helikopterin en son Pievepelago kenti yakınlarında Modena bölgesinde bulunduğunu söz etti. Bu nedenle aramanın, bölgedeki küçük San Pellegrino kasabası ile Piandelagotti ortasındaki Apenin sırtına odaklandığı söylendi. Bölgenin nispeten ıssız ve engebeli olması nedeniyle Ulusal Alp Kurtarma’ya bağlı 24 gönüllüden oluşan grup, araştırmayı yerden yürütüyor. İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir helikopter ise çalışmalara havadan devam ediyor.

PİLOTUN CEP SİNYALİ ALINDI

İtalyan basını, helikopteri arama çalışmalarının ülkenin kuzeyindeki Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin hudut bölümünde dün sabah erken saatlerde yine başladığını yazdı. Lakin bu bölgenin dağlık, ormanlık, ulaşılması güç ve hatta ‘ulaşılmaz’ olduğuna dikkat çekildi. Uzmanlar, bu bölgede kaybolmanın ‘tıpkı çölde kaybolmak gibi’ olduğunu belirtti. Bölge, pilot Corrado Levorin’in son cep telefonu sinyalleri ile tespit edildi. Arama- kurtarma çalışmalarında yüzlerce itfaiyeci, asker ve kurtarma grubu yer aldı.

Karadaki arama çalışmalarının merkezi olarak Modena’daki dağlık kent olan Pievepelago belirlendi. Dağ kurtarma takımları, eğitimli köpekleri de kullanarak buradan ormanlık ve dağlık bölgelerde incelemelerde bulundu. İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı askeri helikopterler de havadan kara gruplarına dayanak verdiler. Fakat şimdiye kadar kayıp helikoptere ait rastgele bir bilgi elde edilemedi.

TEHLİKE SİNYALİ GÖNDERİLMEDİ

İtalyan Corriere Della Serra gazetesinin aktardığına nazaran, helikopterin radardan kaybolduğu dakikalarda Apenin Dağları bölgesinde fırtına vardı. Bu ortada helikopterden merkeze hiçbir tehlike sinyali de gönderilmemişti. Helikopter, içindeki yolcuları Emilian şirketinin yeni tesisine götürüyordu. Azamî 8 kişiyi taşıyabilen araç tek motorlu olduğu için daha düşük işletme maliyetine sahip lakin daha inançlı olarak kabul ediliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.