SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Ankaragücü – Fenerbahçe maçının bahtını değiştiren hamle! Jorge Jesus 35. dakikada farkını gösterdi… “Nasıl bir ihtarda bulunduysa…”

Son Dakika: Ankaragücü – Fenerbahçe maçının mukadderatını değiştiren hamle! Jorge Jesus 35. dakikada farkını gösterdi… “Nasıl bir ihtarda …

Son Dakika: Ankaragücü – Fenerbahçe maçının bahtını değiştiren hamle! Jorge Jesus 35. dakikada farkını gösterdi… “Nasıl bir ihtarda bulunduysa…”
Akacan The Mall
18.10.2022 08:22
0
A+
A-

Son Dakika: Ankaragücü – Fenerbahçe maçının mukadderatını değiştiren hamle! Jorge Jesus 35. dakikada farkını gösterdi… “Nasıl bir ihtarda bulunduysa…”
Spor Toto Muhteşem Lig 10. hafta maçında Fenerbahçe, Ankaragücü’nü 3-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler deplasmanda iki maç sonra galip geldi. Hürriyet Gazetesi muharrirleri Uğur Meleke ve Banu Yelkovan, Jorge Jesus’un öğrencilerinin performansını kıymetlendirdi. Meleke, Jesus’un oyunun yazgısını değiştiren taktik atılımını anlattı.

Spor Toto Harika Lig 10. hafta maçında Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu’nda oynanan ve hakem Halil Umut Meler’in düdük çaldığı maçı Fenerbahçe 3-0 kazandı.

Konuk grubun gollerini 3. dakikada Michy Batshuayi, 25. dakikada İrfan Can Kahveci ve 90+1’de Diego Rossi attı. Ankaragücü’nün 26. dakikada Ali Sowe ve 34. dakikada Jese ile bulduğu goller, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Akacan The Mall

Ligdeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran ve deplasmanda iki maç sonra galibiyet alan Fenerbahçe puanını 20’ye yükseltti ve 21 puanlı önder Adana Demirspor’un arkasında haftayı ikinci sırada tamamladı. Ankaragücü ise 7 puanda kaldı.

JORGE JESUS’TAN 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe teknik yöneticisi Jorge Jesus, Ankaragücü deplasmanına son lig maçına nazaran 3 değişiklik yaparak çıktı. Fatih Karagümrük’ü 5-4 yendikleri maça birinci 11’de çıkan Emre Mor’u sakatlığı sebebiyle İstanbul’da bırakan Portekizli teknik adam, İsmail Yüksek ve Joao Pedro’yu yedek kulübesine oturttu. Jesus, bu oyuncuların yerine Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu ve Michy Batshuayi’ye birinci 11’de talih verdi.

Konuk takım alana ülü savunma sistemiyle çıktı. Fenerbahçe’nin Eryaman Stadı’ndaki birinci 11’i şu formda: Altay, Serdar, Gustavo, Szalai, Osayi, Crespo, Lincoln, Ferdi, İrfan Can, Valencia, Batshuayi.

BATSHUAYI LİGDE BİRİNCİ SEFER 11’E GİRDİ, GOL İÇİN FAZLA BEKLEMEDİ

Fenerbahçe’nin bElçikalı golcüsü Michy Batshuayi, bu dönem Muhteşem Lig’de birinci defa birinci 11’de misyon aldı. UEFA Avrupa Ligi’nde Rennes ve Kadıköy’deki AEK LArnaca maçlarında birinci 11 oynayan golcü futbolcu, Harika Lig’de çıktığı 3 maçta da sonradan oyuna girmişti.

Bu dönem Muhteşem Lig’de birinci kere birinci 11’de bir maça çıkan Batshuayi, 3. dakikada kadrosunu öne geçiren golü attı. 29 yaşındaki Belçikali golcü, Fenerbahçe formasıyla çıktığı maçlarda çektiği 7. şutunda 5. golünü attı. Batshuayi’nin çektiği son 6 şutun 5’i gol oldu.

FENERBAHÇE’NİN BU SEZONKİ EN ERKEN GOLÜ!

Ankragücü – Fenerbahçe maçında kronometre 2.07’yi gösterirken topu ağlara gönderen Batshuayi, Fenerbahçe ismine bu dönem atılan en erken gole imzasını attı.

GÖKHAN AKKAN’DAN BÜYÜK HATA! İRFAN CAN’DAN MANİDAR GOL SEVİNCİ

Fenerbahçe, 25. dakikada İrfan Can Kahveci ile güçlü Ankara deplasmanında 2-0 üstünlüğü yakaladı. İrfan Can’ın rakip ceza yayında sol ayağıyla sert şutunda Gökhan Akkan üzerine gelen topta büyük bir kusur yaptı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Bu dönem ligde ikinci, toplamda ise 5. golünü atan İrfan Can Kahveci’nin gol sonrası oturup kahve içme sevincini yapması da dikkat çekti. Bu dönem Galatasaray’dan kiralık olaran Ankaragücü forması giyen Taylan Antalyalı, İrfan Can’ın Başakşehir’den transferi devrinde Oğulcan Çağlayan ile kahve içme gol sevinci yapmış lakin sürecin devamında İrfan Can Kahveci Fenerbahçe’ye imza atmıştı. Yakın arkadaş olan iki futbolcu bu olay sonrası toplumsal medyadan birbirlerini takibi bırakmıştı.

ANKARAGÜCÜ’NÜN İKİ GOLÜ VAR’A TAKILDI

Eryaman Stadı’nda Fenerbahçe karşısında 25 dakikada 2-0 geriye düşen Ankaragücü’nün bulduğu iki gol ofsayta takıldı. 27. dakikada Taylan Antalyalı’nın pasında sağdan hareketlenen Beridze ceza alanı içine yerden çıkardı, topu denetim eden Ali Sowe topu ağlara gönderdi. VAR incelemesi sonucunda Halil Umut Meler ofsaytı işaret etti ve gol iptal edildi.

34. dakikada savunma gerisine koşu yapan Ali Sowe, Altay ile karşı karşıya konumda yanından gelen Jese’yi gördü. Jese topu boş kaleye yolladı lakin hakem Halil Umut Meler çabucak ofsayt düdüğünü çaldı. Yan hakem Ali Sowe topla buluşunca bayrağını kaldırmıştı fakat Meler oyunu devam ettirip akabinde ofsaytı işaret etti. Bu durum da VAR’da incelendi ve gol geçerlilik kazanmadı.

UĞUR MELEKE: ÜLKÜ ON BİRİ YOK, ÜLKÜ 25’İ VAR

Fenerbahçe, Jesus’la 3 aylık süreçte spor medyasının tüm ezberlerini bozdu.

Ankaragücü’nün Ömer Erdoğan misyona geldiğinden beri sert bir kadroya dönüştüğünün altını çizmek gerek. Erdoğan’lı birinci maçta Beşiktaş’a karşı 75’e 2-2 ile girdiler. Akabinde Alanya’da 87’de durum 1-1’di. Sonra Sivas’ı yendiler. Başakşehir’e karşı 80’e 1-1’le girdiler. İstanbulspor’u da 90’da devirdiler. Dün Ömer Hoca periyodunda birinci defa gol atamadılar. Birinci defa bu kadar erken düştüler ve birinci kere bu kadar uzun mağlup oynadılar.

Ancak dün 25’te 2-0 geriye düşüp sonra maçı çeviremeseler de birtakım departmanlarda Fenerbahçe’yi zorladıklarını söyleyebiliriz. Maç öncesinde Ömer Erdoğan zati Fenerbahçe’nin zaafını bildiklerinin altını çizip, yüksek savunma çizgisinin gerisine koşu deneyeceklerinin sinyalini vermişti. 26’da Ali Sowe’un, 34’te Jese’nin iptal edilen gollerinde bu yüksek savunma sınırını zorladılar. Ancak ofsayt çizgisini onlar da aşamadılar.

JESUS FARKINI GÖSTERDi

Dün aslında bilhassa 25-30 ortası Ankaragücü, Fenerbahçe’nin solunu önemli biçimde yıpratmaya başlamıştı. Lakin 35’inci dakika civarında Jesus’un farkını hissettik bir defa daha.

HER ŞEYİ DEĞİŞTİREN HAMLE

Oyunun durduğu bir anda sol kanat bek Ferdi ve sol stoper Szalai’yi yanına çağıran Jesus, nasıl bir ikazda bulunduysa o bölgedeki kanayan yaraya pansuman yapmayı başardı. Rüzgâr hafifledi. Oyunun ofansif tarafındaysa Fenerbahçe’nin tabir yerindeyse vitesi artırmadan maçı kazandığını söyleyebiliriz sanırım. Larnaka’dan sonra Ankara’da da merkezde oynayan Lincoln’ün gösterişsiz katkıları sürüyor. Birinci golde faulü aldı, frikiği kullandı. İkinci golü getiren topu da o kazandı. Fenerbahçe, JORGE JESUS’la üç aylık süreçte Türk spor medyasının tüm ezberlerini bozmaya devam ediyor:

OYUN STANDARDI DAİMA AYNI

1- ”Yedi günde üç karşılaşma oynadık” argümanına sığınmıyor. “Sadece küçük gruplar haftada bir maç yapar” diyor hatta.

2- Ülkü 11 kavramını çöpe attı. Fenerbahçe’nin ülkü 25’i var adeta.

3- Bir maç üçlü, bir maç dörtlü savunma tercih edebiliyor lakin o hususta rastgele bir yoruma da mahal bırakmıyor. Üçlü, dörtlü ya da beşli, Fenerbahçe’nin oyunu dizilişe nazaran değişmiyor. Oyun standardını her durumda koruyor.

BANU YELKOVAN: GOL YOLLARINDA TÜM RAKİPLERE AFİLLİ BİR SELAM

Fenerbahçe, Ankaragücü’ne fark atmasını bekleyenleri yanıltmadı.

Yoğun temposunu ağır rotasyonla hafifletmeye çalışan ve bunu da pek yeterli başaran Fenerbahçe’nin rakibiyle ortasındaki bariz takım kalite farkını, en azından maçın birinci yarısında, fazla hissetmememizi sağlayan şey bu takvim yorgunluğuydu kuşkusuz. Aradığı golü, daha maçın üçüncü dakikasında sol kanattan Lincoln’ün kullandığı hür vuruşta, Batshuayi’nin bu dönem ikinci golü olarak kayda geçen konumda kazanan sarı lacivertliler, farkı ikiye çıkaran sayıyı 28.dakikada İrfan Can’ın şutundan yakaladı. İrfan Can’ın da ligdeki ikinci golü olarak kayda geçen bu gol, kendisinin mahareti kadar Ankaragücü kalecisi Gökhan Akkan’ın talihsizliğiydi.

ALIŞILAN F.BAHÇE DEĞiLDi

Ömer Erdoğan’ın gelişi sonrası ligde daha güzel sonuçlar almaya başlayan Ankaragücü’nün oyuna tutunma gayretleri da attığı goller de ofsayta takılınca birinci yarı bu skorla tamamlandı. Fenerbahçe bugüne kadar izlediğimiz maçlardaki kusursuz temposunu ve kesintisiz baskısını, istatistiklere ya da oyuna fazla yansıtamasa da en azından skor olarak istediğini almayı başarmış görünüyordu.

AVERAJI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Bu müsabakaya dek oynadığı sekiz Muhteşem Lig maçında 25 gol atan, ligin en çok net gol durumu üreten ve en yüksek gol beklentisi yüzdesiyle oynayan Fenerbahçe’nin ikinci yarıda oyunu düzgünden uyguna rakibine bırakan Ankaragücü karşısında farkı açacağını bekleyenler yanılmadı.

Galibiyet serisini devam ettiren ve averajıyla göz kamaştıran kapalı başkan, son dakikalarda Rossi’nin de ligdeki ikinci golüyle farkı üçe çıkardı ve gol yollarında zorlanan tüm rakiplerine afili bir selam daha çakmış oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.