SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sivasspor – Galatasaray maçında olmayan bir sebeple gol iptalini gördük | Jorge Jesus formülü buldu | Beşiktaş taraftarı daha düzgün futbol bekliyor

Spor Toto Üstün Lig’in 16. haftası geride kalırken Hürriyet Müellifleri Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Sivasspor – Galatasaray maçında olmayan bir sebeple gol iptalini gördük | Jorge Jesus formülü buldu | Beşiktaş taraftarı daha düzgün futbol bekliyor
Akacan The Mall
31.12.2022 07:24
0
A+
A-

Sivasspor – Galatasaray maçında olmayan bir sebeple gol iptalini gördük | Jorge Jesus formülü buldu | Beşiktaş taraftarı daha uygun futbol bekliyor
Spor Toto Muhteşem Lig’in 16. haftası geride kalırken Hürriyet Müellifleri Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Hürriyet Müellifleri Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın maçlarını ve yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

1- F.Bahçe, maçın anlatıcısı Özkan Öztürk’ün tabiriyle fabrika ayarlarına döndü, Hatay’ı 4 golle geçti. Sizce de 2 maçlık kriz bitti mi?

Akacan The Mall

UĞUR MELEKE: 3’LÜ YA DA 4’LÜ DEFANS FARK ETMiYORDU

Jorge Jesus devrinde hiçbir maçı üçlü-dörtlü savunma tercihi üzerinden okumamaya çalıştık. Çünkü diziliş ne olursa olsun Fenerbahçe’nin bir oyun standardı vardı. Lakin Trabzonspor karşısında 11’e 11 oynanan birinci 57 dakikada da bir şeyler berbat gidiyordu, bekler çıkmıyor, savunma üçlü değil beşli görünüyordu. Hatayspor önünde sahiden de Özkan Öztürk kardeşimin hoş ozetlediği üzere fabrika ayarlarına dönüldü, beklerin iştirakiyle hamlede kalabalıklaşıldı. Ekim-Kasım gibisi bir oyun vardı alanda. Evet sanırım mevsim normalleri bu.

GÜNTEKiN ONAY: JESUS FORMÜLÜ BULDU

Fenerbahçe kendi kalitesinin altındaki ekipleri rahat geçiyor. Jorge Jesus, favori olduğu maçlarda ön alan baskısıyla rakiplerini paralize etmenin formülünü güzel bulmuş. Fizikî olarak güçlü olduğu sürece Fenerbahçe’nin saha içinde sorun yaşamadığını görüyoruz. İrfan Can Kahveci’nin devamlılık sorunu sarı lacivertlilerin çözmesi gereken en değerli bahis.

FIRAT AYDINUS: F.BAHÇE DAİMA BİREBİR VE BU TÜRLÜ DEVAM EDECEK

Fenerbahçe fabrika ayarlarına dönmedi. Alınan skorlardan bağımsız söylersek, Fenerbahçe daima bu aslında. Dönem sonuna kadar da aşikâr ki bu yapısından taviz vermeyecek. Bu maçta da Fenerbahçe’nin başka rakipleri üzere Hatay da her iki devrenin başında defansif kurgudan kaynaklı ve ağır olan oyuncuların zaaflarından yararlanarak konum yakaladı. Fakat Fenerbahçe’nin 2. ve 3. bölgedeki taktiği o kadar ağır ki, rakiplerini bunaltıyor ve pes ettiriyor. Jesus’un taraftara empoze ettiği 2 özellik var. Birincisi, gol yerim lakin bir fazlasını atarım. İkincisi, göze beğenilen gelen bir maç ve Fenerbahçe seyredersiniz.

MEHMET ARSLAN: KRiZLERi YANLIŞSIZ YÖNETMELiLER

Dünya Kupası öncesindeki Fenerbahçe ile sonrasındaki Fenerbahçe ortasında fark var. Evvelki ne kadar sert ve süratliyse, sonrası o kadar kırılgan. Her ekibin iniş ve çıkışları olması olağan. Bu kırılganlığa Jesus’un tahlil üreteceğine inanıyorum. Fakat Fenerbahçe için büyük tehlike konsantrasyonun saha içinden saha dışına kayması olacaktır. Hatırlayın geçtiğimiz dönem Trabzonspor maçından sonra yaşananları. Benzeri bir süreci Sivas-Galatasaray maçından sonra ekibe yaşatmamaları ve bu krizi gerçek yönetmeleri gerekiyor.

2- Galatasaray, 116 dakika süren maçta Sivas’ı Barış’la geçti. Hakem kararlarıyla çok tartışılan bu maçı ve Galatasaray’ı nasıl buldunuz?

FIRAT AYDINUS: GÜZELLiKLERDEN MAHRUM BiR FUTBOL MAÇI iZLEDiK

116 dakika oynanıp, topun 49 dakika civarında oyunda kaldığı maç, felaket bir tabandan kaynaklı olarak futbolun hoşluklarından yoksundu. Hakemlik manasında makûs performans ve kararların mevcut olduğu bu maça damgasını vuran bir enstantane var ki inanılmaz! Faul, ofsayt ve gibisi üzere, öncesi yanılgılı yorumlanan durumlardan ötürü gol iptallerine şahit olduk lakin ortada olmayan bir sebepten dolayı sayılmayan gole birinci sefer şahit olduk. Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp yaşadıkları talihsizlik ile maça değil döneme damga vuracak bir yanılgıya imza attılar.

MEHMET ARSLAN: VAR KAYITLARI AÇIKLANMAZSA O iPTAL BiR LEKE OLARAK KALIR

Futbolun hakem kararları üzerinden okunmasına daima karşı çıktım. Lakin Sivas’ta yaşananlar en hafif tabirle bir hakem faciasıdır. TFF Lideri Mehmet Büyükekşi’den bir ricam var. Kamuoyuna hürmet ve şeffaflık gereği bir keze mahsus da olsa: a-) VAR hakemi Özgüç Türkalp ile Ekrem Özdamar’ın konuşmalarını yayınlamalı. b-) Bu iki hakem de hangi nedenle bu kararı aldıklarını/aldırdıklarını açıklamalı.

Eğer bu yapılmazsa Sivas’taki golün iptali bir leke olarak bu dönemin üzerine yapışacaktır. Bir hakem 5 dakika 4 saniye boyunca izlediği konumda kamuoyunu tatmin edecek bir karar alamıyorsa, o karar için “Neden” yorumu yapılıyorsa, hakem de hakemliğini gözden geçirmelidir.

UĞUR MELEKE: TÜRK HAKEMLiĞiNiN Düzeyi BURALARA KADAR DÜŞTÜ

Aralık ayında Sivas’ta futbol, o iklimde oynayan her kadro için sıkıntı. Üzerine bir de hasta taban eklenince futbol kalitesi üzerine konuşmak daha da anlamsızlaştı. Son kısmı hakikaten dramatik bir maçtı, taze FIFA hakemi Erkan Özdamar karşılaşmanın denetimini elinden kaybetti ve birçok tartışmalı karar verdi. Maalesef şu anda hakem standardımız bu. Birkaç güçlü holigan yönetici Çakırları, Aydınusları istemedi diye Türk hakemliğinin düzeyi buralara düştü. Bu standarda alışmamız gerekiyor.

GÜNTEKiN ONAY: FUTBOL FEDERASYONU AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA

Galatasaray son derece berbat bir yerde bilhassa birinci yarıda düzgün futbol oynadı. Okan Buruk’un ekibi güçlü oyunu 90 dakikanın geneline yayamıyor. İkinci yarıda çok bocaladılar. Fakat son kısımda beraberliğe razı olmayan imgeleri de olumluydu. Kimsenin çözemediği iptal edilen gol için Türkiye Futbol Federasyonu bir açıklama yapma zorunda.

3- F.Bahçe galibiyetini 2 dakikalık antrenman görüntüsüyle öven Trabzon, Karagümrük’e karşı varlık gösteremedi. Bu kere de Pirlo mu hak etti görüntüyü?

UĞUR MELEKE: PiRLO 2 DEĞiL 12 DAKiKALIK ÖVGÜ Görüntüsünü HAK ETTi

Pirlo’yu hakikaten de tebrik etmek lazım. Onun övgü görüntüsü aslında iki değil on iki dakika olmalı, çünkü Trabzon’da beğenilmeyen Kouassi, futbolu 10 yıl evvel bırakmış Kazım, gamsız Diagne gibilerle oynadı o kusursuz futbolu. Karagümrük her sınırıyla Trabzon’u sürklase etti. Sonucu kırmızı kartlara da bağlayamayız çünkü maçın 80 dakikasında oyuncu sayıları eşitti. Sanırım Avcı’nın mental olarak yorgun grubuna 2-3 rötuş yapması gerekiyordu. Kampın yıldızları Umut ve Naci üzere birkaç gözü parlayanın baht maçıydı tahminen de bu. Bu iki oyuncunun dakika dahi almamalarına şaşırdım doğrusu.

GÜNTEKiN ONAY: OYUN DiSiPLiNiNi KAYBEDiNCE FATURA KIYMETLİ OLUYOR

Trabzon, Antalya maçının gibisi bir senaryoyla farklı kaybetti. Oyun disiplinini kaybedince fatura değerli oluyor. Abdullah Avcı üzere bir teknik adamın olduğu yerde son şampiyonun bu imgesi düşündürücü. Bu dönem Trabzonspor istikrarlı değil ve kadro savunmasında önemli meseleler yaşıyor. Hamlede da yaratıcılık sorunu çok besbelli ve mevcut takımda net bir tahlil yok. Nwakaeme üzere sorun çözen bir oyuncu ziyadesiyle aranılıyor.

MEHMET ARSLAN: SONUÇLARDAN BAĞIMSIZ OLARAK AVCI’YA SAHiP ÇIKMALILAR

Saygı duyulacak bir meslek Pirlo. Çalıştığı kadronun tesis sorunu var, stadyum sorunu var. Fakat tüm bu zorluklara karşın şapka çıkarılacak işler yapıyor. Geçen hafta Abdullah Avcı’nın teknik adamlık marifetini bu defa O alana koydu. Trabzonspor için ise söyleyeceklerim çok net. Bir devir Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer ile futbol anlayışı ve kültürünü geliştirdiler. Artık Avcı ile bu bahta sahipler. Sonuçlardan bağımsız olarak Avcı’ya sahip çıkmalılar.

FIRAT AYDINUS: TRABZON REHAVET iÇiNDEYDi KARAGÜMRÜK 4-1’i HAK ETTi

Bu cins görüntü kesitleri futbolun ve maçın perde gerisini ışık tutmak için hoş. Lakin artılar kadar da eksiler de gösterilirse futbol seyircisinin bilinçlenmesi ismine olumlu olur. Maça gelince… Sanırım kazanılan derbi sonrası rehavete kapılan bir Trabzonspor ve onları uygun tahlil eden Pirlo ve Karagümrük vardı alanda. Ne oynadığını bilen ve rakibinin oyun anlayışını alana uygulamasına müsaade vermeyen Karagümrük 4-1’lik bir skorla galibiyeti hak etti.. F.Bahçe galibiyeti sonrası Trabzonspor’da tam her şey yoluna girdi derken bu sonuç yara almasına sebep oldu.

4- Güneş’in Adana Demir maçında çok eleştirildiği Necip-Atiba-Umut’tan vazgeçmesi Antep’teki stratejinin yanlışlığının itirafı sayılabilir mi?

GÜNTEKiN ONAY: SAiSS VE GHEZZAL DÖNÜNCE 2 iŞLER RAYINA OTURACAKTIR

Adana Demir üzere güçlü bir ekip karşısında bilhassa de birinci yarıda oynanan yeterli futbol ile alınan galibiyet pahalı. Masuaku kaliteli bir oyuncu. Güneş, Gaziantep maçındaki tercihlerinin yanılgılı olduğunu kabul etti ve yanlışlarından dönüp Demirspor karşısında en güçlü takımını alana sürdü. Josef geri döndü. Saiss ve Ghezzal’ın da iştirakiyle Beşiktaş’ta işler rayına oturacaktır.

FIRAT AYDINUS: BEŞiKTAŞ TARAFTARI DAHA âlâ FUTBOL BEKLiYOR

Şenol Güneş’in Atiba-Necip yerine Josef-Gedson tercihleri kısmen kıpırdama getirse de Beşiktaş o beklenen seviyedeki oyununu sergileyemedi. Güneş üzere ekibi güzel bilen bir hoca ve üst seviye yeteneklere sahip oyuncular olunca taraftar doğal olarak daha düzgün oyun bekliyor. Kaldı ki Adana Demir de her zamanki futbol düzeyinin altındaydı. Fakat nihayetinde Beşiktaş kazanarak yeni yıl öncesi oluşabilecek sorgulama ve tenkitleri bir nebze de olsa rafa kaldırdı.

UĞUR MELEKE: GÜNEŞ ALANA ÇIKARDIĞI 11’LE KAZANMA İLETİSİNİ VERDi

Ben, BEŞiKTAŞ’la karşılaşacak rastgele bir Üstün Lig teknik adamı olsam ve maç öncesi siyah beyazlıların 11’inde Umut-Necip-Atiba’yı görsem kadromdan çekindiklerini düşünürüm. Herhalde düzgün bir ekip kurdum ve büyüklerin çekinmesine neden oluyorum biçiminde hissederim. Ben bir Beşiktaş futbolcusu olsam ve 11’de Umut-Necip-Atiba’yı bir ortada görsem, bu karşılaşmada işimiz güç olacak diye düşünürüm! Esame listeleri tekniğe-taktiğe olduğu kadar, karşılaşmanın psikolojisine de tesir ediyor. Şenol Güneş, Adana Demir maçında yaptığı 11 tercihiyle hem kendi oyuncularına kazanma iletisi verdi hem de rakibine daha fazla kaygı. Zati tek taraflı oynanan birinci 45’in akabinde da sonucu Masuaku belirledi.

MEHMET ARSLAN: FORVET KONUSUNDA RAHAT LAKİN SAVUNMADA ARAYIŞI SÜRÜYOR

Açık söyleyeyim, Şenol Güneş’in en çok takdir ettiğim yanı Cenk-Werghost ikilisine direkt 11’de yer vermesi. Pek çok teknik adam 1 golcü ile oynamayı tercih ederken ısrarla farklı özellikteki 2 golcü ile alana çıkıyor. İsmael ile ortasındaki en büyük fark bu. Forvet konusunda başı son derece rahat. Ancak savunma için arayışları devam ediyor. Adana Demir maçı kritik bir eşikti. Bu maçı hoş oyundan daha çok uğraş gücü ile kazandılar. Bu gayrete yeterli oyunu eklemeleri halinde kelam sahibi olabilirler.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.