SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Şişecam/Görkem Elverici: Dijital dönüşüme 5 yıl içerisinde önemli bir yatırım yaptık

Şişecam/Görkem Elverici: Dijital dönüşüme 5 yıl içerisinde önemli bir yatırım yaptıkBloomberg HT’de yayınlanan Dijital Strateji programında bu …

Şişecam/Görkem Elverici: Dijital dönüşüme 5 yıl içerisinde önemli bir yatırım yaptık
Akacan The Mall
28.04.2022 00:06
0
A+
A-

Şişecam/Görkem Elverici: Dijital dönüşüme 5 yıl içerisinde önemli bir yatırım yaptık
Bloomberg HT’de yayınlanan Dijital Strateji programında bu hafta Şişecam’ın dijital dönüşüm macerası konuşuldu. Şişecam CEO’su Görkem Elverici bahse dair yaptığı açıklamada teknolojinin şirket gayelerinin tamamlayıcı ayağı olduğunun altını…

Bloomberg HT’de yayınlanan Dijital Strateji programına bu hafta SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ve Şişecam CEO’su Görkem Elverici konuk oldu.

Programda Şişecam’ın dijital dönüşüm macerası konuşulurken, SAP’nin dijital dönüşüm sürecindeki dayanağına de yer verildi.

Akacan The Mall

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan sürdürülebilir akıllı işletme olmak için dijital dönüşümün kıymetini şu sözlerle kıymetlendirdi:

“Bir kurumun dijital dönüşümünü oluşturan üç adet çatı bulunuyor. Bunlardan bir tanesi insan kaynağı teknolojileri. Bu konuda süreçleri burada sahip olduğumuz yetkinlikler değil, yeni kazanacağımız yetkinlikleri gösteren kurumların öne çıktığını görüyoruz. Sürdürülebilir akıllı işletmeler sözünü tam da bu yüzden kullanıyoruz. Çağdaş dünyanın akıllı algoritmalarıyla büyük data kullanımı ile gelen akıllı işletmeler yaklaşımıyla dijital dönüşümde yanlışsız yanıtlar üretilebiliyor.”

“Teknoloji amaçlarımızın tamamlayıcı ayağı”

Şişecam CEO’su Görkem Elverici ise dijital dönüşüm macerasında yeni olmadıklarını belirtirken, gayelerini 3 başlık altında topladıklarını ve teknolojinin bu amaçlarda tamamlayıcı bir öge olduğunun altını çizerek kelamlarına şunları ekledi:

“Camın tüm alanlarında faaliyet gösteren bir şirket olmanın yanı sıra cam ambalaj ve düz cam alanlarında dünyada birinci 5’teyiz. Teknolojik ve metodolojik çalışma aslen bir kurumun sermaye açığını fazlası ile kapatabiliyor. Şişecam da bunu başarılmış en müstesna örnek. Şişecam’ın teknoloji konusundaki teşebbüsleri yeni değil. Bu noktada SAP ile işbirliği örneğimizi verebiliriz. SAP’nin Türkiye’de faaliyet göstermesinin de öncesine dayanan ve memleketler arası örgütü ile başlayan , Türkiye’deki 20 yıllık ömrünün de tamamında seyahat yaptığımız, gelişen bütün teknolojilerden faydalanıp kendisini geliştirmeye çalışan bir mirası var. Bilhassa 2016-17’de memleketler arası rekabette çok daha farklı bir noktaya gelmek ve büyümesini hızlandırmak için 3 saç ayağından oluşan inisiyatif var. Bir bacağında türel ve sermaye yapısının bir ortaya getirilmesi, başka bacağında ise operasyonların bir ortaya getirilmesi bulunuyor. Bunların hepsini tamamlayıcı kılan da teknolojilerin bir ortaya getirilmesi üzere 3’lü bir maksatla yola çıkıldı” dedi.

Günümüzde dataları gerçek kullanmadığı, süratli karar alınılmadığı ve karar düzeneklerinin analitiklerle yönetilmediği sürece kalıcı rekabetin mümkün olmadığını kelamlarına ekleyen Elverici, “2018’de başta SAP olmak üzere diğer ortaklarımızla ismini ‘Kökler Kanatlar’ olarak koyduğumuz büyük bir dijital dönüşüm programı başlattık. 2023’ün sonuna geldiğimizde dünyada en entegre teknolojik altyapıya sahip olan akıllı teknoloji kullanan faaliyet gösterdiği bütün alanlarda kendini büsbütün farklılaştırmış bir kurum haline geleceğiz” tabirlerini kullandı.

“Şişecam projesi küresel ölçekte önder projeler ortasına girdi“

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan Şişecam ile yaptıkları iş iştirakinin alanında önderler ortasına girmiş bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Şişecam dijital dönüşüm projesiyle SAP’nin model şirket yaklaşımı (Model Company) kullanılarak yalnızca bugünkü değil, gelecekte yeni gireceği operasyonlarını da tasarlayabilecek yesyeni bir bakış açısıyla kendi alanında başkanlar içine girmiş bir projeye imza attı. Şişecam’ın kendi kayıtlarından süreçleri elde edebilecek ve süreç madenciliği ismini verdiğimiz işlevleri hem bölgede hem de Türkiye’de kullanan birinci kurum olacak.

Son olarak Görkem Elverici, dijital dönüşüme olan sermaye yatırımları hakkında bilgi vererek şöyle dedi:

Önümüzdeki devir de bu sayıya yakın bir bütçeyi harcama ihtimali yüksek gözüküyor. Bu tıp programlarda kıymetli olan teker teker operasyonların kazanımlardan daha çok bütünsel yapının ortaya çıkaracağı şirketin finansalları üzerindeki ana tesirlere odaklanabilmek. Bu dönüşümlerden aldığımız yararın hala kıymetli kısmının gizli olduğunu düşünüyoruz. Zira asıl programın gelecek sene sonu prestiji ile bitireceğiz. İş olarak yarısından fazlasını bitirsek de katkı olarak %30 ila 35’lerde olduğumuzu düşünüyorum. Gelecek sene tek bir şirket yapısında ve tek bir teknoloji birleştirilmiş bir faaliyet modeliyle çok daha ileri noktalara ulaşmış ve sonrası için de hazırlıklı olacağız.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.