SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Şirketlerden yardım yağdı

Sarsıntının yaralarını sarmak için yardımlar devam ediyor. İş dünyasından gelen yardım haberleri her geçen gün artarak sürüyor. Yalnızca Türkiye’den değil, küresel şirketlerden gelen yardımlar kapsamında besinden barınmaya, konteyner kentten giysiye kadar çok sayıda gereksinimi taşıyan TIR’lar zelzeleden etkilenen bölgelere süratle ulaşmaya çalışıyor.

Şirketlerden yardım yağdı
Akacan The Mall
10.02.2023 07:26
0
A+
A-

Şirketlerden yardım yağdı
Depremin yaralarını sarmak için yardımlar devam ediyor. İş dünyasından gelen yardım haberleri her geçen gün artarak sürüyor. Yalnızca Türkiye’den değil, küresel şirketlerden gelen yardımlar kapsamında besinden barınmaya, konteyner kentten giysiye kadar çok sayıda gereksinimi taşıyan TIR’lar zelzeleden etkilenen bölgelere süratle ulaşmaya çalışıyor.

– SİNPAŞ Holding, afet bölgesindeki vatandaşlara ulaştırmak üzere 18 bin adet termal battaniye ve yaklaşık 1.000 kişinin barınma gereksinimlerini karşılayacak ömür konteynerleri taşıyan 60 yardım tırını yola çıkarmaya başladı.

– ALLIANZ, sarsıntıdan etkilenen bölgeler için 120 milyon lira dayanak sağladığını açıkladı. Çalışanlarının da katkılarıyla birlikte etkilenen bölgelere 140 milyon liranın üstünde katkı sağlanması bekleniyor.

Akacan The Mall

– ZELZELE bölgesine tırlarla acil muhtaçlık gereçleri gönderen BİM, bölgede 100’ün üzerinde mağazasında depremzedelere güvenlik güçlerinin nezaretinde temel gereksinim eserlerini fiyatsız dağıttı. 20 bin adedin üzerinde battaniye, tek kişilik ve çift kişilik yorgan, kıyafet ve ayakkabı, ısıtıcılardan oluşan 100 bine yakın gereksinim materyalinin TIR’larla bölgeye gönderildiği belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, çok sayıda BİM çalışanının hayatını yitirdiği ve 60’ın üzerinde çalışanın hala enkaz altında kurtarılmayı beklediği belirtildi.

– ING Kümesi da toplamda 3 milyon ’luk bir yardım fonu oluşturduklarını duyurdu. Gereksinim haritası ile işbirliği yapan kurum, çalışanların kişisel bağışlarıyla da ek kurumsal bağış yapacak. Kahramanmaraş Davet ve Operasyon Merkezi’nde ING’liler ve yakınları için yaklaşık bin 500 kişilik barınma ve besin takviyesi sağlandığını açıklayan ING Bank, bölgeye 4 tır battaniye, ısıtıcı, kuru besin, giyecek, ilaç üzere gereçler gönderdi.

– IKEA’nın kâr hedefi gütmeyen kuruluşu IKEA Foundation, Türkiye ve Suriye’yi etkileyen zelzele sonrası sürece dayanak olmak maksadıyla 10 milyon Euro bağışladı.

– Ak Gıda-İçim Süt ise Kahramanmaraş’a 600 kişinin beslenme ve barınma gereksinimini karşılamak üzere yardım gönderdi ve 10 adet konut tipi konteyner tedarik etti. Ayrıyeten Hatay ve Kahramanmaraş’a depremzedeler için besin eserleri de gönderildiği belirtildi.

– NEF Vakfı gruplarını zelzele bölgesine ulaştırdı. Battaniye, ısıtıcı, konserve, bebek mama ve bezi, kıyafet yardımı, iş kıyafeti, kürek, çapa, hilti, kuru besin üzere birçok birebir ve nakdi yardımı depremzedelere ulaştırdı ve hergün tertipli yardımlarını taşımaya devam ediyor. 

– KOLEKSİYON Mobilya Tekirdağ’daki fabrikasında ürettiği yatak, yorgan ve battaniyeleri, çalışanların hazırladığı tır ve AFAD ve Kızılay ile koordineli olarak bölgelere ulaşmak üzere yolladı. 2 milyon 500 bin TL fiyatında nakdi, besin, giyecek ve ısınma muhtaçlıklarını gidermeleri için bağış açıkladı.

– PEKER GYO zelzele bölgesinin muhtaçlıkları için 5 milyon TL’lik bağış yapacak.

– DEUTSCHE Telekom “Aktion Deutschland Hilft” teşebbüsüne Türkiye’deki depremzedelere takviye maksadı ile 1 milyon Euro bağışladı.

– FUZUL Yapı, sarsıntı bölgesine 3 iş makinesi, 15 kişilik de mühendislerden oluşan teknik takımını gönderdi. 

– PAPARA 2.5 milyon TL bağış yaptı.

– EGE Yapı zelzeleden ziyan gören bölgelere birebir ve nakdi yardımın yanı sıra, iş makinesi göndererek depremzedelere takviye oluyor.

– PEPSİCO Türkiye 34 adet TIR’ı AFAD ile koordineli halde bölgeye sevk etti.

– MedIaMarkt Türkiye de AFAD ile birlikte ısıtıcı, powerbank, şarj kablosu, şarj aleti üzere elektronik gereksinimleri içeren yardımları bölgeye iletti.

– Kahve Dünyası depremden etkilenen vilayetlerde 100 bin bireye yetecek içme suyu, hazır kahve, vitaminli toz içecek, salep, sıcak çikolata, bardak, peçete üzere sarf gereçlerle, eldiven, şapka, bere, çorap üzere dokumacılık eserlerinin bölgeye ulaştırılmasını sağladı. Kahve Dünyası’nın 200 istekli çalışanı, sarsıntı bölgelerinde dayanak veriyor.

– FujIfilm resmi ve sivil kurumlarla bir arada yürütüğü çalışmalarda, insani yardım kuruluşu NPO Japan Platform’a toplam 10 milyon , sıhhat hizmetlerine dayanak olmak içinse Fujifilm’in taşınabilir X-ray sistemleri ve ultrason aygıtları da dahil olmak üzere 40 milyon yen bedelinde tıbbi ekipman bağışladı.

– PARIBU, Muhtaçlık Haritası’na 500 bin ve TOG’a 100 bin dolar bağışladı ve kripto para cüzdanı tanımlayarak ferdi kripto bağışlarına imkan sağladı.

– YATAŞ, ZELZELE bölgesinde muhtaçlık duyulan battaniye, yorgan, yastık üzere eserlerin yer aldığı tırları AFAD uyumuyla muhtaçlık sahiplerine ulaştırıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.