SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosovalı Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, “Kosovalı Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum” sözlerini kullanarak, “Muhtemelen en güç gece de bu gece olacak” dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosovalı Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum
Akacan The Mall
12.12.2022 00:07
0
A+
A-

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosovalı Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, “Kosovalı Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum” tabirlerini kullanarak, “Muhtemelen en sıkıntı gece de bu gece olacak” dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’nın kuzeyindeki şiddet olayları sonrası düzenlediği Ulusal Güvenlik Kurulu Toplantısı’nın akabinde açıklamalarda bulundu. Kosova’nın kuzeyinde ikamet eden Sırplara sakin kalmaları ve NATO bünyesindeki Kosova Barış Gücü (KFOR) ile Avrupa Birliği (AB) Hukukun Üstünlüğü Misyonu (EULEX) güçlerine saygılı olma davetinde bulunan Vucic, Sırplardan provokasyonlara gelmemelerini istedi.

“EULEX’TEN HEM DE KFOR’DAN PROTESTOCULARA KARŞI ŞİDDETLİ AKSİYONLARDA BULUNMAYACAKLARININ GARANTİSİNİ ALDIK”

Akacan The Mall

Kosova’daki Sırp nüfusunu sıkıntı bir gecenin beklediğini söyleyen Vucic, “Hem EULEX’ten hem de KFOR’dan protestoculara karşı şiddetli hareketlerde bulunmayacaklarının garantisini aldık. Umarım o denli de olacak. Tüm taraflarla konuşmaya devam ediyoruz. Barış ve istikrarı korumak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Ulusal Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda “vatan toprağının savunulması için gereken tüm tedbirlerin kabul edildiğini” kaydeden Vucic, “Tüm asker ve polislerimize kendileri ile gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Onlara rastgele bir buyruk vermeden evvel barışı müdafaayı milyon kere deneyeceğimizi söylemek isterim” dedi.

“ARNAVUTLAR, TÜM ÖYKÜYÜ BUNUN ÜZERİNE KURMAK İSTİYOR”

KFOR ve EULEX’e yönelik rastgele bir hücum olmaması gerektiğinin altını çizen Vucic, “Zira Arnavutlar, tüm kıssayı bunun üzerine kurmak istiyor. Zira dünyaya gösterecekleri diğer bir şey yok” sözlerini kullandı. Vucic, dün gözaltına alınan “masum” Sırp polisin de bir an evvel özgür bırakılmasını talep etti. Kosova’nın kuzeyinde Sırplar tarafından yolların kapatılmasının kelam konusu polis mensubunun gözaltına alınmasına reaksiyon gayesiyle yapıldığını savunan Vucic, kelam konusu barikatların Arnavutların hareket etmesine mani olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve daha öncesinde Başbakanlık misyonu yaptığı devirlerinin en sıkıntı gününü geçirdiğini kaydeden Vucic, “Muhtemelen en güç gece de bu gece olacak. Kosova’nın kuzeyindeki tüm Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum” dedi. Toplantıda “yapmaları gerekenin ne olduğunu görüştüklerini” söyleyen Vucic, “Bizim için kıymetli olan, Arnavutları ve Sırpları barışı müdafaaya ve ortamı sakinleştirmeye davet etmek” dedi. Kosova polisinin ülkenin kuzeyinde bulunma hakkı olmadığını vurgulayan Vucic, Kosova polisinin dün ve bugün özel birliklerle baskınlar yaptığını, lakin bu baskınların memleketler arası toplum tarafından görmezden gelindiğini savundu. Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin Kosova’daki “Sırp meselesini” bitirmek istediğini kaydeden Vucic, bu harekete Kurti ve Priştine makamlarının yanı sıra her şeyi görmezden gelen memleketler arası toplumun da iştirak ettiğini kelamlarına ekledi.

NE OLMUŞTU?

Kosova’nın kuzeyindeki 4 belediyede yapılması planlanan erken genel seçim öncesi bölgede gerginlik artmış, Kosovalı Sırplar, Kosova polisinin eski Sırp mensubu Dejan Pantic’in gözaltına alınmasının akabinde ülkenin kuzeyine barikatlar kurmuştu. AB’nin Kosova’daki Avrupa Birliği Hukukun Üstünlüğü Misyonu (EULEX) dün gece akına uğramıştı.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova’nın kelam konusu belediyelerde güvenlik güçlerinin mevcudiyetini artırması üzerine yaşanan şiddet olaylarının akabinde, erken mahallî seçimlerin, Nisan 2023’e ertelendiğini duyurmuştu.

Sırbistan’dan, 2008’de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova, 100’den fazla ülke tarafından tanınsa da Sırbistan burayı hala kendi toprağı olarak görüyor. İki ülke ortasında, bağların olağanlaşması ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanıması için AB arabuluculuğunda 2011’de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci sürdürülüyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.