SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sır perdesi kalktı… ‘Babaların babası Denaro’ böyle yakalanmış…

Ocak ayında yakalanan mafya babası Matteo Messina Denaro’nun yakalandığı operasyonla ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Denaro’nun ablasının yazdığı bir not sayesinde yakalandığı öğrenilirken 67 yaşındaki Rosalia Messina Denaro gözaltına alındı.

Sır perdesi kalktı…  ‘Babaların babası Denaro’ böyle yakalanmış…
Akacan The Mall
04.03.2023 16:51
0
A+
A-

Sır perdesi kalktı… ‘Babaların babası Denaro’ böyle yakalanmış…
Ocak ayında yakalanan mafya babası Matteo Messina Denaro’nun yakalandığı operasyonla ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Denaro’nun ablasının yazdığı bir not sayesinde yakalandığı öğrenilirken 67 yaşındaki Rosalia Messina Denaro gözaltına alındı.

Avrupa’nın en çok aranan mafya lideri, ‘babaların babası’ olarak tanınan Matteo Messina Denaro 30 yıllık kaçak hayatının ardından Ocak ayında yakalanmıştı.

60 yaşındaki Messina Denaro, 1993’ten bu yana aranıyordu. Polisin elinde parmak izi ve güncel görüntüsü bile olmadan aradığı ve yaklaşık 50 cinayetle bağlantılı olduğu belirtilen mafya liderinin yakalanmasının yankıları sürerken dün Denaro’nun ablası gözaltına alındı.

Akacan The Mall

Polis, Denaro’nun ne güncel görüntüsüne, ne parmak izine sahipti… Mafya babasının sesinin bile nasıl olduğu bilinmiyordu…

MAFYA LİDERİ ONUN YAZDIĞI NOT SAYESİNDE YAKALANMIŞ

Rosalia Messina Denaro’nun, kardeşinin kaçışına yardım ettiği ancak nihayetinde yakalanmasında da rol oynadığı açıklandı.

Dün Sicilya’da gözaltına alınan 67 yaşındaki Rosalia Messina Denaro’nun, kardeşinin iletişim ağını ve ‘’kasasını’’ yönettiğinden şüpheleniliyor.

Mafya liderinin ablasına yönelik gözaltı kararında, Matteo Messina Denaro’nun 30 yıllık firarının nasıl son bulduğuyla ilgili bilgiler de yer alıyor.

57 sayfalık yakalama emrindeki bilgilere göre Cosa Nostra’nın son büyük patronu kabul edilen Matteo Messina Denaro’nun kaçak hayatı, ablasının evinde bulunan bir not sayesinde son buldu.

Geçen Aralık ayında güvenlik güçleri abla Rosalia Messina Denaro’nun evine gizli bir operasyon düzenleyerek ses ve görüntü kayıt cihazları yerleştirdi.

Bir metal sandalyenin ayağındaki boşluğa cihaz yerleştirmek isteyen güvenlik görevlileri buraya gizlenmiş bir not buldu. Fotoğrafları çekildikten sonra kağıt aynı yere geri koyuldu.

İPUCU: KOLON KANSERİ

İlk bakışta kopuk sözcükler, rakam ve sembollerle dolu gibi görünen not üzerinde yapılan incelemeler sonucunda kolon kanseri tedavisiyle ilgili verilere rastlandı.

Messina Denaro ailesinin üyeleri arasında böyle bir kanser vakası olmaması nedeniyle şüpheler kaçak kardeş Matteo Messina Denaro üzerine yoğunlaştı.

Ulusal sağlık sistemi veri tabanında yapılan incelemeler sonucunda da Andrea Bonafede adına düzenlenmiş kimlikle kolon kanseri tedavisi gören kişinin kaçak mafya babası Matteo Messina Denaro olduğu belirlendi. Ve İtalya’nın en çok aranan mafya lideri Messina Denaro nihayet 16 Ocak sabahı Palermo’da tedavi için gittiği klinikte yakalandı.

Abla Rosalia Messina Denaro’nun gözaltı emrini imzalayan hakim, ‘’Son büyük katliamcının yakalanmasıyla sonuçlanan tarihi gelişme, Rosalia Messina Denaro’nun, zekice gizlemesine rağmen tedbirsizce bulundurduğu bir yazıdan kaynaklandı’’ dedi.

60 yaşındaki Matteo Messina Denaro, Sicilya mafyası Cosa Nostra’nın 1990’lardaki katliamlar döneminin son firari patronuydu. Messina Denaro’nun 30 yıllık firarının en azından son aylarında, doğduğu kasaba Castelvetrano’ya 8 km mesafedeki Campobello di Mazara’da yaşadığı ortaya çıkmıştı. Dün gözaltına alınan ablası Rosalia Messina Denaro da Castelvetrano’da yaşıyordu.

Rosalia Messina Denaro’nun eşi Filippo Guttaduro da halen mafya suçlarından hapiste; çiftin kızı Lorenza Guttaduro ise mafya lideri dayısının avukatlığını yapıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.