SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

“Şimdi sıra yerli rüzgâr türbininde”

“Şimdi sıra yerli rüzgâr türbininde”Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’da babayiğitlerin bir ortaya geldiğini belirterek, “Kendi …

“Şimdi sıra yerli rüzgâr türbininde”
Akacan The Mall
02.11.2022 07:23
0
A+
A-

“Şimdi sıra yerli rüzgâr türbininde”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’da babayiğitlerin bir ortaya geldiğini belirterek, “Kendi rüzgâr türbin markamızı oluşturabiliriz” dedi.

Bakan Varank, Türkiye Rüzgâr Gücü Birliği (TÜREB) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkiye Rüzgâr Gücü Kongresi’nde (TÜREK) yaptığı konuşmada, yalnızca 2021’de güç dönüşümüne yönelik global yatırımların büyüklüğünün 750 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, bu yatırımların içindeki en büyük hissenin ise 350 milyar dolardan fazla yatırımla yenilenebilir güç alanında olduğunu söyledi. Birçok kesimle direkt ve dolaylı olarak etkileşimde olan rüzgâr gücü ekipmanları üretiminde Türkiye’de yaklaşık 40 bin kişinin istihdam edildiğini kaydeden Varank, “Bu büyük sinerji ile Avrupa’nın en büyük 5. rüzgâr gücü ekipmanı üreticisi haline geldik. Firmalarımız milletlerarası standartlardaki eserlerini 45 ülkeye ihraç ediyorlar. 2021 yılında 1.5 milyar ’yu bulan rüzgâr türbini ve ekipman ihracatımızı inşallah 2022 yılında 2 milyar Euro düzeyine çıkaracağız. Bu alanlardaki kabiliyetlerimizi çok farklı bir noktaya taşımış olacağız” dedi. Varank, Global Rüzgâr Gücü Konseyi’nin son raporunda Türkiye’yi deniz üstü rüzgâr potansiyeli en yüksek 4 ülke ortasında gösterdiğini lisana getirerek, “Türkiye’nin karadaki rüzgâr gücü potansiyelinin yüzde 20’sine mesken sahipliği yapan İzmir, deniz üstü yatırımları için de kıymetli fırsatlar sunuyor” diye konuştu.

MARKAMIZIN VAKTİ

Akacan The Mall

Varank, artık deniz üstü rüzgâr teknolojilerinde neler yapılabileceğinin üzerinde çalışıldığını söyleyerek, “İnşallah hem kara hem de deniz üstü rüzgâr türbin ekipmanlarında çok daha büyük bir oyuncu haline geleceğiz. Doğal gönlümüzden geçen değerli bir konu daha var. Tedarik ve yan endüstride bu kadar yol almışken kendi rüzgâr türbin markamızı nasıl ortaya çıkarırız. Bunun da vakti geldi diye düşünüyorum. İnanın bu Türk endüstrisi için bir hayal değil. Biz bunu başarırız. Kâfi ki el ele verelim” dedi. Güç ve Olağan Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ise dünya yenilenebilir güç konseyi gücünün 2022’de bir evvelki yıla nazaran yaklaşık yüzde 8 artış göstereceğinin kestirim edildiğini belirterek, “Yenilenebilir güç heyeti gücü içinde yüzde 27 hisseye sahip rüzgâr gücü, büyüyen güç kesiminin pak ve sürdürülebilir güce dönüşmesinde çok kritik bir rol üstlenmiştir” dedi. TÜREB Lideri İbrahim Erden ise, İzmir ve Batı Ege bölgesinin bin 742 megavat heyeti gücündeki rüzgâr gücü santralı ile Türkiye’de bayrağı en önde taşıdığını belirterek, “Ülkemizin dört bir yanındaki 280 santralda 4 bin 117 türbin, rüzgârı güce çeviriyor. 20 bini aşkın insan kesimde çalışıyor. Rüzgâr şurası gücümüz 11 bin 641 megavata ulaştı” dedi.

‘DEPOLAMA MEVZUATI HAZIR’

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Lideri (EPDK) Mustafa Yılmaz da rüzgâr gücüyle ilgili depolamaya yönelik mevzuatın önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayımlanacağını belirterek, “Yatırım ortamını görüyoruz, bu büyük bir fırsat. Yerli ve yabancı birçok yatırım çekeceğini düşünüyoruz. Dünyada da uygun bir yer edineceğiz. Batarya yatırımını da Türkiye için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bizim bataryamız sağlam, gücümüz bitmez. Geçen hafta konseyde kabul edilen güç depolama düzenlenmesi ile birlikte 20-25 milyar dolarlık bir yatırım bekliyoruz” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.