SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sıhhat Bakanı Koca’dan salgın uyarısı

Sağlık Bakanı Koca’dan salgın uyarısıŞu periyot, günlük hadise sayısında Almanya, İtalya, Fransa üzere gelişmiş Avrupa ülkelerinde 100 binleri …

Sıhhat Bakanı Koca’dan salgın uyarısı
Akacan The Mall
19.07.2022 10:52
0
A+
A-

Sağlık Bakanı Koca’dan salgın uyarısı
Şu periyot, günlük hadise sayısında Almanya, İtalya, Fransa üzere gelişmiş Avrupa ülkelerinde 100 binleri geçen hadiselerin görüldüğünü söz eden Koca, “Bizde ise giderek artan bir hadise sayısı olduğunu görüyoruz. Olay sayısının artışıyla birlikte hastane…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’la çabaya ait, “Biz bundan sonra önlemlere devam ederek Kovid’le birlikte nasıl yaşamamız gerektiğini biliyoruz. Nerede maske takılması gerektiğini, nerede kendimizi muhafazamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Tekrar kapatma ve gibisi durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, önlemlere devam.” dedi.

Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının akabinde gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Avrupa’daki Kovid-19 dalgasını Türkiye’nin 4-5 hafta evvel görmeye başladığını belirtti.

Akacan The Mall

Şu periyot, günlük olay sayısında Almanya, İtalya, Fransa üzere gelişmiş Avrupa ülkelerinde 100 binleri geçen hadiselerin görüldüğünü tabir eden Koca, “Bizde ise giderek artan bir hadise sayısı olduğunu görüyoruz. Olay sayısının artışıyla birlikte hastane yükü tıpkı oranda artmıyor. Hadise sayısı artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O manada önemli bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Ağır bakımlarda da bu artışların besbelli ve önemli olmadığını görüyoruz. Artışın tıpkı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızın TURKOVAC aşısını olmayı önemsemelerini isterim”

Vatandaşların bu periyotta hatırlatıcı yeni dozlarını kesinlikle yaptırmalarını, bilhassa 50 yaş üstü, kritik, riskli olanların aşıyı hassasiyetle uygulamalarını önemsediklerini vurgulayan Koca, “Bir de yeniden riskli, 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan şahısların de kalabalık ortamlarda maskelerini her vakit olduğu üzere takmalarını ısrarla öneriyoruz. Aşı olmak isteyen vatandaşlarımızın TURKOVAC aşısını olmayı önemsemelerini isterim. Yerli aşımız epey tesirli. Sonuçlarından mutluyuz. TURKOVAC tercihinde ve teklifinde hassasiyet gösterelim.” açıklamasında bulundu.

Kovid-19’la uğraşta elde edilen sonuçlara işaret eden Koca, şunları kaydetti:

“Kalabalık ortamlarda riskli isek maskeyi takmamız gerektiğini, şayet kendimizde üst teneffüs yolu enfeksiyonu belirtisi mevcut ise diğerine bulaştırmamak için maskeyi aslında takmak gerektiğini biliyoruz. Riskli olan şahısların şayet bir belirti varsa erken devirde testlerini yaptırıp, şayet müspetse o durumda ek hastalığı varsa ilaca başlama durumu kelam konusu olabilir. Münasebetiyle elimizde ilacımız var, aşımız var. Ferdî önlemlere uyarak Kovid’le yaşamayı artık öğrendik. Kovid bitti mi? Bitecek mi? Bitmeyecek. Bir influenza üzere düşünün. Aslında son periyotta de belirtileri grip gibisi seyrediyor. Daha çok boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateşle seyrediyor ve beraberinde de kas ağrılarını görüyoruz. Ağır influenza tablosu üzere gelişiyor. Lakin ek hastalığı olanlarda bu belirtiler daha besbelli, hastaneye yatışa kadar giden sonuçlara sebep olabiliyor. Onun için biraz daha dikkatli olmamız lazım.”

Yeni ağır bakımlar açılmasının kelam konusu olup olmadığı sorusu üzerine Koca, “Hayır, şu an yenilerin açılması üzere bir durum yok. Panik havası yok ancak biz bundan sonra önlemlere devam ederek Kovid’le birlikte nasıl yaşamamız gerektiğini biliyoruz. Nerede maske takılması gerektiğini, nerede kendimizi muhafazamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Tekrar kapatma ve gibisi durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, önlemlere devam.” sözünü kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.