SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sigortalı kredi daha avantajlı

Sigortalı kredi daha avantajlıGaranti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, yeni düzenleme ile bankaların kredi verirken sigortalı ve …

Sigortalı kredi daha avantajlı
Akacan The Mall
10.10.2022 07:38
0
A+
A-

Sigortalı kredi daha avantajlı
Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, yeni düzenleme ile bankaların kredi verirken sigortalı ve sigortasız olmak üzere iki farklı seçenek sunacaklarını belirterek, “Tüketiciler, kredi teklifini kesinlikle ayrıntılı incelesin, sigortalı seçeneğin yüzde 100 daha avantajlı olacağını görecekler” dedi.

Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, hayat sigortalı banka kredisinin her vakit avantajlı olduğunu açıkladı. Göçer, 1 Ekim’de uygulamaya giren yeni tüketici düzenlemesinde kredi ile kontaklı sigortalarda yapılan değişiklikleri anlattı. Yeni düzenleme öncesinde de bankadan kredi alırken hayat sigortasının mecburî olmadığını fakat bankaların hayat sigortalı krediye teminatlı kredi olarak baktıklarını belirterek, “Banka, tüketicinin vefatı ya da malul kalıp çalışamama durumunda krediyi kimin ödeyeceği sorusu ile ilgilenir. Zira bu banka için bir risktir. O nedenle hayat sigortası yapılmış krediyi teminatlı kredi olarak görür” dedi.

FAİZ AVANTAJI

Akacan The Mall

Burak Ali Göçer, “Bankalar kredi verdikleri esere rehin ya da ipotek koyuyorlar, üzerine bir de hayat sigortası istemek ikili teminat manasına gelmiyor mu?” sorusu üzerine; bankaların konut ya da aracı satarak, borçlarını tahsil etme üzere türel süreçlerle uğraşmak istemeyeceklerini tabir ederek, “Onun yerine sigorta şirketinin kredi borcunu ödemesi ve konutun de kredi sahibinde kalması herkes için en ülküsüdür. Onun için biz hayat sigortasını kredinin olmazsa olmazı olarak görürüz. Lakin zarurî demek değildir, hiçbir vakit da zarurî olmadı” dedi.

Bankaların bugüne kadar tüketicileri, hayat sigortasının gerekliliği konusunda ikna etmeye çalıştıklarına, bunu da kredi faiziyle yaptıklarına değinen Göçer, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Bankalar, tüketiciye, ‘sigorta yaptırırsan kredi daha ucuza gelir, sigortasız yaptırırsan daha kıymetli olur’ diyerek, tüketicileri ikna etmeye çalıştılar. Böylelikle banka, sigortalı krediyi teminatlı kredi olarak görür ve daha avantajlı sunar. Hatta hayat sigortasının üzerine işsizlik sigortası üzere ek teminatlar olursa kredi daha da avantajlı hale gelir. Biz yıllarca bu süreci bu türlü yönettik. Yeni çıkan düzenleme ile bunun artık çerçevesi çizildi.”

Burak Ali Göçer, yeni düzenleme ile bankaların artık kredi verirken tüketiciye iki farklı seçenek sunmak durumunda olacaklarını, bunlardan birinin sigortalı, oburunun de sigortasız kredi teklifi olacağını vurgulayarak, tüketicileri, kredi tekliflerini dikkatle incelemeleri konusunda uyardı. Göçer, şu açıklamaları yaptı:

İKİ SEÇENEK SUNULACAK

“Kredi kullanmak için bankaya gittiniz. Banka size sigortalı ve sigortasız olmak üzere iki farklı kredi seçeneği sunacak. Biri, örneğin, 36 ay vadeli ve yüzde 2.5 faizli, sigortasız kredi teklifi. Oburu ise hayat sigorta teminatlı, tekrar 36 ay vadeli lakin yüzde 2 faizli seçenek. Kabaca ikisinin ortasında 50 puan faiz farkı var. Sigortalı krediyi seçenle, sigortasız krediyi seçen ortasında kredi sonunda sigorta yaptıran lehine önemli bir fiyat farkı oluşur, daha az kredi borcu öder. Tüketici, ‘sigortaya prim ödeyeceğime sigortasız kredi alternatifini seçerim krediye biraz daha yüksek faiz öderim’ diyebilir. Şu kadarını söyleyeyim, teklifi kesinlikle ayrıntılı inceleyin, orada sigortalı seçenek yüzde 100 daha avantajlıdır. Bunu bu kadar argümanlı söylüyorum. Zira bankalar da sigortalı krediyi, sigortasıza nazaran önemli teşvik ediyor.”

 

BANKALAR POLİÇE KESMENİN PEŞİNDE DEĞİL

Burak Ali Göçer, “Tüketici sigortayı illa kredi kullandığı bankadan mı yaptırmalı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Tüketici, ‘başka bir şirketle çalışıyorum oradan sigortayı yaptırayım’ derse, banka bunu kabul etmek durumunda. Zira banka da hayat sigortası var mı, yok mu; buna bakar. Bir şey olursa kredi borcunu sigorta şirketinden alabilir miyim, buna bakar. Tüketicinin getirdiği sigorta bankanın istediği kaidelere uygunsa kabul eder. Bankalar tekrar poliçe kesmek peşinde değiller.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.