SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sigortada, trafikte önemli ziyan yazıldı

Sigortada, trafikte önemli ziyan yazıldıBloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi’nde, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından sigorta …

Sigortada, trafikte önemli ziyan yazıldı
Akacan The Mall
06.06.2022 13:22
0
A+
A-

Sigortada, trafikte önemli ziyan yazıldı
Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi’nde, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından sigorta şirketlerinin birinci çeyrek dataları duyuruldu. Buna nazaran trafikte 2 milyan 936 milyon lira ile önemli bir ziyan görünürken, kaskoda da uzun mühlet sonra birinci…

Türkiye Sigorta Birliği, bölümün birinci çeyrek bilanço sonuçlarını açıkladı. Branş bazında incelendiğinde kaskoda uzun mühletten sonra 1 milyar 256 milyon liralık önemli oranda ziyan yazıldı. Trafik sigortasındaki ziyan ise 2 milyar 936 milyon lira ile telaş verecek düzeye yükseldi.

Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi programında dalı ilişken gelişmelerin yanı sıra Türkiye Sigorta Birliği tarafından açıklanan birinci çeyrek bilgileri kıymetlendirilerek, DASK ve BES’e ilşkin gelişmeler ele alındı.

Akacan The Mall

Sigorta kesiminde açkılanan bilanço datalarına nazaran, Ocak- Nisan periyodunda toplam 57,4 milyar lira sigorta pirimi üretildi. Bilgilere genel olarak bakıldığında birinci çeyrekte motor branşından önemli ziyan yazıldı.

Branş bazında incelendiğinde kaskoda uzun müddetten sonra 1 milyar 256 milyon liralık önemli oranda ziyan yazılırken trafik sigortasındaki ziyan ise 2 milyar 936 milyon lira ile tasa verecek düzeye yükseldi.

Genele bakıldığında ise sigorta dalı, reasürans şirketleri dahil, 1 milyar 867 milyon liralık bilanço kârı elde etti. Reasürans şirketleri toplamda 278 milyon lira ziyan ederken, hayat ve hayat dışı şirketlerinin toplam kârı 2 milyar 146 milyon lira olarak kayıtlara düştü. Geçtiğimiz yılın birebir devrinde 1 milyar 748 milyon lira kâr eden hayat dışı şirketlerin 264 milyon liraya gerileyen kârı dikkat çekerken, hayat şirketlerinin kârı ise artış göstererek 1 milyar 882 milyon lira olarak gerçekleşti.

4 aylık prim üretimi 57 milyar TL’yi aştı

Öte yandan sigorta kesiminde 2022’nin Ocak-Nisan periyodunda toplam 57.4 milyar TL sigorta primi üretilerek, geçen yılın birebir devrine nazaran yüzde 77,4 büyüme yaşandı. Fakat enflasyonla mukayese edildiğinde dal yalnızca yüzde 4,4 oranında gerçek büyüme gerçekleştirdi.

Acentelere eğitim başlıyor

Türkiye Sigorta Birliği Lideri Atilla Benli, acentelere yönelik Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) ve TOBB ETÜ işbirliği ile 100 saati aşan eğitim programını kısa mühlet içinde başlayacaklarını belirterek bu eğitimlerin acentelerin gelişimine, yeni sigorta eserlerinin acentelerin odağına girmesine ve sigorta penetrasyonunun artmasına hizmet edeceğini belirtti.

DASK’tan ağır kampanya

DASK İdare Heyeti Lideri ve SEDDK Lider Yardımcısı Mete Güler, “DASK olarak alandaki organize çalışmalarımız ve sigortalılarımızın hasar tazminatlarını en süratli halde almasının öbür konut sahipleri için örnek teşkil ettiğini çok âlâ biliyor, operasyonel gücümüzle de sigorta şuurunun ve sigortalılık oranlarının artmasına katkı sağlamaktan memnunluk duyuyoruz. Daima birlikte ülkemizi sarsıntıya hazırlamak için çalışıyoruz” dedi.

SEDDK uzun müddettir üzerinde çalışılan ve dalın tüm tarafların iştiraki ile geliştirilen “Hayat Sigortası Genel Şartları” nı yayınladı. Kelam konusu gelişmeyi önümüzdeki haftalarda uzmanlarıyla konuşarak kelam konusu alanda ne tıp yenilikler olduğunu sizlerle paylaşacağız.

BES’te sevindirici gelişme sürüyor

Emeklilik Nezaret Merkezi (EGM) nin açıkladığı 27 Mayıs 2022 datalarına nazaran iştirakçi sayısının 7 milyon 398 bin olduğu istekli BES’te toplam fon büyüklüğü ise 277 milyar liraya yükseldi. İştirakçi sayısının 6 milyon 297 bin olduğu OKS’de ise fon büyüklüğü 20,9 milyar lira, toplam iştirakçi sayısı 13 milyon 695 bin 756 oldu. Sistemin toplam fon büyüklüğü 298 milyar TL’ye ulaşırken, 18 yaş altında kontrat sayısı 368 bini aştı. 18 yaş altında çocukların fon büyüklüğü de devlet katkısı dahil 1 milyar TL’nin üstüne geldi.

İklim değişikliğine dikkat

Programda global gelişmeler ortasında iklim değişikliğine ait yorumlar dikkat çekti. AXA Climate CEO’su AntoineDenoix,iklim değişikliğinde kilit parametrenin atmosferdeki karbon düzeyi olduğunu belirterek, karbon düzeyindeki artıştan ötürü çok fazla tehdit ile karşı karşıya kalındığını vurguladı. Denoix, “Karamsar olmak istemem fakat iklim değişikliğinde bence en makus senaryodayız” dedi.

İngiliz ve Avrupalı yetkililere nazaran, İngiltere ve AB, Rusya’yı Lloyd’s of London sigorta pazarından çıkaracak ve ham petrol ihraç etme kabiliyetini kısıtlayacak bir hareketle Rus petrolü taşıyan gemilerin sigortalanmasına yönelik koordineli bir yasak üzerinde anlaştı.

JP Morgan, koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen şirketlerin Avrupalı reasürörler ve Lloyd’s üyeleri olduğunu belirtti.

Global risklere dikkat

Zürich Sigorta ile Marsh tarafından yapılan “Küresel Risler Raporu”nda toplumsal ve çevresel riskler dikkat çekti. İstihdam ve geçim krizleri ile iklim ile şiddetli hava olayları çeşitli kategorilerde birinci sıralarda yer aldı.

Ana gündem: Muhafaza açığı

Sigorta Gündem programına katıla Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreter Yardımcısı Aysun Yıldız Özer, Insurance Europe’un bu yıl üç yıl ortadan sonra birinci sefer yüz yüze düzenlediği 12’inci Milletlerarası Konferansı’nda hangi mevzuların ele alındığını özetledi.

İnsanları bilhassa son periyotta artan siber riskler kaşırsındaki müdafaa açığının ele alındığını lisana getiren Yıldız Özer, ayrıyeten doğal afetler, beklendik hava olayları ve bunların neden olduğu riskler ile emeklilikteki müdafaa açığının giderilmesinde sigorta sektörünan nasıl bir rol oynayacağının tartışıldığını aktardı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.