SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sigortada 5 aylık prim üretim 71 milyar lirayı aştı

Sigortada 5 aylık prim üretim 71 milyar lirayı aştıTürkiye Sigorta Birliği (TSB) datalarına nazaran,  2022 yılı Mayıs sonu prestiji ile toplam …

Sigortada 5 aylık prim üretim 71 milyar lirayı aştı
Akacan The Mall
27.06.2022 14:53
0
A+
A-

Sigortada 5 aylık prim üretim 71 milyar lirayı aştı
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) datalarına nazaran,  2022 yılı Mayıs sonu prestiji ile toplam prim üretimi geçen yılın tıpkı devrine nazaran yüzde 86 artış ile 71 milyar 564 milyon TL’yi aştı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) yılın birinci 5 a yına yönelik dalın üretim bilgilerini açıkladı. Buna nazaran, 2022 yılı Mayıs sonu prestiji ile toplam prim üretimi geçen yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 86 artış ile 71 milyar 564 milyon TL’yi aştı. Sigorta dalına ait beş aylık bilgiler Bloomberg HT’da yayınlanan Sigorta Dünyası programında ele alındı.

5 aylık prim üretimi içinde 61 milyar 17 milyon TL’lik kısmı hayat dışından gelirken, kelam konusu tarafın büyümesi geçen yılın birebir ayına nazaran yüzde 88,6 oldu. Enflasyondan arındırıldıktan sonra gerçek büyümesi yüzde 8,7 olarak kaydedildi.

Akacan The Mall

Hayat tarafında yılın birinci 5 ayında 10 milyar 546 milyon TL prim üretimi olurken, Mayıs 2021’e nazaran buradaki büyüme yüzde 77,2 olurken, reelde yüzde 0.5’lik negatif bir seyir gözlendi.

Hayat dışı tarafta zarurî trafik sigortasında yüzde 86.1 oranında bir artışla 14 milyar 820 milyon TL prim üretimi olurken, pandemi ile birlikte ilginin ağır olduğu sıhhat sigortasında ise yüzde 81,1 oranında bir artışla 10 milyar 167 milyon TL’lik prim üretimi oldu. Kelam konusu branş içindeki tamamlayıcı sıhhatte ise yüzde 135,2 oranında bir artışla 2.3 milyar TL prim üretimi oldu. Buradaki gerçek büyüme yüzde 35,5 üzere bir oranda gerçekleşti.

Emeklilik Nezaret Merkezi’nin açıkladığı 16 Haziran 2022 datalarına nazaran iştirakçi sayısının 7 milyon 431 bin olduğu BES’te toplam fon büyüklüğü ise 284,9 milyar liraya yükseldi. İştirakçi sayısının 6 milyon 342 bin olduğu OKS’de ise fon büyüklüğü 21,6 milyar lira oldu. Toplam iştirakçi sayısı 13.8 milyona, fon büyüklüğü de 306 milyar TL’yi aştı.

Fitch: Enflasyon, sigorta bölümünü olumsuz etkileyecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından yayımlanan son rapor, Türkiye’deki sigorta şirketleri son on yılın en güçlü şartlarında faaliyet gösterdiğine işaret etti.

Fitch tarafından yayımlanan raporda, makroekonomik bozulmanın, enflasyondaki artışın tesirlerinin ve motorlu taşıtlara yönelik üçüncü şahıs sorumluluk (MTPL) sigortasında devam eden tavan fiyat uygulamasının, kimi sigortacıların minimum ödeme yeterlilik düzeylerinin altında kalmalarına neden olabileceği ve bu nedenle bahsi geçen sigortacıların sermaye artırmak ya da daha güçlü rakipler tarafından satın alınmak durumunda kalabileceği belirtildi.

Fitch, Türkiye’de Mayıs’ta yüzde 70’in üzerine çıkmış olan enflasyonun 2022 sonunda yüzde 60, 2023 sonunda ise yüzde 55 düzeyinde olacağını öngördü.

Rapora nazaran enflasyonun yüksek seyrine devam etmesi, tazminat taleplerinin maliyetini artırarak ve birtakım iş kollarında rezerv açıklarına yol açarak sigortacılar üzerinde önemli olumsuz tesirlere sahip olacak.

Sektörden kısa kısa

Programda, bölümdeki gelişmeler de kısa kısa ele alındı.

Buna nazaran, tüketici bilgileri ve analitik firması J.D. Power tarafından hazırlanan yeni bir rapora nazaran, kullanıma dayalı araba sigortası programlarının alımında 2016’dan bu yana çarpıcı bir artış görüldü.

Neova İştirak Sigorta’da Genel Müdürlük vazifesine, finans kesiminde 17 yıllık tecrübeye sahip Neslihan Neciboğlu getirildi.

WillisTower Watson’a nazaran, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin akabinde Rus topraklarında mahsur kalan uçakların toplam kıymeti, 11 Eylül’den kaynaklanan tazminat savlarını bile geçebilir.

AXA Climate, Dolu Müdafaası parametrik sigorta eserini yeni ülkelere genişletmek için Hailios ile iştirak kuracak.

Alman dijital sigorta şirketi Wefox, 5 milyar ila 6 milyar dolar ortasında bir değerlemeyle yeni finansman sağlamak için ileri seviyede görüşmelerde bulunuyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.