SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Sigorta sektörü iki ayda reel yüzde 55,5’lük büyüme gösterdi

Bloomberg HT’de yayınlanan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, sigorta sektörü yılın ilk iki ayı prim üretiminde geçen yılın ilk ayına göre yüzde 141,4’lük büyüme ile 66 milyar TL’yi aştı. Sektörün enflasyondan arındırıldıktan sonra iki…

Sigorta sektörü iki ayda reel yüzde 55,5’lük büyüme gösterdi
Akacan The Mall
28.03.2023 00:00
0
A+
A-

Sigorta sektörü iki ayda reel yüzde 55,5’lük büyüme gösterdi
Bloomberg HT’de yayınlanan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, sigorta sektörü yılın ilk iki ayı prim üretiminde geçen yılın ilk ayına göre yüzde 141,4’lük büyüme ile 66 milyar TL’yi aştı. Sektörün enflasyondan arındırıldıktan sonra iki…

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Şubat 2023 sonu sektörün prim üretimi sonuçlarını yayınladı.

Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Günemi programında ele alınan verilere göre, sağlık sigortası, zorunlu trafik sigortası, genel zararlar, kasko ve yangın doğal afetler branşı ilk iki ayda ciddi prim üretimleri ve reel büyüme oranları ile lider branşlar oldu.

Akacan The Mall

TSB’nin üye şirketlerinden derlediği verilere göre, sigorta sektörü yılın ilk iki ayı prim üretiminde geçen yılın ilk ayına göre yüzde 141.4’lük büyüme ile 66 milyar TL’yi aştı. Sektörün enflasyondan arındırıldıktan sonra iki ay sonunda reel büyümesi ise yüzde 55.5 oranında gerçekleşti.

TSB verilerine göre söz konusu üretim içinde 59 milyar TL’lik kısmı hayat dışından gelirken, söz konusu tarafın büyümesi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 146 olurken, enflasyondan arındırıldıktan sonra reel büyüme ise yüzde 58.7 oldu.

Hayat tarafında yılın iki ayında 7.1 milyar TL prim üretimi olurken, geçen yılın iki ayına göre buradaki büyüme yüzde 109 olurken, reelde ise yüzde 34.7’lük büyüme gözlendi.

SEDDK’dan eksperlik kursu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 2023 yılı sigorta eksperliği kursuna başvuruları açtı. Toplam 300 kişi ile sınırlanan kurslara başvurular 14 Nisan 2023 tarihine kadar Sigortacılık Eğitim Merkezinin web sitesi(www.segem.org.tr) üzerinden yapılacak.

Yaraları sarmak için yoğun çaba

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Türkiye sigorta sektörü depremlerin yaralarını sarmak, hayatların tekrar kurulmasına yardımcı olmak için yoğun çalışıyor. Ama bu çalışmalarımıza ek olarak, böyle faciaların yaşanmaması için neler yapabileceğimizi hem sektör olarak kendi aramızda hem de kamu yönetimi ile konuşmalı ve harekete geçmeliyiz. Bu felaketin aşılması için sigorta sektörü üstüne düşeni yapıyor ve yapmaya devam edecek” dedi.

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Baturalp Pamukçu, sigorta sektörünün, yaşanan deprem felaketi sebebi ile oluşan kayıpları çok hızlı bir şekilde gidermeye başladığını belirterek, “Sektör, yapılan hem ayni hem de nakdi yardımların yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sigorta tarafındaki taleplerini hızlıca çözmeektedir” dedi.

18 yaş altı BES sözleşme sayısı 734 bin

Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 23 Mart 2023 verilerine göre katılımcı sayısının 8 milyon 34 bin olduğu Gönüllü Bireysel Emeklilik Sistemi’nde(BES) toplam fon büyüklüğü 419.7 milyar lira oldu. Katılımcı sayısının 6 milyon 778 bin olduğu Otomatik Katılım Sistemi’nde (OKS) ise fon büyüklüğü 35.2 milyar lira olarak kayıtlara geçti. Böylelikle sistemde toplam katılımcı sayısı OKS dahil 14 milyon 812 bin kişiyi aşarken, toplam fon büyüklüğü de OKS ve Devlet Katkısı dahil 455 milyar TL oldu. Öte yandan 17 Mart 2023 tarihli EGM verilerine göre 18 yaş altında BES’teki sözleşme sayısı 734 bin kişiye ulaşırken, katılımcı sayısı da 676 bin kişiyi aştı. Toplam fon büyüklüğü de devlet katkısı dahil 4 milyar TL’yi aştı.

HDI Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, deprem nedeniyle BES katkı payları ödenmediğinde katılımcıların hak kaybına uğramadıklarını belirterek, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız, katılımcılarımız hiç endişe etmesinler. Ellerine ulaştığında ödemelerini topluca yapabilirler” dedi.

EGM’den bilgilendirme

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM)Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcılarının vefat etmesi halinde kanuni mirasçılarının neler yapmasını içeren bilgilendirmede bulundu.

EGM, BES katılımcılarının vefat etmesi halinde sözleşmede belirtilmişse lehdarları, belirtilmemişse kanuni mirasçıları Devlet Katkısı tutarlarının tamamı dahil olmak üzere bireysel emeklilik hesabındaki birikimlerin kendisine ödenmesini emeklilik şirketinden talep edebileceğinin altını çizdi.

En büyük küresel koruma açığı emekli maaşlarında

Küresel Sigorta Dernekleri Federasyonu (GFIA) tarafından hazırlanan yeni bir rapor, şu anda dünyanın karşı karşıya olduğu en acil sigorta koruması boşluklarından bazılarını işaretledi ve bunları kapatmaya yardımcı olacak yolları araştırdı. GFIA tarafından belirlenen en büyük yıllık küresel koruma açıkları arasında sıralama emekli maaşları için 1 trilyon dolar, siber için 900 milyar dolar, sağlık için 800 milyar dolar ve doğal afetler için 100 milyar dolar olarak belirlendi. GFIA Başkanı Susan Neely, “Dünyanın dört bir yanındaki sigortacılar, insanları ve işletmeleri karşılaştıkları risklerden korumaya ve bu riskler gerçekleştiğinde toparlanmaya yardımcı olmada hayati bir rol oynuyor” dedi.

Moody’sInvestorsService’in bir raporu, geçen yıl içinde faiz oranlarındaki artışın Avrupa’daki hayat sigortacıları için olumlu olmasına rağmen, artışın hızlı temposunun, sigorta şirketlerinin çoğunluğunun şu anda sabit hesaplarında önemli gerçekleşmemiş zararlar üzerinde oturdukları anlamına geldiğini ileri sürdü.

Global reasürans şirketi Swiss Re, geçen yıl hem doğal hem de insan kaynaklı felaketlerden kaynaklanan toplam sigortalı zararların 132 milyar dolar olduğunu tahmin etti ve ekonomik kayıpların bu rakamın iki katından fazla, yani 284 milyar dolar olduğu düşünülüyor.

Lloyd’s CEO’su John Neal, önümüzdeki on yılda küresel sigorta harcamalarındaki artışın, banka iflasları ve iklim değişikliği gibi risklerin daha fazla algılanmasından kaynaklanacağını öne sürdü.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.