SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Sigorta kesimi yılın birinci yarısında %8 gerçek büyüme yakaladı

Sigorta kesimi yılın birinci yarısında %8 gerçek büyüme yakaladıTürkiye Sigorta Birliği (TSB), sigorta dalının 2022 Ocak-Haziran devri …

Sigorta kesimi yılın birinci yarısında %8 gerçek büyüme yakaladı
Akacan The Mall
02.08.2022 01:52
0
A+
A-

Sigorta kesimi yılın birinci yarısında %8 gerçek büyüme yakaladı
Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sigorta dalının 2022 Ocak-Haziran devri bilgilerini açıkladı. Bloomberg HT’de yayınlanan programda sigorta şirketlerinin 2022’nin birinci yarısında 90,9 milyar TL prim üreterek, geçen yılın tıpkı periyoduna nazaran prim…

Sigorta pazarı bu yılın birinci yarısında yüzde 93 büyümesine karşın enflasyonla mukayese edildiğinde gerçek büyüme yüzde 8 oldu. Tıpkı periyotta hayat dışı sigortalar gerçek olarak yüzde 10,3 büyürken, hayat sigortaları ise yüzde 3,4 küçüldü. Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi programında ele alınan bilgilere nazaran, yüksek kredi faiz oranları nedeniyle bankaların verdikleri kredilerdeki azalma hayat sigorta pazarını olumsuz etkiledi.

Yılın birinci yarısının dataları branş bazında incelendiğinde en yüksek büyüme kasko sigortalarında oldu. Şirketler bu yılın birinci 6 ayında kaskoda 14,7 milyar TL prim üreterek, geçen yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 147,04 büyüme gerçekleştirdiler. Enflasyonla mukayese edildiğinde ise kaskoda gerçek büyüme yüzde 38,30 oldu. Bu yılın birinci yarısında en yüksek gerçek büyümenin yaşandığı branş kasko sigortaları oldu. Yılın birinci yarısında trafik sigortalarında ise şirketler 18,6 milyar TL prim üreterek, geçen yılın birebir devrine nazaran trafikte yüzde 94,13 büyüme sağladılar. Enflasyonla mukayese edildiğinde ise trafik sigortasındaki gerçek büyüme yüzde 8,69 oldu.

Akacan The Mall

Sağlık sigortalarında ise şirketler bu yılın birinci yarısında 12 milyar TL prim üreterek, geçen yılın birebir devrine nazaran yüzde 88,21 prim artışı gerçekleştirdiler. Sıhhat sigortalarındaki gerçek büyüme ise yüzde 5,37 oldu. Kelam konusu branşın içindeki tamamlayıcı sıhhatte ise 2 milyar 794 milyon TL meblağında prim üretimi ile yüzde 137 oranında reelde de yüzde yüzde 32.7 üzere değerli oranda bir büyüme yaşandı.

Sektörde önemli potansiyel var

Sigorta Gündemi programına katılarak kesime ve Aveon sigorta şirketine ait değerlendirmelerde bulunan Aveon Küresel Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül, güç bir periyottan geçilmesine rağmen kesimi son devirlerde ağır bir ilgi olduğunu söyledi.

Son yıllarda bilhassa yeni şirket müracaatlarında değerli bir artış yaşandığını kaydeden Gül, bu durumun dal ismine heyecan verici olduğunu söyledi.

Pandeminin hızlandırdığı gerçeklikler olduğuna dikkat çeken Gül, “Sigorta kesiminde de yeni fırsatlar doğdu. Biz Türkiye’ye yeni giren bir şirket olarak mikro sigortalarda yeni yaklaşımlar getirmek istiyoruz. Siber risklerle ilgili yeni alanlara girmek istiyoruz” diye konuştu.

BES’te her hafta yeni bir rekor

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) toplam fon büyüklüğü OKS ve devlet katkısı dahil olmak üzere 312 milyar TL’yi aştı. İştirakçi sayısında da 13 milyon 951 bin kişinin üstüne gelindi. Emeklilik Nezaret Merkezi (EGM) nin açıkladığı 22 Temmuz 2022 bilgilerine nazaran iştirakçi sayısının 7 milyon 498 bin olduğu istekli BES’te toplam fon büyüklüğü ise 290 milyar liraya yükseldi. İştirakçi sayısının 6 milyon 454 bin olduğu OKS’de ise fon büyüklüğü 22,4 milyar liraya ulaştı. Sistemin toplam fon büyüklüğü 312 milyar TL’ye ulaşırken, 18 yaş altında kontrat sayısı 429 bini aştı. 18 yaş altında çocukların fon büyüklüğü de devlet katkısı dahil 1 milyar 334 milyon TL’nin üstüne geldi.

SEDDK: Maksat kesimi büyütmek

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Lideri Mehmet Akif Eroğlu, toplumsal medyada kıymetli bir paylaşımda bulundu. Eroğlu, “Amacımız bir yandan kesimimizin kronik sıkıntılarını çözmek ve lakin kesinlikle bu kesimin daima konuşulan potansiyelini kullanarak dalımızı büyütme ismine adımlar atmak olacaktır.” dedi.

Öte yandan, pay evresine ait süreçleri tamamlanan Unico Sigorta’da İdare Şurası Lideri Jan Nahum oldu. Ayrıyeten İdare Heyeti Muharras Üyesi Seçkin Güzeler Unico Sigorta Genel Müdürlüğüne atandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.