SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sezon sonu sözleşmesi biten futbolcular | İlk transfer Acun Ilıcalı’dan! İşte ‘serbest’ piyasa…

Sezon sonu sözleşmesi biten futbolcular | İlk transfer Acun Ilıcalı’dan! İşte ‘serbest’ piyasa…Süper Lig’de ligin son bölümüne girdiğimiz şu …

Sezon sonu sözleşmesi biten futbolcular | İlk transfer Acun Ilıcalı’dan! İşte ‘serbest’ piyasa…
Akacan The Mall
20.04.2022 12:07
0
A+
A-

Sezon sonu sözleşmesi biten futbolcular | İlk transfer Acun Ilıcalı’dan! İşte ‘serbest’ piyasa…
Süper Lig’de ligin son bölümüne girdiğimiz şu dönemde şampiyonluk yarışında ve küme düşme hattında ciddi kopmalar göze çarparken takımlar 2022 / 2023 sezonu planlarına şimdiden başladı. Biz de sözleşmesi mayıs ayı itibarıyla sona erecek isimleri araştırdık. Lige uzun yıllar damgasını vuran yıldız isimlerin bir kısmı futbolu bırakma evresinde… Performansıyla takımlarına sınıf atlatan isimlerin yeni durakları ise merak konusu. İşte kontratının son ayında olan ve serbest kalacak futbolcular…

Süper Lig’de lider Trabzonspor bitime 6 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 11 puan fark önünde liderliğini sürdürüyor. Vitor Pereira sonrası bir süre teknik direktörsüz yola devan eden sarı lacivertliler ise daha sonra anlaşmaya vardığı İsmail Kartal yönetiminde son 9 maçın 8’ini kazanarak ikinci sıraya kadar yükseldi ve Şampiyonlar Ligi Play-Off turlarına katılma yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Ligin üçüncü sırasındaki Konyaspor da kalan 5 hafta öncesi takibini sürdürürken ikinci sıra için Fenerbahçe’nin hata yapmasını bekleyecek. Süper Lig’in üst sıralarında önemli kopmalar göze çarparken 7. sıradaki Beşiktaş ve 12. basamakta bulunan Galatasaray, şimdiden bir sonraki sezonun planlarını yapmaya başladı.

Akacan The Mall

Küme düşmesi kesinleşen Yeni Malatya ile birlikte Göztepe, Çaykur Rizespor ve Altay’ın işi de epey zor gözüküyor. Öyle ki 17. sırada bulunan Altay’ın en yakın takipçisi Giresunspor’la puan farkı 10. 

Üst ve alt tarafta sıralama büyük ölçüde şekillenirken takımlar önümüzdeki sezonun planlamalarını şimdiden yapmaya başladı. Transfer dönemi öncesi yine en büyük ilgi sözleşmesi biten oyuncularda olacak. Bonservis ücreti ödemeden yapılacak kaliteli takviyeler, mevcut ekonomik şartlar göz önünde tutulduğunda takımların bir numaralı önceliği. Biz de ekip olarak bu sezonun bitimiyle birlikte Süper Lig’de serbest kalacak oyuncuları derledik.

İŞTE ‘SERBEST’ PİYASA

ANTHONY NWAKAEME | YAŞ 32: MEVKİ: SOL KANAT

Listede başı çeken isim hiç kuşkusuz Trabzonspor’un 32 yaşındaki sol kanat oyuncusu Anthony Nwakaeme. Bordo mavili takım oyuncuyla sözleşme uzatma görüşmeleri yapsa da henüz resmi bir gelişme yaşanmadı. Nwakaeme, bu sezon 12 gol, 11 asistlik performansıyla kalitesini ve istikrarını bir kez daha gösterdi.

CYLE LARİN

Aynı şekilde durumu en çok merak edilen isimlerden biri de Cyle Larin. Beşiktaş’ta geçen sezon ilk 11’de çıktığı 36 maçta 23 gol, 5 asistlik performans ortaya koyan Kanadalı futbolcu bu sezon 7 gol, 1 asistlik istatistikler yakaladı. Adı İstanbul’un diğer takımlarıyla da anılan Larin’in rakamsal beklentisi, Beşiktaş’ın teklifinin çok üzerinde. Bu sebeple oyuncunun Beşiktaş’tan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

JOSE SOSA

Fenerbahçe’ye transferi büyük ses getiren Jose Sosa, bu sezon fiziksel olarak geçmiş yılları aratıyor. Arjantinli futbolcuyla sezonun bitimiyle yollar kesin olarak ayrılacak. Türkiye’de Beşiktaş ve Trabzonspor’da parlak dönemler yaşayan Sosa’nın ülkesine dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.  

SOFIANE FEGHOULI

Galatasaray 2017 yılında 4.2 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edip beş sezon boyunca 3.8 milyon euro yıllık ücret ödediği Fegholi ile yollarını kesin olarak ayırıyor. Sözleşme bitişi, takım ücret dengesi anlamında da sarı kırmızılıları rahatlatacak. Süper Lig’de adı Beşiktaş ve Başakşehir’le de anılan Cezayirli futbolcunun bir sonraki durağı şimdiden merak konusu.

ADAMA TRAORE

Sözleşmesi sona erecek futbolcular içinde yeni adresi belli olan tek futbolcu… Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City gelecek sezonun ilk transferini Süper Lig’den yaptı. Hatayspor’da forma giyen ve sözleşmesi mayıs ayında sona erecek olan Malili orta saha oyuncusu Adama Traore, İngiliz ekibinin teklifini kabul etti.

Hull City bu transfer için Traore’nin sözleşmesi bittiği için Hatayspor’a bonservis ücreti ödemeyecek.

ARDA TURAN

Galatasaray’da durumu en fazla merak edilen isimlerin başında hiç kuşkusuz Arda Turan geliyor. Üç sezonluk Başakşehir macerası sonrası yeniden uyvaya dönen tecrübeli futbolcu, bu sezon gol ve asist istatistiklerinde takıma katkı yapamadı. Arda, 11 karşılaşmada süre alırken bu müsabakaların yalnızca 2’sinde ilk 11’de yer aldı. Sezonun önemli kısmında sakatlıkla boğuşan ve yalnızca 1 asistlik katkı verebilen Arda Turan’ın sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Deneyimli oyuncuyla yolların ayrılması bekleniyor.  

ATIBA HUTCHINSON

Beşiktaş’la 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 39 yaşındaki Atiba, Katar’daki 2022 Dünya Kupası’nda ülkesiyle son kez boy göstermek için kariyerine 1 yıl daha devam etmek istiyor. Bu anlamda gözler yeni teknik direktör Valerien Ismael’in vereceği kararda. 2013 yılından bu yana Beşiktaş formasını terleten Kanadalı, performansı ve karakteriyle taraftarların en sevdiği isimlerden biri.

SERDAR AZİZ

Kontratı biten futbolculardan biri de Serdar Aziz. Attila Szalai – Kim Min-Jae ikilisinin önemli performanslarına rağmen bu sezon 21 maçta görev yapan tecrübeli isim, yabancı kuralı da düşünüldüğünde Fenerbahçe’nin en fazla ihtiyaç duyacağı isimlerden biri olacak. Fenerbahçe’nin, 4 sezondur sarı lacivertli formayı terleten Serdar Aziz ile 2+1 yıllık mukavele imzalanması konusunda anlaşmaya vardığı da iddialar arasında.

LUCAS BIGLIA

Karagümrük’te başkan Süleyman Hurma’nın Milan’dan transfer ettiği Lucas Biglia’nın sözleşmesi de bu sezon sonu itibarıyla sona eriyor. 36 yaşında olmasına karşın istikrarlı şekilde forma giyen ve iki sezonda toplam 67 maça çıkan Biglia, takımına 5 gol, 7 asistlik katkı verdi. Karagümrük’ün oyuncuyla sözleşme uzatıp uzatmayacağı merak konusu.

SÖZLEŞMESİ SONA EREN VE BOŞTA KALAN DİĞER İSİMLER ŞÖYLE;

Adem Ljajic | Yaş: 30 Mevki: Orta saha – Sol Kanat

Berke Özer | Yaş: 21 Mevki: Kaleci

Güven Yalçın | Yaş: 22 Mevki: Forvet

Ryan Babel | Yaş: 35 Mevki: Sol kanat, forvet

Fredrik Gulbrandsen | Yaş: 29 Mevki: Forvet – Kanatlar

Mehmet Topal | Yaş: 36 Mevki: Orta saha

Mame Diouf | Yaş: 34 Mevki: Forvet

Oğuzhan Özyakup | Yaş: 29 Mevki: Orta saha

Tolga Ciğerci | Yaş: 29 Mevki: Orta saha

Gökhan Töre | Yaş: 29 Mevki: Sağ, sol kanat

Haris Hajradinovic | Yaş: 27 Mevki: Orta saha

Fabrice N’Sakala | Yaş: 31 Mevki: Sol bek

Steven Caulker | Yaş: 29 Mevki: Stoper

Danijel Aleksic | Yaş: 30 Mevki: Orta saha?

Fayçal Fajr | Yaş: 33 Mevki: Orta saha   

YEPYENİ VİDEO İÇERİKLERİMİZ İÇİN SPOR ARENA YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP ETMEYİ UNUTMAYIN!

ADNAN ÖZTÜRK ÖZEL RÖPORTAJI; GALATASARAY PARAMPARÇA;

 

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.