SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sertaç Ulu: “Euroleague kupasını bu sene kazanmak istiyoruz…”

İspanya Basketbol Ligi’nin kıymetli gruplarından birisi olan Barcelona’da mesleğini sürdüren ulusal basketbolcu Sertaç Ulu, ekibin son durumu, kişisel performansı, amaçları, Euroleague’de yaklaşan Play-Off devri, başantrenör Sarunas Jasikevicius ile alakası dahil birçok konusunda Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Sertaç Ulu: “Euroleague kupasını bu sene kazanmak istiyoruz…”
Akacan The Mall
05.04.2023 11:06
0
A+
A-

Sertaç Ulu: “Euroleague kupasını bu sene kazanmak istiyoruz…”
İspanya Basketbol Ligi’nin değerli kadrolarından birisi olan Barcelona’da mesleğini sürdüren ulusal basketbolcu Sertaç Ulu, grubun son durumu, ferdî performansı, maksatları, Euroleague’de yaklaşan Play-Off devri, başantrenör Sarunas Jasikevicius ile bağı dahil birçok konusunda Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Sezon başında gruba yeni katılan isimlerden ötürü adaptasyon sürecinin uzun sürdüğünü lakin son devirde performans olarak yeterli bir noktaya çıktıklarını aktaran Ulu, “Sezonun bu kısmı bizim açımızdan pek uygun geçiyor. Dönem başında ekibe yeni isimler katıldı. Dönem başındaki adaptasyon süreci uzun sürdü diyebilirim zira neredeyse grubun yarısı değişti. O süreçte kimi kolay maçları kaybettik. Nasıl basketbol oynayacağımızı çözememiştik. Dönemin ilerleyen kısmında herkes birbirine alışınca ve koçun bizden isteklerini anlayınca muhakkak bir ritm tutturduk. Dönemin bu kısmında bu türlü bir ritim tutturmak bizim için değerliydi. Play-Off öncesi bu durum bizim ismimize büyük bir artı” diye konuştu.

“SAHADA NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÇÖZDÜK”

Akacan The Mall

Turkish Airlines Euroleague’de 7 ve 10 Mart tarihlerinde deplasmanda oynadıklarını Olympiacos ve Fenerbahçe Beko maçlarının akabinde çıktıkları 8 maçtan da galibiyetle ayrılan Barcelona’da Sertaç Ulu, o iki deplasmanın akabinde yanlışlarını daha düzgün gördüklerini belirtti. Daha âlâ bir düzeye çıkacaklarına inandığını aktaran deneyimli basketbolcu, “Sahada ne yapmamız gerektiğini çözdük. Bilhassa o iki deplasman, hem seyahat hem de hazırlanma açısından bizim ismimize zordu. Olympiacos üzerine Fenerbahçe deplasmanını, kime sorarsanız sorun çok güç der. Bu iki deplasmanın çift maç haftasına gelmesi bizi yordu. O maçtaki yanlışlarımıza baktığımızda, neyi daha yeterli yapmamız gerektiğini anladık. O maçlardan sonra da yeterli bir ritim yakaladık. Malaga ve Tenerife seyahatleri, Partizan deplasmanı nitekim çok zordu. Bu deplasmanlarda galip gelmek bizim neyi daha âlâ yapmamız gerektiğini anladığımızı gösteriyor. Seyahatler güç, hazırlık mühleti kısa. Âlâ konsantre olduğumuzda Partizan üzere bir deplasmandan en âlâ formda oynayıp galibiyetle ayrılabiliyoruz. Bunlar bizim için artı. Ben daha güzel bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum” sözlerini kullandı.

“FİZİKSEL VE ÖZGÜVEN OLARAK ÇOK UYGUN DURUMDAYIM”

Barcelona’nın oynadığı son iki müsabakada kadrosunun en skorer ismi olmayı başaran 31 yaşındaki isim, “Kendimi şu an pek âlâ hissediyorum. Bilhassa son iki haftadır güzel bir ritim tutturdum. Bunun Play-Off öncesine gelmesi benim için çok âlâ. Mirotic ve Laprovittola üzerinden oyunumuz dönüyor üzere gözüküyor lakin hangi maçta kimin bir adım öne çıkacağını bilemiyorsun. Bir maçta ben çıkıyorum, öteki maçlarda Satoransky çıkıyor. Son iki maçta en skorer bendim lakin kimse zorlamadı oyunu. Oyun bana geldi ve ben de şutları soktum. Fizikî ve özgüven olarak çok âlâ durumdayım. Play-Off’a en güzel halde girip geçen sene alamadığımız kupayı bu sene kazanmak istiyoruz” biçiminde konuştu.

Sertaç Ulu, ‘Play-Off’ta hangi rakiple eşleşmek istersin?’ sorusuna ise “Benim şahsî olarak o denli bir isteğim yok. Bu türlü bir hesap yaptığında daima aykırı tepiyor. Daha evvel de bunun olmuşluğu var. Maksadın şampiyonluksa kim gelirse gelsin yenmek zorundasın. ‘Şu rakip gelsin bizim için daha iyi’ ya da ‘şu rakip gelmesin, çekiniyoruz’ usulünde kanılarım yok” halinde karşılık verdi.  

“SARAS’IN TALEPKAR OLMASI ÇOK DOĞAL. BEN ÖZGÜRLÜK VERMEDİĞİNE İNANMIYORUM”

Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius ile ortasındaki irtibatı de pahalandıran Ulu, şunları söyledi:

“Benim Saras ile etkileşimim pek âlâ. Saha içerisinde ne istediğini biliyorum ve yapmaya çalışıyorum. Yalnızca Saras değil rastgele bir antrenör yenilgilerden sonra bir sonraki idmanda çok talepkar olabiliyor. Bu da çok olağan. Sizden bir sürü şey talep ediyor ve sizin de elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Kaç tane antrenörle çalıştım, hepsi en az 15-20 tane şey istiyor. Hepsini de yüzde 100 yapmanı istiyor. Saha içerisinde bazen kusurlar oluyor ancak onun dışında Saras’ın talepkar olması çok doğal. Ben özgürlük vermediğine inanmıyorum. Aşikâr kısımlarda size o özgürlüğü veriyor. Çok kolay şey istiyor. Gerçek basketbol oynayalım, sistemimize güvenelim, biz bu maçı bir biçimde kazanacağız diyor.” 

“ALBA BERLİN MAÇINDAKİ ‘EL TURCO’ PANKARTINI GÖRDÜM VE ÇOK DUYGULANDIM”

Barcelona’nın Euroleague’de geçtiğimiz hafta alanında oynadığı Alba Berlin maçında bir taraftarın açtığı ‘El Turco’ pankartının kendisini çok duygulandırdığını belirten ulusal basketbolcu, “Taraftarlar beni seviyor, ben de onları seviyorum. Çok kolay şey istiyorlar senden. Alanda çabanı et, biz seni severiz düşüncesindeler. Alba Berlin maçındaki ‘El Turco’ pankartını gördüm ve çok duygulandım. Buradaki Türkler de maçlara geliyorlar. Dayanaklarını hissediyorum. Onları yüz üstü bırakmak istemiyorum. Basketbol grubunda bu türlü bir pankart açılması çok değişik hissettirdi. Çok farklı bir hissiyat. Türkiye’den o kadar uzaktayım, burada bu derece takviye görmek çok memnunluk verici” açıklamasında bulundu.

EL CLASICO ATMOSFERİ

Sertaç Ulu, İspanyolca’yı başlangıç düzeyinde âlâ bir halde konuşabildiğini belirtirken, süratli konuşma manasında daha fazla pratik yapması gerektiğini söyledi. Ulusal basketbolcu, Real Madrid ile oynayacakları maçlar öncesinde Barcelona kentinde önemli bir atmosfer olduğunu söyleyerek, “Saha dışında, sokakta yürürken bilhassa El Classico yaklaştığında o hissiyatı alıyorsun. Takip edenler, ‘yarın kazanın, bu maç bizim için çok değerli, dönemin maçı’ bu stil şeyler karşıma çok çıkıyor” sözlerini kullandı.

EN BEDELLİ OYUNCU VE EUROLEAGUE’DE EN GÜZEL BEŞ SEÇİMİ

Sertaç Ulu Turkish Airlines Euroleague’de dönemin en kıymetli oyuncusu (MVP) ödülüyle ilgili olarak, “Takımımdan birini söyleme bahtım var ise Laprovittola’yı söylerim ancak bizim kadro dışına çıkarsam, Sasha Vezenkov. Bu dönem birisi MVP olacaksa Vezenkov hak ediyor” sözlerini kullandı. 

Tecrübeli basketbolcu, dönemin en yeterli birinci 5’ini ise Nico Laprovittola, Shane Larkin, Sasha Vezenkov, Nikola Mirotic, kendisinden oluşturdu. Ulu, eski kadro arkadaşı Shane Larkin’e de ufak bir arkadaş kıyağı yaptığını kelamlarına ekledi.

FENERBAHÇE BEKO – ANADOLU EFES MAÇI

Sertaç Ulu, Euroleague’de yarın oynanacak ve kritik kıymete sahip olan Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes maçıyla ilgili olarak ise “Çok özel bir fikrim yok o maçla ilgili. Çok hoş bir maç olacağını biliyorum, o maçı da izleyeceğim. Âlâ çaba eden, yeterli basketbol oynayan kazansın. Biz de şu an birebir durumdayız. Play-Off’a hazırlanıyoruz. Maçın ehemmiyeti olağan ki daha farklı. Benim odak noktam bu tarafta. Güzel oynayanın kazanacağını umuyorum” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.