SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sel felaketinin izleri siliniyor… Giresun’a 1.5 milyar TL yatırım

Giresun’da Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinin yaralarının sarıldığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. 369 konut, 122 dükkân ve 24 köy meskeni tamamlandı. Ayrıyeten Giresun’da toplumsal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı yatırımlarına kadar toplam 1.5 milyar liralık 24 proje devam ediyor” diye konuştu.

Sel felaketinin izleri siliniyor… Giresun’a 1.5 milyar TL yatırım
Akacan The Mall
07.04.2023 07:55
0
A+
A-

Sel felaketinin izleri siliniyor… Giresun’a 1.5 milyar TL yatırım
Giresun’da Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinin yaralarının sarıldığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. 369 konut, 122 dükkân ve 24 köy meskeni tamamlandı. Ayrıyeten Giresun’da toplumsal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı yatırımlarına kadar toplam 1.5 milyar liralık 24 proje devam ediyor” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sarsıntı, sel, yangın üzere doğal afetlerde vatandaşın yaralarını süratlice sarmak ve hayatı olağana çevirmek ismine yeni konut ve işyerlerini bir yıl içerisinde teslim etme maksadıyla çalıştıklarını söyledi. Bu vilayetlerden birinin de Giresun olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, “22 Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinin akabinde hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Selde büyük ziyan gören Dereli ilçesinde, sel felaketinin yaraları süratle yapılan çalışmalar sayesinde sarıldı” dedi. Vilayet genelinde toplumsal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı yatırımlarına kadar toplam 1.5 milyar liralık 24 proje yürütüldüğünü belirten Bakan Kurum, “Giresun’da TOKİ eliyle; 3 bin 764 konut, toplumsal donatılarıyla bir arada tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Tekrar TOKİ ile 690 konut ve 19 dükkânın üretimine da toplumsal donatılarla bir arada devam ediliyor” dedi.

SEL SONRASI YAPILANLAR

Akacan The Mall

Sel felaketi sonrası Giresun’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Murat Kurum şunları söyledi:

* “Dereli ve Doğankent ilçe merkezleri başta olmak üzere sel afeti sonrası tespit süreçleri gerçekleştirilen 433 adet konut ve 202 adet ticari ünite olmak üzere toplam 635 adet bağımsız ünitenin tahliye, yıkım, kira ve taşınma süreçleri, kamulaştırma, üretim faaliyetleri gerçekleştirildi.

* Dereli ve Kuşluhan Mahalleri riskli alanında 71 konut ve 82 ticari ünite, Dereli ilçesi Sütlüce Mahallesi rezerv yapı alanında 142 konut ve Doğankent ilçesi Merkez Mahallesi rezerv yapı alanında 156 konut ve 40 ticari bağımsız ünite, Giresun Merkez, Dereli, Doğankent, Tirebolu ilçeleri ve köylerinde 24 köy konutu olmak üzere toplam 369 konut 122 adet ticari ünite ve 24 köy konutunun inşaatı tamamlandı. Teslim süreçleri de gerçekleştirildi.

* Tirebolu ilçesi Sekü köyü ve Espiye ilçesi Adabük Mahallesi’nde belirlenen rezerv yapı alanlarında kamulaştırma süreçleri tamamlanmış olup, projelendirme ve üretim süreçleri Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle devam ediyor.

* Çaldağ Mahallesi’nde dönüşüm kapsamında 24 konut ve 19 işyerinin üretimi tamamlandı ve teslim basamağında.

* Espiye ilçesinde rezerv yapı alanında 71 adet konut inşaatının üretimine devam ediliyor.”

TESLİM EDİLDİ

Giresun’da sel felaketinden en çok ziyan gören Dereli ve Doğankent’te 369 konut inşa edildiğini belirten Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle tüm konutlar hak sahibi Giresunlu, vatandaşlara teslim edildi. Dereli, Doğankent ve Tirebolu’da da inşa edilen 250 ahırlı köy meskeninin imaline da devam ediliyor. Bakanlık olarak, ‘Dereli’yi tekrar ayağa kaldıracağız’ kelamıyla bugün Yeni Dereli Projesi kapsamında adliye, hükümet konağı, emniyet müdürlüğü inşaatlarının imaline tüm süratiyle devam ediliyor. Dereli ilçesi Jandarma Komutanlığı ve 12 konutluk lojman inşaatı tamamlanmış olup 2023 yılında vatandaşların hizmetine sunulacak” tabirlerini kullandı.

AFET BÖLGELERİNDE NELER YAPILDI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2020-2022 yılları ortasında afet bölgelerinde yapılan çalışmalar hakkında şu bilgiler verildi:

* “Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki zelzelenin üzerinden geçen yaklaşık 3 yıllık süreçte, Elazığ ve Malatya’da toplam 33 bin 821 konutun inşası tamamlandı.

* İzmir’deki 5 bin 61 konut ve ticari bağımsız ünitenin inşaatından 4 bin 604 adet konutun üretimi tamamlandı.

* 23 Kasım 2022’e meydana gelen Düzce zelzelesi sonrası 213 ünitenin üretilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

* Kastamonu ve Sinop’ta 1265, Rize’de ise 400 konutun inşaat çalışmaları etaplar dahilinde tamamlanıyor. Bu çerçevede Kastamonu Bozkurt ilçesinde üretilen konutlar hak sahiplerine teslim sürecine başlanıldı.

* 2021 yılı yaz aylarında Antalya ve Muğla yangınları sonrasında 1450 konut ve 730 ahır inşa edildi.

* Bakanlık eliyle afet bölgelerinde yapılan başka konutlarla birlikte 45 bin konut, işyeri, köy konutu ve ahırlar tüm toplumsal donatılarıyla birlikte vatandaşlara teslim edildi. İmali devam eden tüm afet konutları 2023’te teslim edilecek.”

DAR GELİRLİYE TOPLUMSAL KONUT

Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut atağı kapsamında Giresun’da 1.550 konut ve 2 bin konut maksatlı altyapılı arsa dar gelirli vatandaşlara sunuldu. Kelam konusu konut ve yerlerin kura çekim süreçleri de tamamlandı.

BİLİM İNSANLARI BİR ORTAYA GELECEK

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın üçüncüsünün bugün İstanbul’da gerçekleşeceğini ve zelzele bölgesinde yapılan saha incelemelerinin masaya yatırılacağını belirten Bakan Murat Kurum, “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı kapsamında 158 bilim insanımız, uzmanlarımız ve 13 heyetimizden oluşan Bilim Konseyi üçüncü sefer İstanbul’da toplanıyor. Yükselen Anadolu, Kalkınma Öncelikli Kentleşme (KÖK) ve Ulusal Risk Kalkanı projelerimiz, Türkiye’nin, İstanbul’un ve 11 vilayetimizin direncini yükseltecek, çehresini değiştirecek ve geleceğe itimatla bakmasını sağlayacak bir tahlil reçetesi olacak” dedi.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.