SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Şehitleri anma töreninde, Gürsel Benan’ın sözleri salonu şok etti! – KIBRIS HABER

Şehitleri anma töreninde, Gürsel Benan’ın sözleri salonu şok etti! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
21.12.2022 14:03
0
A+
A-

Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi‘nde (AKM) gerçekleştirilen törende gergin anlar yaşandı. Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve UBP-DP-YDP Hükümeti‘ne yönelik kullandığı sert ifadelerle salonun adeta buz kesmesine neden oldu..

BENAN: YAPILAN BU FEDAKÂRLIKLAR BUGÜN YAŞANANLAR İÇİN YAPILMADI

Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan Benan, Tatar’ın dinlediği konuşmasına, varoluş ve özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşmasındaki en büyük payın kuşkusuz ki vatan, bayrak, sancak ve toprak uğruna canlarını seve seve veren aziz şehitler ve kahraman gaziler olduğunu söyledi. Benan, “21 Aralık 1963 Kıbrıs türkünün kahramanca var olabilmek için mücadele verdiği bir gündür Şehitlerimize üzülmenin yanında onların yaptıkları kahramanlıkla gurur duyduğumuz bir gündür. Kıbrıs Türk halkı çok sıkıntılı günlerden geçti, göç etmek durumunda kaldı, maddi manevi kayıplar verdi. Yapılan bu fedakârlıklar bugün yaşananlar için yapılmadı” dedi.

“ŞEHİT KABRİNİ YAPAMAYACAK KADAR KKTC’Yİ HAKİR DÜŞÜREN ZİHNİYETLERDEN UTANIYORUM”

Akacan The Mall

Benan şöyle devam etti;

“Utanıyorum şehidim, sana yapılanlardan utanıyorum, sana değer vermeyenlerin siyasi makamlarda oturmasından utanıyorum. Sen vatan için şehit olurken seni görmezden gelenlerden utanıyorum. Sana şehit kabrini yapamayacak kadar KKTC’yi hakir düşüren zihniyetlerden utanıyorum.”

“DEVLETİN TEPESİNDEKİLER BİRİLERİNE YARANMA DERDİNE DÜŞTÜLER”

“Ey siyasiler; Biliniz ki, vatan millet bayrak edebiyatınız bu ülkede prim yapmıyor. Şehit aileleri ve derneğim adına söylemeliyim ki; bu söylemleriniz bizi bıktırmıştır. Tamamen siyasi rant ve gösterişten başka bir şey olmayan sözleriniz kabul edilemez. Hele de devletin tepesindekiler, makamlarını kullanarak iki günde bir şehitlerimiz üzerinden nutuk patlatanlar, hepsi altı boş sözler. Kendileri de inanmıyorlar bu sözlerine ama dostlar alışverişte görsün mantığında ve birilerine yaranma derdine düştüler.”

“BİR BUÇUK YIL ÖNCE YAPTIRDIĞIMIZ ŞEHİT KABİRLERİNİ BİLE ÖDEYEMEYECEK KADAR FAKİRLEŞTİRDİNİZ BİZİ”

“Aslında kimse alkışlamıyor ve sırtlarını da sıvazlamıyor. Onlar sanal bir mutluluk ve koltuk sevdası yaşıyor. Sözde vatana millete hizmet ettiklerini gösteriyorlar ama tamamen kandırmaca çünkü aslında kendilerini kandırıyorlar. Buradan devletin tüm organlarına haykırıyorum; geçmişte yaşanmayan olaylar bugün yaşanmaya başladı, dillerinden düşürmedikleri şehitlerimiz bir kenara itilmiş durumda. Bir buçuk yıl önce yaptırdığımız şehit kabirlerini bile ödeyemeyecek kadar fakirleştirdiniz bizi. Ortaköy Şehitliği’ne defnedilen üç kayıp şehidimiz için dokuz aydır hiçbir adım atılmadı, kabirleri para yok denilerek yaptırılmadı.”

“VATAN VE MİLLET VE ŞEHİT SÖZLERİNİ DİLİNDEN DÜŞÜRMEYEN TATAR…”

“Ortaköy’de açılması gereken ve iki mezarda ismi yazılması gereken iki şehidimizin kabirleri hala açılmıyor. Tekke Bahçesi Şehitliği’nde toplu mezardan çıkan şehitlerimizin DNA’larının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen ses çıkmıyor, bu şehitlerimizin kemiklerinin akıbeti bilinmiyor. Yıllardır Cumhurbaşkanlığı ödeneğinden ödenen bu şehit kabirlerinin ücretlerinin, ne yazık ki şimdiki Cumhurbaşkanı tarafından ödenmeyeceği bizzat kendisi tarafından söylendi. Vatan ve millet ve şehit sözlerini dilinden düşürmeyen Tatar’dan bunu duyunca hayretler içinde kaldık. Şehitlerimize; ne Mehmet Ali Talat ne Derviş Eroğlu ne de Mustafa Akıncı döneminde yapıldı bunlar.”

“SİZLER NASIL MİLLİYETÇİ VE KKTC’Yİ SAVUNAN KİŞİLERSİNİZ?”

“Bu tür ödenekler geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanlığı tarafından makbuz karşılığında ödenirken, Tatar bunu durdurmuştur. Ne Başbakan Ünal Üstel ne de Ersin Tatar bu kabirleri yaptırmıyor. Yazık, bu işler yürekle ve vicdanla olur. Sizler nasıl milliyetçi ve KKTC’yi savunan kişilersiniz? Sizlere inanmak mümkün değil, özellikle KKTC’nin tanınması, vatan, bayrak, şehit vurgusu yapanlar; ‘Ben vatan için, bayrak için ve şehitler ve gaziler için ne yaptım?’ sorusunu kendilerine yüksek sesle sorsunlar. Yüz km’lik laf, bir CM’lik işten daha değerli değildir.”

“ŞEHİTLERİMİZİ AĞZINIZA ALMAYIN, NUTUKLAR SALLAMAYIN”

“Bakanlık Bakanlık gezdik, ilgilenen merci bulamadık, bütçeniz yoksa her şeye yarattığınız gibi bir bütçe yaratın. Şu milliyetçi sözlerinizden artık vazgeçin ve şehitlerimizi ağzınıza almayın, nutuklar sallamayın, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayın, daha fazla yalan söylemeyin. Biz dernek olarak bu işleri gönüllü yapıyoruz, vicdanımız olduğu için yapıyoruz, sizlerin yapması gerekenleri. Sizler bize destek olacağınız yerde köstek oluyorsunuz. Kabir paralarını bile ödeyemeyecek kadar fakir bir Cumhuriyet yarattınız, yazık size yazık. Pratikte şehitlere, onların ailelerine ve gazilere zerre kadar saygınız yok. Şehit kabirlerinin yapılması için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne başvurduk, hiçbir sorumluluğu olmayan Elçi KKTC’nin göstermediği duyarlılığı gösterdi ve ricamız üzerine bu ödemeleri üstlendi.”

“BU ÜLKEDE 9.9 ŞİDDETİNDE BİR DEPREM OLDU VE ÜLKE ENKAZA DÖNDÜ”

“Bugün burada yapılan bu törenin hiçbir anlamı yoktur. Şehitlere saygısı tören ve nutuklarla sınırlı olanlar; bu söylediklerimizin hepsini hak ediyorlar. 1986 ne isek 2022’nin son günlerinde de o olmaya devam etmenin vahim sonuçlarını yaşıyoruz. Kişilerin bir günde servet sahibi olduğu mirasyedilik ekonomisinin, yaygın bir refahı yaratabilmesine imkân yoktur. Ekonomi çöktü, gariban halk dilenciliğe alıştırıldı, eğitim arap saçına döndü, halk kamplara bölündü, yalancılık ahlaksızlık ve yolsuzluk olgunlaştı. Milli piyango rezaleti bu ülkenin tarihine geçti. Bu ülkede 9.9 şiddetinde bir deprem oldu ve ülke enkaza döndü.”

“ŞEHİTLERİN ÜZERİNE BASARAK POLİTİKA YARATMAYIN”

“Ülkemiz kaçak göçmen ülkesi haline getirildi, demografik yapısı bozuldu, bunlar KKTC’nin de sonunu getirebilir. Bizler sizlere hakkımızı helal etmiyoruz. Üzgünüz bizler gerçekleri söylerken, sizler şehitlerin üzerine basarak politika yaratmaya devam ediyorsunuz. Kendi vatanımızda bizleri vatansız bıraktınız, bu utancın mimari sizlersiniz, tarih sizleri affetmeyecektir.”

TATAR, SEÇİMLERE İŞARET ETTİ

Benan’dan sonra konuşma yapmak için kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, böyle bir günde çok soğukkanlı olunması gerektiğini söyleyerek, seçim yasaklarının olduğu dönemde de bu konuşmaların yeri ve zamanı olmadığını savundu. Tatar, “Herkes dilediği gibi konuşabilir ama böyle bir günde böyle bir konuşma ayıplanmalıdır. Çünkü bir seçim öncesindeyiz ve Pazar günü seçim vardır. Buna saygı duymak zorundayız” diyerek isim vermeden Benan’a “bu kişi” diye hitap etti. Tatar, “Benim müsteşarım kaç defa bu kişiyle görüştü, elimizden ne gelirse de yapıyoruz. Bunlar bizlerin iç meseleleridir. Bunları kullanarak siyaset yapmak yakışık değildir” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.