SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Savunma Sanayii Lideri İsmail Demir: Ambargolar umurumuzda değil

Stratejik üretimde yerlilik oranını olabildiğince arttırmaya çalıştıklarını söyleyen Savunma Sanayii Lideri Demir, “Ambargolar yumuşasa da devam edecektir. Lakin bu, umurumuzda değil. Artık bize satmak için yalvarsalar da almayız. Tek odağımız yerli üretim. Bu hususta çok kararlıyız” diye konuştu. Bu yıl donanmanın gücüne güç katacağını tabir eden Demir, savunmada büyük projeler için dost ve müttefik ülkelere iştirak davetini tekrarladı.

Savunma Sanayii Lideri İsmail Demir: Ambargolar umurumuzda değil
Akacan The Mall
08.01.2023 07:22
0
A+
A-

Savunma Sanayii Lideri İsmail Demir: Ambargolar umurumuzda değil
Stratejik üretimde yerlilik oranını olabildiğince arttırmaya çalıştıklarını söyleyen Savunma Sanayii Lideri Demir, “Ambargolar yumuşasa da devam edecektir. Lakin bu, umurumuzda değil. Artık bize satmak için yalvarsalar da almayız. Tek odağımız yerli üretim. Bu hususta çok kararlıyız” diye konuştu. Bu yıl donanmanın gücüne güç katacağını söz eden Demir, savunmada büyük projeler için dost ve müttefik ülkelere iştirak davetini tekrarladı.

Savunma Sanayii Lideri İsmail Demir, Türkiye’nin savunmadaki üretimde geldiği nokta ve son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Evvelki gün Teknopark İstanbul’da bir küme gazeteci ile bir ortaya gelen İsmail Demir, 2 binden fazla firma ile savunma endüstrisinin ülke iktisadına en fazla katkı veren dallardan biri olduğunu söz etti. Yaklaşık 750 proje ile kesimin 10 milyar doları aşkın bir cirosu bulunduğunu anlatan Demir, 2022’nin 4.4 milyar dolarlık ihracat ile kapatıldığını hatırattı. Demir, yeni maksat için 6 milyar doların üzerini işaret etti.

2022 gerçekleşmelerini ve 2023 amaçlarını anlatan Demir’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

Akacan The Mall

ARTIK İLGİLENMİYORUZ

Ambargolar devam edecektir. Birtakım mevzularda yumuşamalar var lakin biz artık bununla ilgilenmiyoruz, umurumuzda değil. Kritik ve stratejik eserlerin hiçbirinde dışa bağımlı olmayı kabul etmiyoruz. Bize dönüp bunları vermek için yalvarsalar bile istemiyoruz. Biz bu mevzularda dersimizi aldık. Yerli üretimde durmadan yola devam edeceğiz. Hayli kararlı ve netiz. Hatta yerli üretimimiz konusunda önümüzün tıkanacağı mümkün noktaları da evvelce tespit edip gerekli adımları atmaya çalışıyoruz.

TAHKİM SEÇENEĞİ MASADA

F35 konusunda görüşmeler devam ediyor. Buradaki paranın geri ödenmesi noktasında tahkime gitmek dahil çok sayıda seçenek var masada. Süreci izliyoruz. Gerekli adımları atacağız. F16 konusunda ise SSB olarak CAATSA yaptırımlarından ötürü biz masada yokuz fakat ilgili ünitelerimiz süreci işletiyor. Şu an elimizdeki F16’ların özgünleştirilmesi ve modernizasyonuna yoğunlaştık. Burada duraksamamız ve tereddütümüz yok. Tam gaz yola devam edeceğiz.

DONANMANIN YILI OLACAK

Salvo, Ulaq, Sancar, Mir, Albatros, Marlin üzere projelerin yanında sürü insansız deniz araçlarının donanmaya kazandırılması için çalışmalara sürat verdik. En büyük askeri gemimiz olan Çok Niyetli Amfibi Atak Gemisi Anadolu’yu kullanıma sunuyoruz. Denizde İkmal Muhabere Dayanak Gemisi olan Derya ve yeni tip denizaltılarımızın birincisi olan Piri Reis’i hizmete alacağız. Çalıştığımız yeni projelerle birlikte bu yıl, donanmanın gücüne güç kattığı bir yıl olacak.

ORTAK ÇALIŞMA DAVETİ

Sektör olarak yüksek katma pahalı üretime sahibiz. Şu anda kesimde finansman sorunu yok. Üretim arttıkça, ihracat arttıkça büyük projeler de daha rahat finansman bulacak. Aslında o denli de oluyor. Ürettiklerimizi kendi kolluk kuvvetlerimize sunduğumuz üzere dost ve müttefik ülkelere de sunuyoruz. Hatta onlara bir iştirak çağırımız var. Bilhassa büyük projeleri dost ve müttefik ülkelerle birlikte yapmak istiyoruz.

HAVADA REKORLAR DUYACAĞIZ

2022 havacılık alanında gücümüzü perçinlediğimiz bir yıl oldu. Bu yıl da Ulusal Muharip Uçağımızı hangardan çıkarıp dünyaya göstereceğiz. Hürjet ve TB3 SİHA birinci uçuşunu yapacak. Muharip İnsansız Savaş Uçağımız Bayraktar Kızılelma da birinci uçuşunu beklenenden erken yapmıştı. Artık hareket testleri ve mühimmat entegrasyonları gerçekleşecek. Bu manada bu yıl çok fazla rekor duyacağız. Ayrıyeten KILIÇSAT Küp Uydu ve İMECE Yer Müşahede Uydusu da uzaya fırlatılacak. Bunların yanında füze sistemlerimizde de Siper, Bozdoğan, Gökdoğan, Gökdeniz, Karaok, Şimşek ve Akya’da birinci teslimatlar ve seri üretim başlayacak.

 

‘SAVUNMANIN İSTANBUL’DAKİ MUTFAĞIYIZ’

Yürütülen mühendislik çalışmalarıyla savunma endüstrisinin İstanbul’daki mutfağı olduklarını belirten Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu ise, 402 firma ve 8 bin 961 Ar-Ge mühendisiyle bu alandaki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Topçu, “MİLGEM üzere değerli projelerin tüm mühendislik ve tasarımı burada gerçekleşiyor. Teknolojinin en derin alanında mühendislerimiz geliştirmeler yapıyor. Yaş ortalamamızın 32.6 olduğunu düşündüğümüzde Türkiye’nin geleceği için ne kadar değerli bir gelişme kaydedildiği ortaya çıkıyor. Savunma endüstrisinde biten projeler buzdağının görünen yüzü, bu dağın görünmeyen yüzü ise burası” tabirlerini kullandı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.