SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sarsıntılarda can kaybı ve yaralı sayısı artıyor

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki sarsıntı meydana geldi. Zelzele; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Afette son durum açıklandı. Buna nazaran…

Sarsıntılarda can kaybı ve yaralı sayısı artıyor
Akacan The Mall
13.02.2023 07:50
0
A+
A-

Depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı artıyor
Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki sarsıntı meydana geldi. Sarsıntı; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Afette son durum açıklandı. Buna nazaran…

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki sarsıntının akabinde an prestijiyle toplam 2.412 sarsıntı meydana gelmiştir” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda toplam 233.320 işçi ile 12.322 araç ve iş makinası vazife yapmaktadır. SAKOM’dan alınan bilgilere nazaran, saat 15.55 prestijiyle 29.605 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Akacan The Mall

Deprem bölgesindeki 147.934 vatandaşımız öbür vilayetlere tahliye edilmiştir. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda öteki ülkelerden yardım için gelen 9.369 işçi afet bölgesine sevk edilmiştir. 70 uçak, 167 Helikopter, 24 Gemi, 45 İHA, 9 Drone bölgede misyon yapmaktadır.

Kızılay ve STK’lar tarafından zelzeleden etkilenen bölgelere 319 seyyar/ taşınabilir mutfak, 86 ikram aracı ve 33 seyyar/mobil fırın 83 Banyo/Çamaşır ünitesi sevk edilmiştir. Bölgedeki vatandaşlarımıza çorba, sıcak yemek, kumanya, ikramlık materyal ve içecek dağıtılmaktadır. Psikososyal dayanak hizmetleri için bölgeye 2.552 işçi ve 384 araç sevk edilmiştir.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 19.55’te düzenlenen basın toplantısında, “Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, zelzelenin olduğu andan itibaren bir aylık mühlet için zelzele bölgesindeki tüm görüşmeleri fiyatsız sağlayacak.” tabirini kullandı.

İHA’nın haberine nazaran Oktay, açıklamalarında bir milyon 200 binden fazla afetzedenin barınma muhtaçlıklarının karşılandığını belirtti. Oktay, zelzele bölgesinde enkazların kaldırılmadan evvel savcılıklarca kanıtların toplanmasının son derece kritik olduğunu belirterek “Bununla ilgili de tüm önlemler alınmıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı’nda (AFAD), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 vilayette hissedilen sarsıntılarla ilgili son gelişmeleri açıkladı. 230 bini aşkın hasarlı binanın tespit edildiğini ve tespit çalışmalarının tüm süratiyle devam ettiğini kaydeden Oktay, “Artçı sarsıntılar devam ediyor. Muhakkak bir müddet de devam edecek. Hasar tespiti ile ilgili çalışmalarımız çok ağır formda devam ediyor. Şu anda da 6 bini aşkın uzman hasar tespit uzmanımız çalışmalarına devam ediyor. Toplam 230 bin binanın, hasar tespit gruplarınca incelendiğini, 966 bin 544 bağımsız ünitenin tamamı çalışılmış durumda. Hasarsız olan binalarda, konut sahibi vatandaşlarımızın yerleşebilmeleriyle ilgiliyse 108 bin bina, 550 bin dairenin hasarsız olduğu tespit edildi. 58 bin bina, 438 bin bağımsız ünitede de az hasar tespit edilmiştir. Enkazlar kaldırılmadan evvel savcılıklarca kanıtların toplanması son derece kritik. Bununla ilgili de tüm önlemler alınmıştır.” diye konuştu.

“Yaklaşık 5 bin adetlik konteyner kentin kurulma çalışmaları başladı”

Oktay, yurttaki tüm stokların bölgelere aktarıldığını tabir ederek, “Barınma çalışmalarımız süratle devam ediyor. 2.6 milyona yakın battaniye bölgeye göndermiş durumdayız. Tüm bölgeyi desteklemeye çalışıyoruz. Türkiye’de var olan stoklar büsbütün alana yönlendirildi. Yurt dışından gelen yardımlar ve hudut dışından satın alım süreçleri de tüm süratiyle devam edecek. Çadır ve konteyner kentlerin heyetim işleri de devam ediyor. Yaklaşık 5 bin adetlik konteyner kentin kurulma çalışmaları başladı. Toplam barınan afetzede vatandaşımız bir milyon 200 bin kişiyi bulmuştur. 400 bine yakın da kayıtlı tahliyemiz var” dedi.

“Sahipsiz 574 evladımızdan 76’sı ailelerine teslim edilmiş durumda”

Kimsesiz depremzede çocukların ailelerinin bulunmasına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Oktay, şöyle konuştu:

“Bugün prestijiyle 10 bin 600 ton odun ve 2 bin 100 ton kömür alana sevk edilmiş durumda. Bölgede haberleşmenin konusunda ıstırap çeken kimi bölgelerimiz oldu. Operatörlerle görüşerek zelzelenin olduğu andan itibaren tüm görüşmeleri fiyatsız olarak sağlayacaklar. 233 bin isimsiz kahraman hem merkezde hem alanda çalışıyor. Güvenlik önlemleri artmış durumda. Refakatiz çocuklar konusunda son derece hassasız. Annesi ve babasını kaybeden çocuklarımızı sahipsiz bırakmak istemiyoruz. 574 evladımızdan 76’sı ailelerine teslim edilmiş durumda. 380 çocuğumuzun hastanede tedavisi devam ediyor. Sevgi meskenlerine yerleştirdiğimiz çocuk sayısı 118’dir. 503 çocuğumuzun kimlikleri belirlenmiş durumda geriye kalan 71’nin kimliklerini belirlemeye çalışıyoruz. İnşallah bir an önce kimliklerini tespit edip aileleriyle buluştururuz.”
Toplantıda, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve AFAD Lideri Yunus Sezer yer aldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.