SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Şanghay’da 12 milyon nüfus için sokak yasağı kaldırıldı

Şanghay’da 12 milyon nüfus için sokak yasağı kaldırıldıSon 24 saatte Çin ana karasında bin 82, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 329 hadise …

Şanghay’da 12 milyon nüfus için sokak yasağı kaldırıldı
Akacan The Mall
19.05.2022 10:37
0
A+
A-

Şanghay’da 12 milyon nüfus için sokak yasağı kaldırıldı
Son 24 saatte Çin ana karasında bin 82, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 329 hadise kaydedildi. Şanghay’da şu ana dek yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı düşük riskli alanlarda sokağa çıkma kısıtlamasına son verildi.

Son 24 saatte Çin ana karasında 1082, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 329 hadise kaydedildi.

Çin’de Omicron varyantının tetiklediği Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan karantina önlemlerinin kademeli olarak kaldırıldığı Şanghay’da şu ana dek yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı düşük riskli alanlarda sokağa çıkma kısıtlamasına son verildi.

Akacan The Mall

Şanghay Sıhhat Kurulu Müfettişi Vu Ganyu, geçen hafta kısıtlamaların basamaklı halde kaldırılmaya başlanmasının akabinde bu hafta başından itibaren yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı bölgelerin “kapalı” statüden “kontrol” statüsüne geçtiğini bildirdi.

Kentin bir kısmında salgının birinci kere “etkin denetim altına alındığını” söz eden Vu, sokağa çıkma serbestisinin olduğu “kontrol” ve “önleme” bölgelerinde yaşayan nüfusun yaklaşık 12 milyona ulaştığını belirtti.

Şanghay’da uygulanan 3 kademeli salgın müdafaa sistemine nazaran, son 7 günde olumlu olayların tespit edildiği yerleşimler “kapalı kontrol bölgesi” olarak isimlendiriliyor ve buralarda sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ediyor.

“Kontrol bölgesi” olarak isimlendirilen, son 7 günde hadise tespit edilmeyen yerleşimlerde yaşayanlar konutlarından çıkabiliyor ama bölgelerinin dışında dolaşamıyor, buralarda toplu etkinliklere de müsaade verilmiyor.

Son 14 günde hadise görülmeyen yerleşimler ise “önleme bölgesi” olarak isimlendiriliyor ve buralarda yaşayanlar konutlarından çıkıp düşük riskli bölgeler ortasında dolaşabiliyor.
Şanghay’da son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 82, göstermeyen 37 olay tespit edildi, 1 kişi öldü. Kentte karantina bölgeleri dışında yeni hadiseye rastlanmadı.

Kent idaresi 17 Mayıs’ta 16 ilçenin tümünde, karantinaya alınan ve kapalı devre salgın müdafaa önlemlerinin uygulandığı bölgeler dışındaki topluluk içi yayılmanın kesildiği, “sosyal sıfır Kovid” gayesine ulaşıldığını bildirmişti.

Şanghay’da Omicron varyantını taşıyan hadiselerin tetiklediği salgın nedeniyle 28 Mart’ta başlayan kapanma, olaylar azalmadığı için belgisiz müddetle uzatılmıştı.
Kentte haziran başında tüm kısıtlamaların kaldırılarak “normale dönülmesi” hedefleniyor.

Tedbirler sürüyor

Başşehir Pekin’de de birinci kere 22 Nisan’da görülen Omicron varyantını taşıyan lokal kaynaklı olayların yol açtığı Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan önlemler sürüyor. Kentte son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 50, göstermeyen 5 olay tespit edildi.

Tüm kentte anaokulları ile birinci ve orta dereceli okullar çevrim içi eğitimi sürdürürken, restoranlar sırf sipariş hizmeti veriyor. Spor salonları, sinemalar ve öbür kapalı cümbüş merkezleri süreksiz mühletle kapatılmış durumda.

Hadiselerin görüldüğü Çaoyang, Şunyi, Fangşan ve Fıngtay ilçelerindeki kimi bölgelerde toplu taşıma ve taksi hizmetleri durdurulurken, vatandaşlara bölgelerini terk etmemesi tavsiye edildi.
Nüfusu 21 milyonu aşan metropolde, Şanghay’dakine emsal bir kapanmayı gerektirecek yayılma ihtimalinin yarattığı korku nedeniyle önlemler sürdürülüyor.

Şanghay ve Pekin dışında Çangçun, Cilin, Şınyang, Tiencin, Şıncın ve Gaungcou üzere büyük nüfusu barındıran, kritik sanayi ve iş kollarına konut sahipliği yapan öteki kentlerde de kısıtlamalar uygulanıyor.

Bin 82 hadise

Ulusal Sıhhat Komitesinden yapılan açıklamada, Çin ana karasında son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 212, göstermeyen 870 olay saptandı, kelam konusu hadiselerin 66’sının yurt dışı kaynaklı olduğu bildirildi.

Kovid-19 salgınında birinci olayların ortaya çıktığı Çin ana karasında bugüne kadar 222 bin 582 olay tespit edildi, 5 bin 218 kişi öldü.

Hong Kong’da 5. dalga azalıyor

Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde Kovid-19’un Omicron varyantına bağlı mahallî kaynaklı olayların yol açtığı 5. dalganın tesiri azalarak sürüyor.

Sıhhat Muhafaza Merkezinden yapılan açıklamaya nazaran, kentte son 24 saatte 31’i yurt dışı kaynaklı 329 Kovid-19 hadisesi tespit edildi, 4 kişi hayatını kaybetti.
Kentte martta 20 binin üzerine kadar çıkan günlük olay sayısı bir ayı aşkın müddettir 1000’in altında seyrediyor.

Yaklaşık 7,6 milyon nüfuslu Hong Kong’da bugüne dek 1 milyon 209 bin 397 hadise görüldü, 9 bin 364 kişi ömrünü yitirdi.

“sıfır vaka” stratejisi için sınamaya dönüştü

Bulaşıcılığı yüksek Omicron varyantının ortaya çıkardığı tablo, Çin’in Kovid-19’a karşı “sıfır vaka” stratejisi için sınamaya dönüştü.

Kovid-19 olaylarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları ve toplu testler üzere katı ve geniş ölçekli önlemleri gerektiriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalesi ve maliyeti açısından vakit zaman tartışmalara yol açıyor.

Başka ülkeler, Kovid-19’a karşı salgın müdafaa önlemlerini büyük ölçüde kaldırıp olağanlaşmaya giderken Çin’in çaba stratejisini vakit içinde nasıl uyarlayacağı belirsizliğini koruyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.