SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Şampiyonlar Ligi’nde fevkalade gece! Osimhen’in golü ağızları açık bıraktı, Kim Min Jae kararı şaşırttı… Liverpool’da ise rezervasyonlar iptal…

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 tipi maçları tamamlandı. Real Madrid, Napoli, Bayern Münih, Benfica, Chelsea, Milan, Manchester City ve Inter, çeyrek finale yükselen gruplar oldu. Gecenin maçında ise Napoli forması giyen Osimhen’in Eintracht Frankfurt ağlarına gönderdiği gol olay olurken; Luciano Spalletti’nin Kim Min Jae kararı geceye damga vurdu.

Şampiyonlar Ligi’nde fevkalade gece! Osimhen’in golü ağızları açık bıraktı, Kim Min Jae kararı şaşırttı… Liverpool’da ise rezervasyonlar iptal…
Akacan The Mall
16.03.2023 08:22
0
A+
A-

Şampiyonlar Ligi’nde dayanılmaz gece! Osimhen’in golü ağızları açık bıraktı, Kim Min Jae kararı şaşırttı… Liverpool’da ise rezervasyonlar iptal…
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 çeşidi maçları tamamlandı. Real Madrid, Napoli, Bayern Münih, Benfica, Chelsea, Milan, Manchester City ve Inter, çeyrek finale yükselen gruplar oldu. Gecenin maçında ise Napoli forması giyen Osimhen’in Eintracht Frankfurt ağlarına gönderdiği gol olay olurken; Luciano Spalletti’nin Kim Min Jae kararı geceye damga vurdu.

Avrupa futbolunun kulüp seviyesindeki bir numaralı turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 çeşidi rövanş ayağı tamamlandı. Gecenin maçlarında Napoli ile Eintracht Frankfurt; Real Madrid ile Liverpool kozlarını paylaştı.

MAÇ ÖNCESİ OLAYLAR ÇIKTI

Akacan The Mall

Napoli ve Eintracht Frankfurt ortasında oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 çeşidi rövanş maçı öncesinde İtalya sokakları karıştı. Karşılaşmada taraftar yasağı olmasına karşın Alman taraftarı Napoli’ye gitmesiyle iki kadronun taraftarları ortasında hengame çıktı. Polisin müdahalesiyle büyüyen olayların akabinde ortalık savaş alanına döndü.

OSIMHEN BU TÜRLÜ İSTEDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 tipinde Napoli, 2-0 biten birinci maçın rövanşında Eintracht Frankfurt’u konuk etti. Mesken sahibi alandan 3-0 galip ayrılarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. İtalya temsilcisini zafere taşıyan golleri 45+2 ve 53. dakikalarda Victor Osimhen ile 64. dakikada penaltıdan Piotr Zielinski kaydetti.

Bu dönem Şampiyonlar Ligi’nde yalnızca bir maçta mağlup olan mavi-beyazlılar, Eintracht Frankfurt’u da rahat geçerek kulüp tarihinde birinci sefer Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükseldi.

Bunun yanı sıra 2006 yılından beri birinci sefer, üç İtalyan grubu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yer alıyor: Napoli, Milan ve Inter.

ŞAMPİYONLAR LİGİ TARİHİNE GEÇTİ

Napoli – Eintracht Frankfurt çabasında attığı iki golle maçın adamı seçilen Victor Osimhen, bu sezonki etkileyici performansını sürdürüyor. Nijeryalı golcü, bu dönem müddet aldığı 28 resmi maçta 23 gol ve 5 asist üretti.

Henüz 24 yaşındaki olan Victor Osimhen ayrıyeten UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde bir son 16 çeşidi maçında birden fazla gol atan birinci Nijeryalı oyuncu olarak tarihe geçti.

ATTIĞI GOL GECEYE DAMGA VURDU

Nijeryalı golcünün Eintracht Frankfurt ağlarına 45+2. dakikada gönderdiği baş golü geceye damga vurdu. Yetenekli oyuncu, Matteo Politano’nun sağ kanattan yaptığı ortaya uygun yükseldi. Adeta birkaç saniyeliğine havada asılı kalan Osimhen, ekibini 1-0 öne geçirerek maçın kilidini açmış oldu.

Victor Osimhen, bu golün bir benzerini 5 Şubat’ta Serie A’da 3-0 kazandıkları maçta Spezia ağlarına göndermişti.

“KUPAYI KAZANABİLİRİZ”

Eintracht Frankfurt karşılaşmasının akabinde açıklamalarda bulunan Victor Osimhen, “Biz anın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Bugün şahane bir galibiyet aldık. Kulüp ismine tarih yazmaya devam ediyoruz. Hayal kurmaya devam ediyoruz. Bunda bir hududumuz yok. Şampiyonlar Ligi’ni kazanabiliriz.” dedi.

İSTANBUL HAYALİ

Napoli’nin başarılı Nijeryalı forveti Victor Osimhen, geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte, 10 Haziran’da İstanbul’da yapılması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ne katılmanın bir düş olduğunu söylemişti.

10 Haziran’da İstanbul’da oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ne ekibi Napoli’nin katılma ve kendisinin de alanda olma ihtimaline ait ise Osimhen, “Bu bir düş olabilir” sözünü kullanmıştı.

DEPREMZEDELER İÇİN FORMASINI BAĞIŞLAMIŞTI

Türkiye’deki zelzelelerin akabinde, depremzedelere yardım için formasını internette satışa çıkaran futbolculardan biri olan Nijeryalı oyuncu, bu mevzuda şu iletisi vermişti:

“Formanın ne kadara satıldığını bilmiyorum. Bartosz Bereszynski, Khvicha Kvaratskhelia üzere kadro arkadaşlarım da formalarını sattılar. Eljif (Elmas) bu kampanyayı organize etti. Biz de natürel ki takviye verdik. İnsanlığa sempati duyuyorsan bunu yapmak zorundasın. Benim için buna katkıda bulunmak olağanüstü bir his. Zelzelelerde hayatını kaybedenler için başsağlığı diliyorum. Bu sarsıntılarda Afrikalı bir kardeşimi de kaybettim, Ganalı Christian Atsu. Huzur içinde uyusun. Futbol dünyası için büyük kayıp bu. Zira hepimiz onu tanıyoruz. Çok gençken onu takip ediyordum. Bu nitekim berbat bir haber. Hayat bu. Ne diyebilirim ki! Onun ailesine başsağlığı diliyorum.”

AVRUPA DEVLERİ PEŞİNDE: 100 MİLYON EURO

Serie A’daki 33 yıllık şampiyonluk hasretine nokta koymak isteyen Napoli’nin yıldızı Victor Osimhen’i, Manchester United, Manchester City, Chelsea ve PSG istiyor. Nijeryalı forvetiçin en az 100milyon Euro bonservis bedeli konuşuluyor.

ŞAŞIRTAN KIM MIN JAE KARARI

Eintracht Frankfurt karşısında tekrar kusursuza yakın bir performans sergileyen Kim Min Jae, 66. dakikada Luciano Spalletti’nin kararı ile yerini Juan Jesus’a bıraktı. Başarılı savunmacının rastgele bir sakatlığı bulunmamasına karşın çıkartılması Napoli taraftarını şaşırttı. Fakat daha sonra Luciano Spalletti’in oyun ve skor avantajıyla Kim Min Jae’yi korumak ismine bu türlü karar aldığı belirtildi.

REAL MADRID SÜRPRİZE MÜSAADE VERMEDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 tipi rövanşında son şampiyon Real Madrid ile finalist Liverpool karşı karşıya geldi. Santiago Barnebau’da oynanan uğraşın birinci 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

78. dakikada önünde kalan topu ağlara yollamakta zorlamayan Benzema, çeşit kapısını Liverpool’a kapattı. Kalan dakikalarda diğer gol olmadı ve Real Madrid toplamda 6-2’lik skorla ismini son 8 kadro ortasına yazdırmayı bildi.

KARIM BENZEMA, SERGIO RAMOS’U YAKALADI

Öte yandan Karim Benzema, Premier Lig kulüplerine karşı oynadığı son 7 müsabakada 8 gol 2 asistlik bir istatistik yakaladı.

Real Madrid formasıyla 129. Şampiyonlar Ligi maçına Liverpool karşısında çıkan Karim Benzema, Sergio Ramos’u yakalayarak kulüp tarihinde en çok Şampiyonlar Ligi maçına çıkan 3. oyuncu oldu.

KARŞILIKLI MÜZİK JESTLERİ

Liverpool’u eleyen Real Madrid, Santiago Bernabeu’da “You’ll Never Walk Alone” çaldı. Hususla ilgili açıklamada bulunan Real Madrid teknik yöneticisi Carlo Ancelotti, “Liverpool birinci maçta Amancio’yu anmıştı. Stadyumumuzda You’ll Never Walk Alone çalması, onlar için bir jestti.” sözlerini kullandı.

REZERVASYONLAR İPTAL

Öte yandan geçen yıl finalde Real Madrid’e kaybeden Liverpool’un bu sene son 16 cinsinde yeniden İspanyol devi tarafından saf dışı bırakılmasının akabinde İngiliz grubunun teknik yöneticisi Jurgen Klopp’un geçtiğimiz dönem taraftarlarına yaptığı ‘İstanbul rezervasyonu’ seslenişi akıllara geldi.

Jürgen Klopp, geçtiğimiz dönem Real Madrid’e 1-0 kaybettikleri Şampiyonlar Ligi finali sonrası bu yıl İstanbul’da düzenlenecek olan final için taraftarlarına ve topluluk ileti göndermişti. Liverpool Teknik Yöneticisi Jürgen Klopp, taraftarlarının şimdiden İstanbul’da otel rezervasyonlarını yaptırmalarını istemişti.

Deneyimli çalıştırıcı, “Buraya geri döneceğimize inanıyorum. Mükemmel bir ekibim var ve gelecek dönem yeniden mükemmel bir kadrom olacak. Gelecek yıl final nerede? İstanbul’da! Liverpool taraftarlarına sesleniyorum. Otel rezervasyonlarınızı şimdiden yaptırın. Orada olacağız! Courtois üst seviye kurtarışlar yaptı ve ne yazık ki hakemin gol kararı birkaç santimetre aleyhimize oldu.” demişti.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.