SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Şampiyon jokey Özcan Yıldırım’dan tüm babalara davet: “Kızlarınızı okula gönderin”

Şampiyon jokey Özcan Yıldırım’dan tüm babalara davet: “Kızlarınızı okula gönderin”Gazi Koşusu’nda kupasını tüm bayanlara armağan ederek gönülleri …

Şampiyon jokey Özcan Yıldırım’dan tüm babalara davet: “Kızlarınızı okula gönderin”
Akacan The Mall
28.06.2022 09:22
0
A+
A-

Şampiyon jokey Özcan Yıldırım’dan tüm babalara davet: “Kızlarınızı okula gönderin”
Gazi Koşusu’nda kupasını tüm bayanlara armağan ederek gönülleri fetheden Özcan Yıldırım’dan manalı bildiri. Tüm kızların okula gönderilmesi davetinde bulunan Özcan Yıldırım, “Annemin 15 evladından biriyim. 7 kız kardeşimin hepsinin okumasını sağladım. Ancak bir gerçek var ki; başarılı olamasaydım kız kardeşlerim 16 yaşında evlenmiş olacaktı. Buna mahzur olabildiğim için ve onların okumasına dayanak olabildiğim için çok memnunum. Kız kardeşlerim benim canım, hepsi benim talih meleklerim. Babalar, ağabeyler kesinlikle kız çocuklarını okula göndersinler.” dedi.

Gazi Koşusu’nu kazanarak ‘Yılın en başarılı jokeyi’ unvanını kazanan Özcan Yıldırım, yarıştan sonra Hürriyet’e yaptığı açıklamalarla bütün bayanların kalbini de fethetti. 96. Gazi Koşusu’nu dişi tay Secret Power’la kazandıktan sonra duygulanan deneyimli jokey, muvaffakiyetini evvel Siirt’ten gelip yarışı hipodromdan ağlayarak izleyen annesi Ayfer hanıma, kızı Ela’ya, kız kardeşi Dilek’e sonra da tüm bayanlara armağan etmesi ülke genelinde büyük sempati toplamasını sağladı. Özcan Yıldırım zaferinin akabinde yaptığı “Kupayı tüm bayanlarımıza armağan ediyorum” açıklamasına da açıklık getirdi:

KIZ KARDEŞLERİM BENİM CANIM

Akacan The Mall

“Ben Siirt’in Meydandere Köyü’nde doğdum, annemin 15 evladından biriyim. 7 kız kardeşimin de okumasını sağladım. Lakin bir gerçek var ki; başarılı olamasaydım kız kardeşlerim 16 yaşında evlenmiş olacaktı. Buna mahzur olabildiğim için onların okumasına dayanak olabildiğim için çok memnunum. Kız kardeşlerim benim canım, hepsi benim talih meleklerim. Babalar, ağabeyler kesinlikle kız çocuklarını okula göndersinler.” Şampiyon jokey bu kelamlarının akabinde ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliğinin yüzü olan kardeşi Dilek Yıldırım’ın fotoğrafının kullanılmasını bilhassa rica etti.

UZUN ÇABALAR SONRASI KAZANDIM

Herkesin hayalini süsleyen Gazi Koşusu’nu uzun uğraşlar sonrasında kazandığı için çok keyifli olduğunu belirten Yıldırım, “Yarışseverlerin hipodroma akın edip, tarihi kıymeti olan bu yarışa tanıklık etmesinden çok etkilendim. Bu kalabalık Atatürk’ün ‘At yarışları çağdaş toplum için toplumsal bir ihtiyaçtır’ kelamını aklıma getirdi. Yarış öncesinde hipodromun Ulu Lider Atatürk’ün bir bahçesi olduğunu hissettim ve onun çiçekleri olan bayanların gelip yarışı izlemesi günün en heyecan verici yanıydı. Bir bahçe varsa o bahçenin çiçekleri kadınlardır” dedi.

ATIM HALKIN PRENSESi GERÇEK BiR ŞAMPiYON

Dişi Tay Deneme Koşusu’nu kazandıktan sonra “Bu yıl annelerin yılı olacak” dediğini hatırlatan Özcan Yıldırım kelamlarını şöyle sürdürdü: “Ben, doğulu bir ailenin 15 çocuğundan biriyim. Annelerin sıkıntı kurallarda evlatlarını yetiştirdiğini biliyorum. Bu nedenle bayanlara karşı hürmetim çok fazla. Tahminen de o yüzden yarışı bir dişi atla kazanmam nasip oldu. Zira dişi atlar bu büyük koşuyu çok ender kazanıyor. Lakin Secret Power çok uzun aksiyonlu, önünde kim olursa olsun onu geçmeyi isteyen yüreği, ciğeri büyük bir kısrak. Kimseyi dinlemez, yeniden bütün erkekleri geride bıraktı ve halkın prensesi olduğunu ilan etti.”

Dişi bir tay olan Secret Power ile 96. Gazi Koşusu’nu kazanan şampiyon jokey Özcan Yıldırım “Kadınlara olan hürmetim çok fazla. Tahminen de bu yüzden yarışı bir dişi atla kazanmam nasip oldu” diye konuştu.

‘ÜÇLÜ TAÇ’LA BiRLiKTE TARiHE GEÇEBiLiR

Dişi Tay Deneme Koşusu’nun akabinde Gazi Koşu’sunu da kazanan Secret Power, Ankara Koşusu’nda da galip gelirse Triple Crown (Üçlü Taç) yapacak. Secret Power, 24 Eylül’deki Ankara Koşusu’nu kazanırsa, Minimo’dan sonra Triple Crown yapan 2. dişi tay olacak. Toplamda ise bu muvaffakiyete ulaşan 9. safkan olacak.

SON 20 YILDA BAŞARAN ÇIKMADI

Daha evvel 1970 yılında Sadettin, 1971’de Minimo, 1973 Karayel, 1983 Seren 1, 1985 Uğurtay, 1986 Hafız, 1996 Bold Pilot ve 2001 yılında Grand Ekinoks isimli taylar Triple Crown yaparken sonraki 20 yılda bunu başarabilen olmadı.

SECRET POWER GAZi’Yi KAZANAN 27. DiŞi TAY

Secret Power ile Gazi’yi kazanan Özcan Yıldırım, Türk atçılığının derbisinde birinci kere zafer yaşadı.

Gazi Koşusu’nda en son 1999’da 2 dişi tay (Bartrobel-Talaria) yarışı birinci 2’de tamamlarken 23 yıl sonra birebir olay tekrarlandı. (Secret Power-Mucize Kız) 

Secret Power 96 yıl içerisinde Gazi Koşusu’nu kazanmayı başaran 27. dişi tay oldu.

Özcan Yıldırım, kız kardeşi Dilek Yıldırım, Doğan Gazetecilik ve Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği’nin düzenlediği ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliğinin slogan yüzüydü.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.