SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

‘SAHA’dan 1 milyar dolarlık muahede

‘SAHA’dan 1 milyar dolarlık anlaşmaSAHA İstanbul İdare Konseyi Lideri Haluk Bayraktar, “SAHA Expo’da yapılan mutabakatların ekonomik büyüklüğü 1 …

‘SAHA’dan 1 milyar dolarlık muahede
Akacan The Mall
29.10.2022 07:25
0
A+
A-

‘SAHA’dan 1 milyar dolarlık anlaşma
SAHA İstanbul İdare Konseyi Lideri Haluk Bayraktar, “SAHA Expo’da yapılan mutabakatların ekonomik büyüklüğü 1 milyar doları aştı. Bu mutabakatların yüzde 60’ından fazlası ihracat eksenli muahedeler. Ekonomik manada SAHA Expo çok değerli bir tesir gösterdi” dedi.

SAHA İstanbul İdare Şurası Lideri Haluk Bayraktar, SAHA Expo’nun son gününde fuar alanında imzalanan mutabakatlar, iştirakçiler ve fuar hakkında rakamsal bilgileri açıkladı. Çok ağır iştirakli bir fuar süreci yaşandığını söyleyen Haluk Bayraktar, “Bu sene fuara 567 yerli firma katıldı. 57 ülkeden 390 yabancı firma fuara iştirak gösterdi. SAHA Expo, birinci başladığında 3 yıl evvel, 10 bin metrekareydi, bu sene 60 bin metrekare kapalı alanda düzenlendi. Bilhassa 268 resmi delegasyon fuara iştirak gösterdi, 112 ticari delegasyon iştirak sağladı. Fuarın birinci gününde Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe fuara katıldı. İkinci günde İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace buraya geldi. Şahsen kendisi Türkiye’nin savunma endüstrisi dalında yükselen gücünü tabir etti. Bu fuar bünyesinde onlarca yerli eser görücüye çıktı. İnsansız kara araçlarından, insansız deniz altı sistemlerine çok farklı alt teknolojilere kadar burada gösterim sağlandı. Türkiye’nin savunma endüstrisindeki oyun değiştirici teknolojileri 9 farklı panelde konuşuldu” diye konuştu.

STRATEJİK GÜÇ

Akacan The Mall

Türkiye son 20 yılda savunma endüstrisi alanında atılan adımlarla bölgesel bir güç haline geldiğinin altını çizen Bayraktar, “Bunu yalnızca vatandaşlarımız değil, yabancılar da şahsen tabir ediyor. Savunma sanayimizi bir buzul dağına benzetirseniz, bu buzul dağının daha büyük gücü olan görülmeyen kısımları SAHA Expo’da görücüye çıktı. Onlarca firmamız burada alt sistemler, teknolojiler, ileri mühendislik eserlerini sergilediler. Bunlar sahiden ülkemizin en büyük stratejik gücü” sözlerini kullandı.

YÜZDE 60’I İHRACAT ODAKLI

SAHA Expo’da toplam büyüklüğü 1 milyar doların üzerinde 114 mutabakat imzalandığı bilgisini veren Bayraktar, “Burada yüzlerce görüşmeler gerçekleştirildi. 114 muahedeye imza atıldı. Savunma, havacılık ve uzay alanında 1 milyar doların üzerinde mutabakata imza atıldı. Bu mutabakatların yüzde 60’ından fazlası ihracat eksenli muahedeler. Ekonomik manada SAHA Expo çok değerli bir tesir gösterdi” dedi.

‘POLONYA’YA BİRİNCİ BAYRAKTAR TB2 TESLİMATI GERÇEKLEŞTİ’

SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı’nı Baykar İdare Konseyi Lideri Selçuk Bayraktar da ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, Polonya’ya Bayraktar TB2’lerin birinci teslimatının gerçekleştiğini ve vazifeye hazırladıklarını söyledi. Dünya çapında kendini kanıtlayan İHA ve SİHA’ların öz kaynaklarla üretildiğini belirten Bayraktar “Türkiye’nin bilhassa havacılığın geleceği olan İHA’larla dünyaya damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Dünyada birinci 3 ülke ortasına girmiş olduk. TSK mevzunun uzmanı olarak dünyada bir numara diyebiliriz. Bu bir yarış, daima inovasyon yaparsak bu yarışta liderliğimizi sürdürebiliriz. Rastgele bir gevşeklik, yavaşlama bu yarıştaki liderliği kaybetmeye neden olabilir” sözlerini kullandı.

ÜÇ GÜNDE 80 BİN KİŞİ FUARA AKIN ETTİ

SAHA Expo Fuarı’nı Ekim 2024’te 80 bin metrekareye yayılan geniş bir alanda gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Haluk Bayraktar, “Fuarımız birinci üç gün boyunca profesyonellere açıktı, bu günlerde fuara 40 bin profesyonel iştirak gösterdi. Fuarımız bugün halkımıza açıktı ve an itibariyle 40 bin civarı vatandaşımız fuarı ziyaret etti. Toplamda 80 bin ziyaretçi fuara iştirak göstermiş oldu. Türkiye’nin savunma endüstrisi alanındaki en büyük gücü özel bölüm tarafından geliyor. Biz bu gücü çok önemsiyoruz. SAHA İstanbul’un en kıymetli gayesi özel bölüm dinamizmini, girişimciliğini savunma endüstrisiyle buluşturmaktı” biçiminde konuştu. Değerlendirmenin akabinde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bayraktar, bu yılki fuara dünya genelinden bir başbakan, 11 bakan üst seviye 47 bürokratın iştirak gösterdiği bilgisini verdi. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.