SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ryan Babel: Bence Trabzonspor ve Eyüpspor şampiyon olur | Arda Turan ile Türk futbolunu değiştirebiliriz | Fenerbahçe…

Ryan Babel: Bence Trabzonspor ve Eyüpspor şampiyon olur | Arda Turan ile Türk futbolunu değiştirebiliriz | Fenerbahçe…Spor Toto 1. Lig’de …

Ryan Babel: Bence Trabzonspor ve Eyüpspor şampiyon olur | Arda Turan ile Türk futbolunu değiştirebiliriz | Fenerbahçe…
Akacan The Mall
27.09.2022 00:52
0
A+
A-

Ryan Babel: Bence Trabzonspor ve Eyüpspor şampiyon olur | Arda Turan ile Türk futbolunu değiştirebiliriz | Fenerbahçe…
Spor Toto 1. Lig’de liderlik koltuğunda oturan Eyüpspor’un Hollandalı yıldızı Ryan Babel, Spor Arena YouTube kanalının konuğu oldu. Türkiye’de Kasımpaşa, Beşiktaş ve Galatasaray formaları da giyen 35 yaşındaki tecrübeli yıldız; Eyüpspor ile Üstün Lig maksadı, sarı kırmızılı ekipten ayrılış süreci, Arda Turan’la yakın dostluğu ve gelecek vadeden Türk genç oyunculara ait açıklamalar yaptı.

Spor Toto 1. Lig gruplarından Eyüpspor’un Hollandalı yıldızı Ryan Babel, Spor Arena’dan Barlas Ateşli’nin sorularını yanıtladı.

Galatasaray’dan ayrılış sürecinden Arda Turan’la olan arkadaşlığına, Eyüpspor’daki gayelerinden Türk futbolunun genç yeteneklerine kadar birçok mevzuda açıklamalar yapan Babel, kripto para yatırımlarına dair de konuştu.

Akacan The Mall

RYAN BABEL RÖPORTAJININ TAMAMINI SPOR ARENA YOUTUBE KANALINDA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

İŞTE BABEL RÖPORTAJININ TAMAMI

– 2013’te Kasımpaşa ile İstanbul serüvenin başladı. Beşiktaş ve Galatasaray’daki prime devirlerinin akabinde mesleğinin sonunda tekrar bir semt grubu. Eyüpspor’u seçmendeki temel etken neydi?

“Öncelikle alışılmış ki taşınmak zorunda olmamam, diğer bir ülkeye gitmek zorunda olmamam bir faktördü. Ailemde burada kalma talihi elde ettik. Öbür bir faktör projeydi. Burada bana sunulan proje kıymetli bir faktör oldu. Bana güvendiler, bu inancı gösterdiler ve son olarak Eyüpspor hırslı bir ekip, gayeleri olan bir ekip, önümüzdeki yıl Muhteşem Lig’de olmak isteyen bir kadro. Diğer birçok faktör daha vardı benim için, bunlar bir ortaya gelince karar vermek kolay oldu.”

SÜPER LİG’E ÇIKMAK TALİHİMİZİ YÜKSEK GÖRÜYORUM

– Muhteşem Lig deneyimi olan, birlikte tıpkı kadroda forma giydiğin oyuncular da burada. Kadrodaki atmosferi, kulüp ortamını ve Eyüpspor’un Üstün Lig’e çıkma talihini nasıl görüyorsun?

“Eyüpspor çok âlâ bir kadro. Burada herkes kardeş üzere ve herkes çok hırslı. Kaliteli oyuncularımız var, âlâ bir dönem öncesi devir geçirdik ve herkesin fit kalmayı başardığını söyleyebilirim. Bu yüzden Muhteşem Lig’e çıkmak talihimizi da yüksek görüyorum.”

– Birinci defa TFF 1. Lig’de çaba ediyorsun. Üstün Lig’de uzun yıllar forma giymiş biri olarak ortadaki farklar neler, anlatır mısın?

“Statlar biraz küçük, tek fark olarak tahminen bunu söyleyebilirim.”

– Galatasaray’la mukavelen bitti. Kulüple ayrılık süreci nasıl gerçekleşti?

“Açıkçası son maçımı oynadım, herkese veda ettim ve kulüpten ayrıldım. Bu biçimde gerçekleşti.”

ARDA TURAN İLE TÜRK FUTBOLUNU DEĞİŞTİREBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

– Arda Turan’la bir dostluğun var. Arda Turan faal futbolculuk mesleğini noktaladı ve teknik yöneticilik yapmak istediğini söyledi. Futbolculuktan sonra teklif gelmesi durumunda Arda Turan’la yahut ferdi olarak teknik yöneticilik yapma düşüncen var mı?

“Arda Turan ile son 2 yılda yakınlığımız oldu. Gelecekle ilgili birçok plan yaptık. Arda ile gerçek vakit geldiğinde Türk futbolunu değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Genç hocalar da çok güzel gidiyor. Antalyaspor (Nuri Şahin), Başakşehir (Emre Belözoğlu), Galatasaray (Okan Buruk) teknik yöneticileri ileride Türk futbolunu değiştirecek kapasitede. Arda ile ileride bir ortaya gelebiliriz. Hakikat vakit geldiğinde çok özel şeyler yapabiliriz.”

GENÇLER İYİ YÖNLENDİRİLİRLERSE ÇOK GÜZEL GELECEKLERİ OLACAKTIR

– Türk futbolunda son devirde Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu (23), Fenerbahçe’de Arda Güler (17), Beşiktaş’ta Emirhan İlkhan (18), Yusuf Demir (19) çok konuşuluyor. Türk genç futbolcuların gelişimini takip ediyor musun, bu isimler hakkında neler söyleyebilirsin ve bu oyuncular dışında senin dikkatini çeken genç bir yıldız adayı var mı?

“Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Emirhan İlkhan ve Yusuf Demir hepsi çok yeterli oyuncular. Eyüpspor’da da 4 çok güzel genç oyuncu var. Bizimle birlikte idman yapıyorlar, her gün yeni şeyler öğrenip alana karakter koyuyorlar. Yeterli yönlendirilirlerse çok uygun gelecekleri olacaktır. Ben de onlara yardım etmeye çalışıyorum. Bu dönem bizimle daha çok maç oynamaları için de çok heyecanlıyım.”

– 2019’da, “Van Dijk’ın bir zaafı var, şimdiye dek fark eden olmadı” demiştin. 3 sene geçti, o zaaf ne? Fark eden oldu mu?

“Futbolu izleyen beşerler olarak, Liverpool’u izleyen beşerler olarak hepimiz Van Dijk’ın zaaflarını görmüşüzdür. Söylediğim şeylerin artık bir sır olduğunu düşünmüyorum. Olağan bu, Van Dijk’ın hala dünyanın en uygun savunma oyuncularından biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hem Hollanda Ulusal Ekibi için hem Liverpool için çok değerli bir oyuncu. Beşerler kusur yapabiliyor, biz de idmana çıktığımızdan bir arada oynadığımız oyuncuların güçlü ve zayıf istikametlerini rahat bir formda görebiliyoruz. Hiçbir oyuncu eksiksiz değildir.”

ŞU ANDA BLOCKCHAİN DÜNYAYI DEĞİŞTİRİYOR

– Vlog çekiyor, müzik yapıyor, blockchain ile ilgileniyorsun. Kriptoyla nasıl ve ne vakit tanıştın? Bir de uzun vadede kendi ismini taşıyan bir NFT projen var mı?

“Hepimiz dünyanın daima değiştiğini görüyoruz ve değişen dünyaya ahenk sağlamak, adapte olmak gerekiyor. Lakin beşerler genelde ahenk sağlamayı sevmiyorlar, hepimizin yaptığı bir kusur aslında. Ben, 7 yıl evvel kripto alanında kitaplar okuyarak kendimi geliştirmeye, eğitmeye başladım. Dünyayı değiştirmeye çalışan insanların daima dünyadaki değişimleri takip ettiğini gördüm. Şu anda da blockchain aslında dünyayı değiştiriyor. Şirketlerin iş yapış hallerini, yaptığımız her şeyi değiştiriyor. Ben de insanlara dünyayı değiştiren bu türlü bir olguyu anlamalarını teşvik ediyorum. Zira gelecekte hayat üsluplarımızı, bağlantı kurma halimizi değiştirecek olan bir şey kripto.”

10 YIL SONRA DÜNYA ÇOK DAHA FARKLI OLACAK

– Sırf bir yatırımcı değil, bu işin teknolojisi de seni çok heyecanlandırıyor. Sadece finansal bir gelir olarak düşünmüyorsun. Bu bağlamda kendini kısa vadeli mi, yoksa daha uzun vadeli bir yatırımcı olarak mı görüyorsun? 

“Öncelikle ben kendimi bir trader olarak görmüyorum, daha çok uzun vadeli bir yatırımcı olduğumu söyleyebilirim. Uzun vadeli bir öğrenci olarak da görüyorum kendimi. Teknoloji alanının nereye gittiğini anlamaya çalışan bir öğrenci olarak görüyorum. Şu anda geleceğimizde Web 3.0’ı görüyorum. Bu çok farklı bir dünya, genç girişimcilere iş kurma fırsatı veriyor. Gelecekte olacak şeyleri şimdiden öğrenmek çok mantıklı geliyor. 10 yıl sonra dünyanın çok daha farklı olacağını düşünüyorum.”

NFT PROJESİ VAR MI?

“Şu anda aklımda bir NFT projesi fikri yok. Daha çok NFT alanının nasıl kullanıldığını anlamaya çalışıyorum. NFT konusunda hakikaten yanlış anlaşılmalar mevcut. Bir NFT kullanışlı olduğu sürece kıymetlidir. Şayet bu halde değişik ve kullanışlı bir NFT üretebilirsek lakin o vakit kıymetli olduğunu düşüyorum.”

FENERBAHÇE BÜYÜK BİR TAKIM

– Beşiktaş ve Galatasaray’da oynadın. Fenerbahçe’den hiç teklif aldın mı, gelseydi oynamak ister miydin? 

“Hiçbir vakit teklif almadım. Bağlantıya geçmiştik lakin o vakit için olacağı yokmuş. Fenerbahçe büyük bir ekip, büyük kadrolarda oynamak her vakit onurdur.”

TEK SÖZ SORU CEVAP

– Harika Lig’de şampiyonluk favorin?

Trabzonspor 

– 1. Lig’de kim şampiyon olur?

Eyüpspor

– Fatih Terim?

Efsane

– Şenol Güneş?

İkinci efsane

– İstanbul?

Ev 

– Gedson Fernandes?

İyi oyuncu

– Favori saç rengin?

Turuncu

– Oynadığın en düzgün kaleci, defans, orta saha ve forvet?

Edwin van der Sar (kaleci), Jaap Stam (savunmacı), Steven Gerrard (orta saha), Klaas-Jan Huntelaar (forvet)

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.