SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Rusya-Ukrayna savaşında son durum… Zelenski’nin danışmanı birinci defa konuştu! İşte Ukrayna’nın zaferin anahtarı olacak planı

Rusya-Ukrayna savaşında son durum… Zelenski’nin danışmanı birinci kere konuştu! İşte Ukrayna’nın zaferin anahtarı olacak planıRusya ve Ukrayna …

Rusya-Ukrayna savaşında son durum… Zelenski’nin danışmanı birinci defa konuştu! İşte Ukrayna’nın zaferin anahtarı olacak planı
Akacan The Mall
17.08.2022 08:37
0
A+
A-

Rusya-Ukrayna savaşında son durum… Zelenski’nin danışmanı birinci kere konuştu! İşte Ukrayna’nın zaferin anahtarı olacak planı
Rusya ve Ukrayna ortasında süren savaş, beklenenin bilakis kısa bir müddette bitmediği üzere dünyayı da global çaplı bir krize sürükledi. İki taraf da ağır kayıplar vermeye devam ederken Ukrayna’dan yapılan son açıklama dikkatleri çekti. Zeleski’nin danışmanı, İngiliz basınına verdiği özel röportajda, adeta zaferin yol haritasını çizdi.

Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi, bugün içinde bulunduğumuz savaşın fitilini birinci ateşleyen şeylerden biri oldu. Kırım ve Donbass’ı kapsayan Rusya-Ukrayna uyuşmazlığı ortadan geçen 8 sene içinde büyük bir savaşa dönüştü.

İki ordu ortasındaki kanlı çarpışmalar devam ederken Rusya Kırım’dan gelen son haberlerin şokunu yaşıyor. Rusya, Kırım’daki Saki Hava Üssü taarruzunda, Kremlin’in duyurduğundan çok daha ağır kayıplar yaşadı.

Akacan The Mall

Ukrayna savaşının altıncı ayında Kırım, savaşın yeni cephesi olacağa benziyor. Ukrayna, bir haftada ikinci sefer işgal altındaki Kırım’da bir Rus askeri tesisine hücum düzenledi. Kiev, ‘Kırım kurtarılana kadar taarruzlar sürecek’ dedi.

Kırım’da vurulan Rus hava üssünden yükselen dumanlar

YOL HARİTASINI ZELENSKİ’NİN DANIŞMANI ANLATTI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin danışmanı ise yaptığı son açıklamayla Ukrayna’nın yeni yol haritasını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak, Rus tedarik sınırlarının gaye alınacağını söyledi ve geçen hafta Kırım hava üssünde meydana gelen patlamaya misal akınları öngördü.

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’in kilit danışmanlarından biri olan isim, Ukrayna’nın, işgalcilerin işgal altındaki toprakların derinliklerine uzanan tedarik sınırlarını vurarak “Rus güçleri içinde kaos” yaratmayı amaçlayan bir karşı taarruza giriştiğini söyledi.

Mykhailo Podolyak, Guardian’a verdiği özel söyleşide Kırım’da bir demiryolu kavşağına ve bir hava üssüne yapılan gizemli akınlara ve geçen hafta yarımadanın Saki havaalanında Rus savaş uçaklarına yapılan hücuma misal halde ‘önümüzdeki iki yahut üç ayda’ daha fazla taarruz olabileceğini söyledi.

Rusya Kırım akınlarının şoku atlatmaya çalışırken bir yandan silah fuarında son teknoloji silahlarını sergiliyor

KIRIM’DA NELER OLUYOR?

Rusya, dün çıkan bir yangının Kırım’ın Dzhankoi semtindeki bir mühimmat deposunda patlamalara yol açtığını söyledi.

Bu ise tam olarak Podolyak’ın anlatmaya çalıştığı şeydi: Ruslar tarafından işgal edilen Kırım’ın depo patlamalarıyla işgalciler ve hırsızlar için yüksek vefat riski taşıyacağının altını çizmek isterim.

Ukrayna bu son taarruzların sorumluluğunu üstlenmedi. Rus turistleri panik içinde Kırım’dan kaçmaya teşvik ettiler. Salı günü bölgenin başşehri Simferopol’deki tren istasyonunun önünde kuyruklar oluştu.

Moskova’daki savunma bakanlığı, sabotaj olaylarıyla uğraştığını ve daha fazla olayı önlemek için ‘gerekli önlemleri’ aldığını söyledi.

“RUSLARA KAOSU TATTIRACAĞIZ”

Kiev’deki cumhurbaşkanlığı ofislerinden konuşan Podolyak, “Stratejimiz lojistik, tedarik çizgileri ve mühimmat depoları ve öteki askeri altyapı objelerini yok etmek. Bu Ruslara kendi güçleri içinde de bir kaos olarak dönecek.” dedi.

Ülkenin en güçlü üçüncü figürü olarak tanımlanan danışman, Kiev’in yaklaşımının Moskova’nın doğudaki Donbass bölgesinde toprak kazanmak için keskin topçu gücü kullanmasına mahzur olduğunu ve bunun Rus birliklerinin sırayla Mariupol ve Sievierodonetsk üzere kentleri yok etmek için harekete geçmesine sebep olduğunu anlattı. Yani Rusya toprak kazanmaya çalıştıkça kazanmaya çalıştığı kentleri yok etti / etmek zorunda kaldı.

“Yani Rusya herkese, bir karşı taarruzun dev bir yumruk üzere çok büyük ölçüde insan gücü gerektirdiğini ve yalnızca tek bir istikamete gideceğini öğretti” dedi, fakat “Ukrayna’nın karşı saldırısı çok farklı görünüyor. Biz 60’ların ve 70’lerin, geçen yüzyılın taktiklerini kullanmıyoruz.” diye ekledi.

Bununla birlikte, bu açıklamalar, Ukrayna’nın tipik olarak üç yahut daha fazla askerin teğe karşı üstünlüğünü gerektiren, ülkenin güneyinde tam bir karşı saldırıyı sürdürmek için gereken adam ve askeri gereç ölçüsünü biriktirmeye çalıştığının bir kabulü olarak da yorumlanabilir.

Ukrayna’nın 3 numarası olarak da tanınan Zelenski’nin danışmanı Mykhailo Podolyak

SALDIRILAR DEVAM EDECEK SİNYALİ

Zelenski’nin danışmanı, geçen haftaki hava üssü saldırısının partizanların işi olabileceğini öne sürdü, lakin Moskova’nın, atağın çabucak akabinde argüman ettiği üzere, bir kaza olabileceği tarafındaki her türlü öneriyi şakacı bir halla reddetti.

Podolyak “Önümüzdeki iki, üç ay içinde bu tıp olayların daha fazla olacağını öngören Rusya savunma bakanlığına mutlaka katılıyorum. Bunlardan daha fazlasını görebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Ukrayna’nın işgal altındaki yarımadayı Rus anakarasına bağlayan Kırım Köprüsü’nü legal bir askeri amaç olarak gördüğünün de sinyalini verdi. “Bu yasadışı bir inşaat ve Kırım’daki Rus ordusuna ikmal için ana kapı. Bu çeşit objeler imha edilmelidir” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.