SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Rusya Ukrayna savaşında son durum: Zaporijya Nükleer Santrali’nin fişi çekildi, dünyanın yüreği ağzına geldi! Zelenski’den birinci açıklama

Rusya Ukrayna savaşında son durum: Zaporijya Nükleer Santrali’nin fişi çekildi, dünyanın yüreği ağzına geldi! Zelenski’den birinci açıklamaRusya …

Rusya Ukrayna savaşında son durum: Zaporijya Nükleer Santrali’nin fişi çekildi, dünyanın yüreği ağzına geldi! Zelenski’den birinci açıklama
Akacan The Mall
26.08.2022 09:07
0
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşında son durum: Zaporijya Nükleer Santrali’nin fişi çekildi, dünyanın yüreği ağzına geldi! Zelenski’den birinci açıklama
Rusya’nın denetimindeki Ukrayna topraklarında bulunan Zaporijya Nükleer Santrali’nde dün yaşananlar adeta bir felaket sinemasının senaryosunu andırdı. santralin yakınlarında devam eden çatışmalar ve etrafta meydana gelen yangınların akabinde tesisin elektrik teması kapatıldı. Dünyaya bir nükleer felaket korkusu yaşatan olaydan sonra Ukrayna başkanı Zelenski birinci sefer konuştu…

Dün akşam saatlerinde Ukrayna’dan gelen haberler dünyanın büyük çaplı bir şok ve dehşet yaşamasına neden oldu.

Rus devlet medyasına nazaran, güney Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin elektrik şebekesiyle temasının büsbütün kesilmesinin akabinde güvenlik sistemleri devreye alındı.

Akacan The Mall

Zelenski, BM Güvenlik Kurulu’nda yaptığı konuşmada dünyayı ve bilhassa de BM’yi Ukrayna topraklarından nükleer tesislerin güvenliği konusunda uyardı ve yardım istedi

DÜNYA BÜYÜK BİR FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

Ukrayna Nükleer Güç Ajansı Energatom’un yaptığı açıklamada da şu kelamlara yer verildi:

“Zaporijya Nükleer Güç Santrali, Ulusal Güç şebekesinden büsbütün koptu. Bu tesisin tarihinde birinci sefer yaşanan bir durum.”

Aynı anda Zaporijya ve Herson bölgeleri de dahil olmak üzere Rus denetimindeki topraklarda elektrik kesintileri raporları gelmeye başladı.

Devreden çıkan santralde yaşanabilecek bir erime ya da sızıntı tehlikesi dünyayı ikinci bir Çernobil felaketine sürükleyebilir korkusu tesise saatler sonra tekrar elektrik verilmesiyle son buldu.

The Telegraph gazetesinde kullanılan ve tesisin yerini ve pozisyonunu gösteren COPERNICAS, SENTINEL-2 L2A uydu görüntüsü

ZELENSKİ’DEN BİRİNCİ AÇIKLAMA GELDİ

Volodimir Zelenski, dün, Ukrayna’nın Rus elindeki Zaporijya nükleer santraline elektrik sağlayan son olağan çizginin kesilmesinden saatler sonra restore edilmesiyle dünyanın bir radyasyon felaketinden kıl hissesi kurtulduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Avrupa’nın en büyük tesisi olan reaktör kompleksini elektrik şebekesinden ayıran, yakındaki bir kömür santralinin kül çukurlarında çıkan yangınlardan Rusya ordusunun bombardımanını sorumlu tuttu ve yedek dizel jeneratörlerin güç beslemesini sağladığını ve tesisi inançta tuttuğunu söyledi.

Zelenski dün gece yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında “İstasyon çalışanımız elektrik kesintisinden sonra reaksiyon vermemiş olsaydı, o vakit bir radyasyon kazasının sonuçlarının üstesinden gelmek zorunda kalırdık. Rusya, Ukrayna’yı ve tüm Avrupalıları bir radyasyon felaketinden bir adım ötede bir duruma soktu.”

Ukrayna başkanı, Milletlerarası Atom Gücü Ajansı yetkililerinin, ‘işgalciler durumu geri dönüşü olmayan noktaya götürmeden önce’ birkaç gün içinde siteye erişimlerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Tesis silahlı güçler tarafından bu türlü korunuyor lakin güvenlik telaşı bitmiş değil

NELER YAŞANDI?

Perşembe günü Avrupa’nın en büyük nükleer santralinin yakınında çıkan bir yangının reaktörlerini devre dışı bırakmasının akabinde güney Ukrayna’nın birtakım kısımları elektriksiz kaldı.

Tesisin operatörü perşembe öğlenden sonra yaptığı açıklamada, komşu kömürle çalışan bir elektrik santralinin kül çukurlarındaki alevler iletim sınırlarını iki kere kestiğinde Rus denetimindeki elektrik santralinin Ukrayna şebekesinden temasının kesildiğini söyledi.

Sanayi kaynakları The Telegraph’a verdiği demeçte, yangının bombardımandan kaynaklandığını söyledi. Ukrayna kesinti için ‘işgalcilerin eylemlerini’ işaret etti.

Santraldeki bir mühendis bu hafta The Telegraph’a Rusya’nın santrali Ukrayna güç sisteminden kesmek istediğine inandığını söylemişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.