SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Rusya ilhaka hazırlanıyor

Rusya ilhaka hazırlanıyor
Akacan The Mall
04.05.2022 11:14
0
A+
A-

Rusya’nın işgal ettiği bölgeleri ilhak etmeye hazırlandığı iddia edildi. Kontrolü altındaki bölgelerde rubleyi teşvik eden, parti ofisleri açan Rusya’nın mayıs ortasında ilhak girişiminde bulunması bekleniyor. Putin’in ayrıca Ukrayna’ya resmen savaş ilan ederek seferberlik ilanının önünü açacağı da öne sürüldü.

Rusya’da 9 Mayıs Zafer Bayramı yaklaşırken, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir sonraki adımının ne olacağı tartışılıyor. ABD’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcisi Michael Carpenter’a göre Putin, kontrolü altındaki Ukrayna topraklarını ilhak etmeyi deneyebilir. Washington’da gazetecilere konuşan Carpenter, “Rusya, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni ilhak etmeye çalışacak. Mayıs ortasında bu bölgelerin Rusya’ya katılması için referandum düzenlenecek” dedi. Ayrıca, halihazırda Rus askerinin kontrolündeki Herson şehrinde de bağımsızlık referandumu yapılabileceğini ifade etti. Rusya, işgalin başlangıcında ele geçirdiği Herson’da para birimini rubleye çevirmişti.

SAVAŞ İLAN EDER Mİ

Batılı istihbarat servisleri Putin’in, 9 Mayıs’ta Ukrayna’ya resmen savaş ilan edebileceği görüşünde. Amerikan CNN’de yer alan iddiaya göre, “Putin, ‘özel askeri operasyon’ adı altında bir yere varamayacağını anladı. Cepheye gidecek asker bulmakta zorluk çekiyor. Şimdi savaş ve seferberlik ilan edebilir.” Ancak Kiev yönetimi, seferberlik ilanı önünde ciddi lojistik engeller olduğu görüşünde. Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’nin danışmanlarından Aleksey Arestoviç, “Putin’in savaşı sürdürecek silahı kalmadı. Depolardan 60-70 yıl öncesinin silahlarını çıkarmaya başladılar. Seferberlik ilan ederlerse böyle bir orduyu donatamazlar” dedi.

Akacan The Mall

ODESA’YA YENİ SALDIRI

Bu arada Güneydeki Mariupol ve Odesa şehirlerine yönelik saldırılar sürüyor. Rus ordusu, henüz giremediği liman kenti Odesa’yı iki gün üst üste ‘Oniks’ füzeleriyle vurdu. Önceki gün içinde 5 kişinin bulunduğu sivil binaya isabet eden füze, 15 yaşında bir çocuğun ölümüne neden oldu. Dün ise Odesa havalimanındaki bir hangar hedef alındı. Rus tarafının iddiasına göre depoda bulunan Türk yapımı TB2 dronlarının yanı sıra Batılı ülkelerin Ukrayna’ya gönderdiği diğer silahlar imha edildi. Öte yandan Rusya’nın bu saldırılarda seyir füzesi ‘Kalibar’ yerine gemisavar Oniks füzeleri kullanması, “Uygun füze stoku kalmadı mı” sorusuna yol açtı. Mariupol’de ise geçtiğimiz günlerde 100 sivilin tahliyesinin ardından dün Azovstal çelik fabrikası Rus topçusu tarafından bombalandı. Öte yandan Ukrayna televizyonuna konuşan Mariupol polis şefi Mikhailo Verşinin, “Rus askerinin fabrikaya girdiğini” söyledi. Putin, Rus ordusuna “fabrikaya girmemelerini fakat kimsenin çıkmasına da izin vermemelerini emrettiğini” açıklamıştı.

Rusya ilhaka hazırlanıyor

SON PUTİN DEDİKODUSU: DEMANS MI OLDU

İngiliz The Sun gazetesine konuşan eski KGB ajanı Boris Karpiçkov (62), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumunun iyi olmadığını, “Parkinson ya da demans başlangıcından mustarip olduğunu” iddia etti. İngiltere’de ikamet eden eski ajan Putin için, “Paranoyaya kapılmış durumda ve bu onu delirtiyor. En yakınındakilere bile hain gözüyle bakıyor” ifadelerini kullandı. DailyMail gazetesi ise Putin’in savaşın kontrolünü bizzat ele aldığını yazdı. Üst düzey bir Avrupa Birliği kaynağına göre Putin, savaşa odaklanarak Rusya’nın yönetimini büyük ölçüde Başbakan Mihail Mişustin’e devretti. Ukrayna istihbaratına göre ise Putin, Zelenski’nin doğum yeri olan Krivyi Rih’in ele geçirilmesini emretti. Putin’in karın kanseri olduğu ve savaş nedeniyle ameliyatı ertelediği de iddialar arasında.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.