SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Rusya Donbas’ta duracak mı? Ukrayna’da 5 yeni senaryo

Rusya Donbas’ta duracak mı? Ukrayna’da 5 yeni senaryoRusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 100’üncü gününü geride bırakırken Rusya Devlet Lideri Putin …

Rusya Donbas’ta duracak mı? Ukrayna’da 5 yeni senaryo
Akacan The Mall
04.06.2022 07:22
0
A+
A-

Rusya Donbas’ta duracak mı? Ukrayna’da 5 yeni senaryo
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 100’üncü gününü geride bırakırken Rusya Devlet Lideri Putin doğudaki ayrılıkçı Donbas bölgesinde maksadına yaklaştı. Askeri uzmanlar ve gözlemciler, sonrası için 5 senaryo üzerinde duruyor.

Ukrayna ve Rusya’daki askeri uzmanlar, savaşın Donbas’ın Rusya tarafından ilhak edilmesiyle bitmeyeceğini lisana getirirken, savaşın bir sonraki 100 günü için 5 yeni senaryo yazılmaya başlandı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı eski sözcülerinden Albay Vladislav Seleznev, mümkün 5 yeni senaryonun haziran sonlarında Ruslar tarafından sahneye konacağını belirterek, “Rusya bağımsızlıklarını tanıdığı Donbas bölgesinde ayrılıkçı Lugansk oluşumunun topraklarını yüzde 95 oranında işgal etti. Severodonetsk kentinin düşmesiyle ikinci ayrılıkçı bölge Donetsk istikametinde ikinci cephe kapısı açılıyor. On binlerce askeri buraya yığan Rusya, Donbas’ı savunan Ukrayna birliklerini kuşatma peşinde. Açılacak yeni Donetsk cephesinde sırasıyla Slavyansk ve Krematorsk kentleri maksat yapılacak. Böylelikle Donetsk’te 2015’te oluşturulan savunma sınırı geriden vurulmak istenecek. Bu durumda kuvvetlerimiz maalesef Ukrayna içlerine, Zaporojye bölgesi istikametinde çekilmek zorunda kalabilir” değerlendirmesini yaptıktan sonra ileriye yönelik birinci senaryoyu lisana getirdi.

Ukraynalı askerler Donbas’ta direnmeye çalışsa da Ruslar ağır taarruzlara devam ediyor.

Akacan The Mall

DENİZDEN KOPARMA PLANI

Rusların Ukrayna’nın doğusundan sonra güneye yöneleceklerini söyleyen Albay Seleznev, “Ruslar, Herson ve Zaporojye bölgelerinde işlerini tamamlamadığını düşünüyor. Donbas’ın işgalinden sonra bu iki bölgeyi de büsbütün ele geçirmek isteyeceklerdir. Bunun yanı sıra Odesa yolunda Mikolayev liman kentini ele geçirmeye çalışacaklar. Akabinde gereğince yedek asker toplayarak karadan ve denizden Odesa’yı işgal etmeye yeltenebilirler. Odesa’nın düşmesi durumunda Moldova’daki Rus yanlısı ayrılıkçı Transdinyester’e kadar uzanarak Ukrayna’yı denizden büsbütün kesmeyi hedefliyorlar” dedi.

HARKoV’a YÜRÜME PLANI

Ukrayna’daki askeri uzman Albay Sergey Grabskiy, Rusların Donbas sonrası tekrar Harkov kentini ele geçirmeyi deneyeceklerini söylüyor. Putin’in Harkov’i Rus kenti saydığını hatırlatan Grabskiy, “Harkov, Rusya hududuna çok yakın. Son haftalarda Ukrayna ordusu, Rus birliklerini sona yanlışsız püskürtmüş olsa da bu süreksiz. Donbas operasyonu tamamlanınca tıpkı 24 Şubat’ta olduğu üzere tekrar buraya yöneleceklerini düşünüyorum. Sanayi merkezi Harkov’u pas geçmeleri mümkün değil” yorumunu yaptı.     

GAYE DNIPRO OLABİLİR

Rusya’daki Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov ise Rusya’nın Donbas sonrası yeni hamleyi Ukrayna ortasında bulunan Dnipro kenti istikametinde yapacağını lisana getiriyor. Markov, “Rus ordusu artık Donbas hududunda duramaz. Ukrayna’nın geriye kalanı bizim azılı düşmanımız olacağı için ordularımız Dnipro kenti istikametinde ilerleyecektir. Dnipro’dan sonra amaç Harkov, Kiev ve Odesa olmalı” görüşünü lisana getirdi.

KİEV’E TEKRAR YÜRÜYEBİLİRLER

En tehlikeli senaryo Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Aleksander Motuzyanik tarafından ortaya atıldı. Rusya’nın Ukrayna’nın tamamını ele geçirme fikrinden vazgeçmediğini lisana getiren Motuzyanik, “Putin, tüm Ukrayna’yı ele geçirme fikrinden vazgeçmiş değil. Donbas sonrası savaşın başında yapamadığını yani, başşehir Kiev’i yine ele geçirmeyi deneyecektir. Bu kez kendisine göbeğinden bağlı Belarus önderi Aleksander Lukaşenko’yu da savaşa dahil olmaya ikna ederek, ikisi birden üzerimize yürümeyi deneyecek. uzun kuşatmayla yıpratarak, teslim olmamızı isteyeceklerdir” dedi.

BARIŞ SAĞLANABİLİR

Siyasi gözlemciler, askeri uzmanlardan farklı olarak beşinci bir senaryo üzerinde duruyor. Buna nazaran Ukrayna ordusuna ülkenin doğu ve güney cephelerinde önemli kayıplar verdirmeyi planlayan Ruslar, Kiev idaresini yaklaşık üç ay sonra, “toprak karşılığında barış” formülüyle masaya oturtmayı planlıyor. Savaşın masada Kırım ve Donbas bölgesinin Rusya’ya resmen devredilmesiyle sona erebileceği lisana getiriliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.