SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan çarpıcı açıklamalar! Dikkat çeken ‘Türkiye’ vurgusu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan çarpıcı açıklamalar! Dikkat çeken ‘Türkiye’ vurgusuRusya Dışişleri Bakanı Lavrov RT Arapça’ya verdiği …

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan çarpıcı açıklamalar! Dikkat çeken ‘Türkiye’ vurgusu
Akacan The Mall
28.05.2022 13:07
0
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan çarpıcı açıklamalar! Dikkat çeken ‘Türkiye’ vurgusu
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov RT Arapça’ya verdiği bir röportajda Batı’nın Ukrayna’ya verdiği silahlar konusunda ‘kırmızı çizgi’ uyarısı yaptı. Lavrov, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere yönelik yaptığı değerlendirmede, “Türkiye Suriye’de olanlara kayıtsız kalamaz” sözünü kullanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’daki rolüne dikkat çekerek, ” Erdoğan yalnızca barışın sağlanmasından yanadır” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus yayın kuruluşu Russia Today’in (RT) Arapça kanalına röportaj verdi. Rusya-Ukrayna savaşında  100’üncü güne yaklaşılırken Moskova’dan başta ABD başta olmak üzere Batı’ya yine ‘kırmızı çizgi’ uyarısı geldi.

SAVAŞIN TIRMANMASINA YOL AÇACAK

Akacan The Mall

Batılı ülkelerin Ukrayna’ya sağladığı uzun menzilli silahların Rus topraklarını vurmak için kullanıldığına işaret eden Moskova, “Bu durum, savaşın tırmanışına yol açacak” açıklamasını yaptı.

Ukrayna’daki savaşı daha da alevlendirecek gelişmelerin kayda alındığını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna ile ilgili son gelişmeler, Batılı ülkeleri önemli bir biçimde uyarmamızı gerektiriyor. Rusya’yı yıpratmak hedefiyle Ukrayna üzerinden bize karşı yürütülen vekalet savaş daha evvel ilan ettiğimiz kırmızı çizgilere yaklaşıyor. Ukrayna’ya her geçen gün Batı’nın verdiği biraz daha uzun menzilli silahlar, ihtilafı kabul edilemez noktaya taşımaya başlıyor. Kiev idaresine sağlanan uzun menzilli silahların direkt Rusya topraklarını vurmak için kullanılması Batı’nın direkt Rusya’ya karşı savaşa dahil olduğu manasına geliyor” diye konuştu.

“ERDOĞAN YALNIZCA BARIŞIN SAĞLANMASINDAN YANADIR”

Lavrov röportajı sırasında muhabirin, Türkiye ve İtalya’nın Rusya ile Kiev ortasında müzakereleri organize etme gayretlerine yönelik sorduğu soruyu da yanıtladı.

“Batılı meslektaşlarımızın Zelenski ve Ukrayna halkını bize karşı zafer elde etmek için kullandıklarını tekraren söyledik” diyen Lavrov konuşmasını şu formda sürdürdü:

“Washington’da Berlin’de, Londra’da ve Varşova’da bu açıkça lisana getiriliyor. Operasyon başladıktan sonra Kiev’in müzakere teklifine çabucak karşılık verdik. Belarus’ta yüz yüze müzakereler gerçekleşti. Ukrayna’nın müzakerelerden ne elde etmeye çalıştığını anlamaya çalıştık. Birkaç tıp sonra İstanbul’da bir oturum önerildi. Bu oturumda birinci sefer Ukrayna tarafı tekliflerini kağıda döktü ve biz de Vladimir Putin’e (Rusya Devlet Başkanı) rapor verdikten sonra Ukrayna tarafına temel mevzularda çalışmaya hazır olduğumuzu söyledik. Sonraki gün askerlerimizin çekilmesiyle başlayan adımdan 3 gün sonra Bucha’da bir provokasyon oldu. İnsanları öldürmekle suçlandık.

Türkiye ve İtalya’nın durumuna gelince. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz 29 Mart’ta yapıldığı üzere Türkiye’nin bu imkanları sağlamaya hazır olduklarını tertipli olarak söylüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yalnızca barışın sağlanmasından yanadır ve buna mümkün olan her halde katkıda bulunmaya hazırdır.

İtalya’nın mutabakat planına değinen Lavrov, şimdi kendilerine bir evrak sunulmadığını ve ortada yalnızca spekülasyonların bulunduğunu belirtti.

RUSYA NEDEN SURİYE’DE?

Röportajında Rusya’nın Suriye’de bulunma nedenini Esad ile yapılan ikili mutabakatlara bağlayan Lavrov, “Biz Suriye’de ülkenin devlet liderinin ve legal hükümetinin talebi üzerine buluyoruz. Biz orada Birleşmiş Milletler’in kontratlarına uygun olarak bulunuyoruz ve BM Güvenlik Kurulunun 2254 sayılı kararını uyguluyoruz. Buna devam edeceğiz ve Suriye idaresinin Suriye topraklarının tamamını geri alma eforlarına dayanak olacağız” dedi.

TÜRKİYE OLANLARA KAYITSIZ KALAMAZ

Lavrov Rusya’nın Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlama uğraşlarına karşı ABD’nin, Suriye’nin kuzeyindeki faaliyetlerini işaret ederek, “Hala kimsenin oraya çağırmadığı ülkelerin ordu birlikleri var orada. ABD askerleri, hala Fırat Irmağı’nın doğu yakasının büyük kısmını işgal ediyor. Orada kelamda devlet kurmaya çalışıyorlar, bölünmeyi destekliyorlar ve bölgedeki Iraklı Kürtlerin bir kısmının hislerini kullanıyorlar. Bu formda Iraklı ve Suriyeli Kürtleri birleştiren yapıda sıkıntılara yol açıyorlar. Türkiye natürel bunlara kayıtsız kalamaz. Bu problemlerin Suriye’nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne hürmet çerçevesinde çözülmesini istiyoruz. Kürtlerle de görüşüyoruz. Onları, ABD’nin bir vaatte bulunup nasıl yerine getirmediğini daha dikkatle görmeye davet ediyoruz. Memleketler arası meşruiyeti bir kenara bırakın, pragmatik temellere nazaran de Şam ile önemli bir diyaloğa girmek ve birlik içindeki bir devlette hayatı düzenlemek için mutabakat yapmak en iyisi” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.