SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Rus Bakan Lavrov açıkladı: Ukrayna’da bir sonraki aşamaya geçtik!

Rus Bakan Lavrov açıkladı: Ukrayna’da bir sonraki aşamaya geçtik!Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın 55’inci günü kritik gelişmelere sahne olmaya …

Rus Bakan Lavrov açıkladı: Ukrayna’da bir sonraki aşamaya geçtik!
Akacan The Mall
19.04.2022 15:07
0
A+
A-

Rus Bakan Lavrov açıkladı: Ukrayna’da bir sonraki aşamaya geçtik!
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın 55’inci günü kritik gelişmelere sahne olmaya devam ediyor. Ukrayna lideri Zelenski Rusya’nın Donbass’a yönelik savaşını başlattığını bildirmişti. Rusya tarafından yapılan açıklama ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Lavrov “Ukrayna’da özel harekatın bir sonraki aşaması başlıyor” derken oldukça kritik sözler de sarf etti…

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’da devam eden askeri operasyonuna dair yaptığı açıklamada, “Ukrayna’da özel harekatın bir sonraki aşaması başlıyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’daki askeri operasyonlarla ilgili Hindistan medyasına önemli açıklamalarda bulundu.

Akacan The Mall

Rusya’nın, Ukrayna’daki askeri operasyonlarında sadece Ukrayna’ya ait askeri tesislerin hedef alındığını ve sivil noktaların vurulmadığını savunan Lavrov, “Ukrayna ordusu ateşkes rejimini ihlal ederek cumhuriyetlere (Luhansk – Donetsk) yönelik saldırılarını arttırdı. Bu cumhuriyetleri tanımaktan ve taleplerine karşılık vermekten başka çare yoktu. Vladimir Putin, ABD ve NATO’yu müzakere masasına oturmaya ve NATO’nun Doğu’da daha fazla genişlemesini yasal güvenlik garantileriyle tartışmaya davet etti ancak onlar bunu reddetti. Sivil nüfus ve uluslararası insan hakları doğrultusunda Rus ordusunun, Ukrayna’nın askeri altyapı tesislerini hedef aldığına dair bir kez daha sizi temin edebilirim. Donetsk ve Luhansk’ın talebi üzerine, Başkan Putin’in duyurusunu yaparak Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi’nin 51. maddesine tam uygun olarak askeri harekatın başlamasının hemen ardından bu operasyonun temel amacı silahsızlandırma oldu” dedi.

Lavrov ayrıca, Rusya’nın operasyonlar sırasında nükleer silahlar kullanmayacağını, konvansiyonel silahlar ile operasyonlarını sürdürdüğünü belirtti.

Lavrov, 15 Mart’ta İran Dışişleri Bakanıyla bir görüşme gerçekleştirmişti

“ÇİN, HİNDİSTAN, MISIR VE TÜRKİYE’YE NE YAPACAKLARINI SÖYLEYEMEZLER”

Rusya’nın yakın ilişkiler kurduğu Çin, Hindistan ve Türkiye’nin sürekli ABD tarafından baskı altında tutulduğunu söyleyen Lavrov, “ABD, Hindistan, Çin, Mısır ve Türkiye’ye yani kendi bin yıllık medeniyetlerine sahip ülkelere ne yapacaklarını söylediklerinde bana öyle geliyor ki sadece tavırlarında değil başka şeylerinde de sorunları var. Onların zihniyetlerinde bir şeyler yolunda değil. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, ABD’nin Hindistan’a S-400 satın aldığı için yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı konusunda henüz bir karar vermediklerini söyledi. Yani Hindistan için neyin doğru olduğuna henüz karar vermediler” diye konuştu.

Rusya ile Hindistan arasındaki iyi ilişkilere değinerek bu yolda ülkelerin kendi para birimleriyle ticaretini desteklediklerini aktaran Lavrov, “Uzun bir süredir 2 ülke arasında karşılıklı ödemelerde ulusal para birimlerimizin kullanılmasını destekledik. Hem bizim hem Hindistan’ın kendi finansal sistemleri var. Bu sistemleri artık daha sık kullanıyoruz” dedi.

Lavrov öte yandan Hindistan’a verilen S-400 Hava Savunma Sistemleri’nin yanı sıra savunma alanında gerekli olan her şeyi sağlayabileceklerini de ekledi.

“ZELENSKİ BİRÇOK ŞEY SÖYLÜYOR BUNLAR NE YİYİP NE İÇTİĞİNE BAĞLI OLARAK DEĞİŞİYOR”

Röportajında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin sarhoşken görüntüler paylaştığına dair iddialara atıfta bulunan Lavrov, “Zelenski birçok şey söylüyor. Bunlar, ne yiyip ne içtiğine bağlı olarak değişiyor. Zelenski’nin söylediklerini ciddi şekilde yorumlayamam, zira bakış açısını sürekli olarak taban tabana zıt yönlerde değiştiriyor. Son olarak Rusya’nın Ukrayna’ya karşı nükleer silah kullanmayı planladığını söyledi” dedi.

Lavrov röportajında, Zelenski için de zehir zemberek ifadeler kullandı

Zelenski’nin işbirliği yapmaması nedeniyle bu duruma gelindiğini savunan Lavrov, “Eğer Zelenski, işbirliği yapsaydı ve Minsk anlaşmalarını uygulamayı amaçlasaydı, kriz çok önceden çözülmüş olurdu. Batı, Zelenski’ye ihanet etti. Onu Rusya’ya karşı kullandılar. Teklifleri görmezden gelme arzusunu güçlendirmek için her şeyi yaptılar” diye konuştu.

Rusya’nın Ukrayna’daki rejimi değiştirme hedefinin bulunmadığını da ekleyen Lavrov, “Defalarca söylediğimiz gibi Ukrayna’daki rejimi değiştirme amacımız yok. Ukraynalıların nasıl yaşamak istediklerini kendilerinin tercih etmesini istiyoruz. İnsanların seçme özgürlüğüne sahip olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“UKRAYNA’DA ÖZEL HAREKATIN BİR SONRAKİ AŞAMASI BAŞLIYOR”

Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonları hakkında son bilgileri aktaran Lavrov, “Ukrayna’nın doğusundaki operasyon, en başından beri açıklandığı gibi, Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinin tamamen özgürleştirilmesini amaçlıyor. Bu operasyon devam edecek. Operasyonun bir sonraki aşaması başlıyor ve bu en önemlisi olacak” dedi.

Lavrov ABD’ye oldukça tepkili…

Rusya ile Batılı ülkeler arasında yaşanan gerilimlerden sonra Rusya’nın Batılı ülkelere karşı güvensizlik yaşadığını söyleyen Lavrov, “Artık emin olduk. İster 2014’ten sonra sağladığımız gıda güvenliği olsun, ister savunma sanayi olsun, hayatın stratejik öneme sahip hiçbir alanında Batılı meslektaşlarımıza güvenemeyiz” ifadelerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.