SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Rönesans Holding Lideri Ilıcak: Finansman yaratma kabiliyetimizi, inşaat deneyimimizle birleştirdik

Rönesans Holding Lideri Ilıcak: Finansman yaratma kabiliyetimizi, inşaat deneyimimizle birleştirdikRönesans Holding Lideri Erman Ilıcak …

Rönesans Holding Lideri Ilıcak: Finansman yaratma kabiliyetimizi, inşaat deneyimimizle birleştirdik
Akacan The Mall
12.09.2022 11:52
0
A+
A-

Rönesans Holding Lideri Ilıcak: Finansman yaratma kabiliyetimizi, inşaat deneyimimizle birleştirdik
Rönesans Holding Lideri Erman Ilıcak, “Rönesans, Avrupa’da, dünyanın en büyük şirketleri ile birebir pazarda yer alıyor. Bu rekabette Rönesans’ı öne çıkartan en kıymetli yetkinlik memleketler arası finansman yaratma kabiliyetini inşaat deneyimiyle…

Uluslararası inşaat dalının saygın mecmualarından ENR’nin (Engineering News Record), müteahhitlik firmalarının yurt dışı gelirlerini temel alarak hazırladığı ‘Dünyanın En Büyük 250 Memleketler arası Müteahhidi’ 2022 yılı listesinde Rönesans Holding, dört basamak atlayarak 24. Avrupa’da ise 8. sıraya yükseldi.

Türkiye ve Avrupa faaliyetlerinin yanı sıra Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’nın da bulunduğu geniş bir coğrafyada inşaat, gayrimenkul, sıhhat ve güç alanlarında faaliyet gösteren Rönesans, listedeki bu yükselişiyle Türkiye’nin dünya inşaat pazarındaki hissesinin artmasına katkı sağladı.

Akacan The Mall

Bu yıl ENR listesinde 42 şirketle yer alan Türkiye, müteahhitlikte dünya ikinciliğine yerleşti. Rönesans listede yer alan 42 Türk şirketinin toplam yurtdışı gelirlerinin yaklaşık yüzde 18’ini gerçekleştirirken toplam yurt dışı yeni kontratların da yüzde 29’unu üstlendi.

Rönesans Holding Lideri Dr. Erman Ilıcak, memleketler arası faaliyetleriyle ilgili Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Rönesans, 30 yıllık deneyimini bilhassa son yıllarda iş ortakları ile geliştirdiği Mühendislik-Tedarik-İnşaat-Finansman (EPCF; Engineering, Procurement, Construction and Financing) modeli ile uçtan uca bir tahlile dönüştürdü. Böylelikle yurt dışındaki yeni pazarlarda altyapı ve toplumsal donatı projelerine odaklanarak faaliyetlerini büyütüyor. Avrupa’da, dünyanın en büyük şirketleri ile tıpkı pazarda yer alıyor. Bu rekabette Rönesans’ı öne çıkartan en değerli yetkinlik milletlerarası finansman yaratma kabiliyetini inşaat deneyimiyle birleştirip, bu güçlü sinerjiyle yeni pazarlarda, yeni iş kollarında muvaffakiyet elde etmesi.

Rönesans’ın büyüme stratejisi

Rönesans’ın stratejik olarak gelirleri 6 farklı iş koluna yayılmış durumda. Rönesans, bu 6 farklı alanda devam eden 99 projeyle iş kolu çeşitliliğinde de önde bulunuyor. Son devirde yenilenebilir güç alanındaki yatırımlarımızı da arttırıyoruz. Tek iş koluna odaklı olmak şirketleri daha kırılgan yaparken, dayanıklılığı ve sürdürülebilir karlı büyümeyi riskli hale getirebiliyor. Önümüzdeki periyotta bilhassa kümenin rekabet avantajını artırmaya, teknik kapasitesini yükseltmeye ve yeni ülkelerde büyümeye yönelik şirket satın almalarına devam etmeyi planlıyoruz. En kıymetlisi de yanlışsız iş birlikleri kurmak. İş ortaklarımız ile uzun periyodik itimada dayalı bağlar geliştiriyoruz. Bildiğiniz üzere Rönesans, 2014 yılında Alman Heitkamp’ı, 2016 yılında ise 145 yıllık geçmişi ile Hollanda’nın en büyük 10 inşaat şirketinden biri olan Ballast Nedam’ı bünyesine kattı. Böylelikle Hollanda, Almanya, İsviçre ve İngiltere’deki faaliyetlerimizi kıymetli oranda arttırdık. Yaklaşık 30 ülkedeki şirketleri ile toplam cirosunun yüzde 78’ini yurtdışından elde eden Rönesans’ın cirosunda Avrupa’nın hissesi ise yüzde 30’dan fazla. Rönesans, bu büyüme adımları sonucu 2015 yılından beri yurtdışı gelirleriyle Avrupa’nın en büyük 10 şirketi ortasında yer alıyor.

Avrupa pazarının yüzde 59,1’i birinci 10 şirkette

Rönesans, Vinci, Strabag Se, Bouygues, Ferrovial, Royal Bam Group Nv, Skanska Ab, Eiffage, Porr Ag, China Railway Construction üzere dünya devlerinin yer aldığı Avrupa sıralamasında ise bir basamaklık yükselişle 8. sırada yer aldı. ENR’nin araştırmasında, Avrupa bölgesinin toplam geliri 66,8 milyar dolar olarak hesaplandı. Birinci 10 şirketin Avrupa pazarından aldığı toplam hisse ise yüzde 59,1 oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.