SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Putin’in ‘taktik ateşkesi’ tutmadı

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in Ortodoks Noel bayramı vesilesiyle 6-7 Ocak tarihleri ortasında Ukrayna cephesinde ilan ettiği 36 saatlik ateşkese Kiev uymadı. Ukrayna ordusu cephede operasyonlarını sürdürdü.

Putin’in ‘taktik ateşkesi’ tutmadı
Akacan The Mall
07.01.2023 07:38
0
A+
A-

Putin’in ‘taktik ateşkesi’ tutmadı
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in Ortodoks Noel bayramı vesilesiyle 6-7 Ocak tarihleri ortasında Ukrayna cephesinde ilan ettiği 36 saatlik ateşkese Kiev uymadı. Ukrayna ordusu cephede operasyonlarını sürdürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı, cuma günü 12.00 itibariyle tüm ordu birliklerine ateşkes buyruğu verildiğini, lakin Ukrayna ordusunun inisiyatife uymayarak Donbas bölgesinde operasyonlarını sürdürdüğünü duyurdu. Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski, evvelki akşam Putin’in inisiyatifini Ukrayna’yı kötüleyen algı operasyonu olarak tanımlayarak, “Rusya sahiden barış istemiş olsaydı aralık ayı başında Ukrayna’nın sunduğu 10 unsurluk barış planı teklifimizi kabul ederek askerlerini topraklarımızdan çekmeye başlardı” açıklamasıyla reddetti.

Rusya’nın on birinci ayına giren Ukrayna savaşında birinci sefer ilan ettiği tek taraflı ateşkesin nasıl sonuç vereceği dünya tarafından merakla bekleniyordu. Cuma günü saatler 12.00’yi gösterdiğinde Rus televizyon kanalları Savunma Bakanlığına dayanarak, “Şu an itibariyle Rusya tek taraflı olarak ateşkesi yürürlüğe koydu. Bizim topçu bataryaları susmuş olmasına karşın Ukrayna tarafı ateşkese uymayarak, Donbas bölgesinde Donetsk kenti başta olmak üzere yerleşim ünitelerini bombardımana tutmaya devam ediyor” dendi.

Akacan The Mall

ZELENSKİ: İKİ AMACI VAR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, “Hiçbir insani bedele hürmeti olmayan Putin, dini kıymetlerin gerisine saklanarak Noel bayramını Ukrayna’yı kötülemek ve barış istemeyen taraf olarak göstermek için ateşkes mizanseni oynatıyor. Putin’in kelamda ateşkes ile iki değerli amacı var. Birincisi dünyaya Rusya ateşkes ilan ederek insancıl davranıyor, savaşın devam etmesini asıl Ukrayna istiyor motifini işleyecek. İkinci ve en kıymetli amacı 36 saatlik ateşkes molasını kullanarak Donbas cephesinde yıpranmış birliklerine nefes aldırtmak ve mühimmat sevkiyatını tamamlamak istiyor. Putin’in ateşkesinde en ufak âlâ niyet belirtisi yoktur” dedi.

Ukrayna Devlet Lideri Zelenski, “Biz 12 Aralık 2022 tarihinde savaşta daha fazla kan akıtılmaması için Rus tarafına 10 husustan oluşan Kiev barış planı teklifleri sunduk. Planın can alıcı unsuru Putin’in 24 Şubat’ta Ukrayna üzerine gönderdiği ilhakçı ordularını yeni yıla kadar geri çekmesinin öngörüyordu. Rusya’nın barış istiyor olsaydı ateşkes yerine bu öneriyi hayata geçirmesi gerekirdi. Bunun yerine Kremlin, Ukrayna’dan çekilmeyeceklerini resmen ilan ederek barıştan yana olmadıklarını aslında gösterdi” tabirlerini kullandı.

BELARUS’TA HAREKETLİLİK

Ukrayna idaresiyle Batılı devletler Rusya’nın ateşkes inisiyatifini barışla ilgisi olmayan taktik atak olarak değerlendirirken, Rusya’nın bir numaralı müttefiki Belarus Cumhuriyeti topraklarında yeni bir askeri hareketlilik gözlendi. Rusya’dan yola çıkan onlarca askeri araçtan oluşan konvoy Belarus topraklarına ulaştı. Rusya’dan gelen yeni birlikleri 230. Askeri Tatbikat Alanı’nda karşılayan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko, ”Müşterek savunma ordumuzun gücünü arttırmaya devam ediyoruz. Gerektiğinde Rusya ile kurduğumuz birlik devletini savunmaya hazırız” demesi dikkat çekti.

 

BİDEN: SAVAŞ EN KRİTİK NOKTADA

Rusya’nın 36 saatlik ateşkes ilanıyla savaşı durdurmak niyetinde olmadığı ABD tarafından da lisana getirildi. ABD Lideri Joe Biden’ın, savaşta bir yumuşama noktasına değil, tam bilakis en kritik etaba gelindiği vurgusunu yaparak, “Bu yüzden Ukrayna’nın saldırgan karşısında kendini savunabilmesi için silah yardımının arttırılması gerek. Biz de bunu en kısa müddette yapacağız” diye konuştu. Biden’ın kelamlarının akabinde Beyaz Saray’dan ABD’nin Ukrayna’ya 3 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi hazırladığı açıklandı. Zırhlı işçi taşıyıcı araçları ve obüsleri de kapsayacağı belirtilen yardım paketi, Kiev’e şu ana kadar tek seferde yapılan en büyük yardım olacak.

 

ABD VE ALMANYA’DAN ZIRHLILAR GÖNDERİLECEK

Batılı ülkelerin Ukrayna’ya askeri takviyesinin artarak devam edeceği açıklandı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Kiev idaresine en yakın vakitte 50 adet “Bradley” zırhlı işçi taşıyıcı araç sevkiyatı yapılacağını duyurdu. Almanya hükümeti ise sayıları 40 civarında olacak formda “Marder” zırhlı piyade araçları göndereceğini duyurdu. Almanya hükümeti, ayrıyeten iki aydan beri tartışma konusu olan Ukrayna’ya “Patriot” hava savunma sistemini gönderme kararını aldığını açıkladı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.