SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Putin’den nükleer silah atağı… Belarus’a konuşlandıracak

NATO’nun yeni genişleme adımları ile Ukrayna’ya artan silah yardımına Rusya önderi Putin, müttefiki Belarus’a taktik nükleer silah konuşlandırma kararı alarak cevap verdi.

Putin’den nükleer silah atağı… Belarus’a konuşlandıracak
Akacan The Mall
27.03.2023 08:45
0
A+
A-

Putin’den nükleer silah atılımı… Belarus’a konuşlandıracak
NATO’nun yeni genişleme adımları ile Ukrayna’ya artan silah yardımına Rusya önderi Putin, müttefiki Belarus’a taktik nükleer silah konuşlandırma kararı alarak cevap verdi.

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Batı ile uğraşında nükleer silahları tekrar gündeme taşıdı. Putin, 1 Temmuz tarihine kadar müttefiki Belarus’a taktik nükleer silahlar konuşlandıracağını açıkladı. Hafta sonu Rus devlet televizyonunda yayınlanan “Moskova, Kremlin, Putin” programında konuşan Rus önder, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko’nun ikili görüşmelerinde uzun müddettir “nükleer silah istediğini” söyledi.

10 UÇAK HAZIR OLACAK

Akacan The Mall

Putin, “(Lukaşenko) görüşmelerimizde ABD’yi örnek göstererek, Amerika’nın yalnızca kendi topraklarına değil, müttefik ülkelere de taktik nükleer silah konuşlandırdığını bana hatırlatıyor. Üstelik o ülkelerin askeri işçisine bu silahları nasıl kullanacaklarını öğrettiğini anımsatarak, en yakın müttefikimiz olarak bizden nükleer silah talep ediyor. Biz de ortamızda birebirini yapmayı kararlaştırdık. 1 Temmuz’a kadar Belarus Cumhuriyeti’nde hazırlanan özel tesislere taktik nükleer silahlar konuşlandıracağız ve bu silahları taşıyacak 10 bombardıman uçağı da Belarus’ta kalkışa hazır savaş nöbeti tutmaya başlayacak. Nükleer silahların denetimi Rusya’nın elinde olacak” diye konuştu.

NATO’YA KARŞI ADIM

Rusya’daki muhalefet ile Batı’daki askeri uzmanlar, Putin tarafından atılan taktik nükleer silah adımının savaş konusunu canlı tutmak için yapıldığını öne sürüyor. Uzmanlar, mümkün bir nükleer savaşta Rusya’nın Kaliningrad bölgesinin Batı Avrupa sonlarına çok daha yakın olduğuna işaret ederek, Putin’in Belarus’a gereksinimi olmadığını belirtiyor. Kaliningrad’da nükleer başlık taşıyabilen İskander füzeleri konuşlandırıldığını da anımsatan uzmanlar, Putin’in Belarus atılımını NATO’nun Finlandiya ve İsveç’le ittifakı genişletme adımına bir karşılık ve Lukaşenko ile ortasında tam bir müttefiklik bağlantısı olduğunu Rus halkı ve Batı’ya gösterme maksadı taşıdığı görüşünde.

ABD: DURUŞUMUZ SABİT

Washington idaresi, Moskova’nın Belarus’ta taktik nükleer silah konuşlandırma planına “sonuçlarını izlemeye devam edeceğini” söyleyerek temkinli bir reaksiyon verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel CNN’e yaptığı açıklamada, “Kendi stratejik nükleer duruşumuzu değiştirmek için rastgele bir neden yahut Rusya’nın nükleer silah kullanmaya hazırlandığına dair rastgele bir işaret görmedik” dedi.

KİEV’DEN BMGK’YA ÇAĞRI

Putin’in açıklamalarının akabinde Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin inanılmaz toplanması talebinde bulundu. Bakanlığın yazılı açıklamasında Putin’in adımı “uluslararası güvenlik sistemini baltalayan provokatif bir adım” olarak nitelendirilirken, BMGK daimi üyelerinden “etkin aksiyon beklendiği” belirtildi. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu Lideri Oleksiy Danilov da, Rusya Devlet Lideri Putin’in Belarus’ta taktik nükleer silah konuşlandıracakları açıklamasına ait, “Kremlin, Belarus’u nükleer manada rehin aldı” dedi.

KISSINGER: YENİ SOĞUK SAVAŞ ÇOK DAHA TEHLİKELİ OLACAK

Rusya başkanı Putin’in, nükleer silah konusunu tekrar gündeme getirdiği sırada eski ABD Lideri Richard Nixon devrinde Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Danışmanlığı misyonlarını birebir anda yürütmüş 99 yaşındaki Henry Kissinger, dünyayı ikinci Soğuk Savaş imtihanının beklediği ihtarını yaptı. İspanya’da yayınlanan El Mundo gazetesine konuşan Kissinger, “Bloklaşmaları getirecek ikinci Soğuk Savaş kapıyı çalıyor. Bu yeni Soğuk Savaş birincisinden çok daha tehlikeli, yıkıcı ve yıpratıcı olacak. Zira birincisinde baş aktör olarak yalnızca ABD ile Rusya vardı. Artık ise sahnede Çin var. Asıl kapışma ABD ile Çin ortasında yaşanacak. İki ülkenin silah potansiyelinin yanı sıra dünya iktisadına yapabilecekleri tesir dikkate alındığında ortaya bu sonuç çıkıyor” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.