SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Putin’den ‘nükleer savaş’ açıklaması: Rusya sadece karşılık vermek için kullanır

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, ellerinde nükleer silah olmasına karşın bu silahları birinci kullanan tarafın kendilerinin olmayacağını belirtirken, “Rusya sırf düşman saldırısına karşılık vermek için nükleer silah kullanır” dedi.

Putin’den ‘nükleer savaş’ açıklaması: Rusya sadece karşılık vermek için kullanır
Akacan The Mall
07.12.2022 21:07
0
A+
A-

Putin’den ‘nükleer savaş’ açıklaması: Rusya sadece cevap vermek için kullanır
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, ellerinde nükleer silah olmasına karşın bu silahları birinci kullanan tarafın kendilerinin olmayacağını belirtirken, “Rusya sadece düşman saldırısına cevap vermek için nükleer silah kullanır” dedi.

 

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Rusya İnsan Hakları Kurulu toplantısına görüntü konferans yoluyla katıldı. Batılı ülkeler ile yaşadıkları tansiyona değinen Putin, global boyutta nükleer savaş tehdidinin arttığına işaret etti. Nükleer savaş tehdidinin büyüdüğüne dikkat çeken Putin, “Rusya (nükleer) birinci kullanmayacak, birinci kullanmayacaksa ikinci olmayacak. Bu araçlara (nükleer silahlara) sahibiz ve bunlar tüm nükleer ülkelerden daha gelişmiş ve daha çağdaş düzeyde. Bugün için bu açık bir gerçek. Bu silahları tüm dünyaya bir ustura üzere sallama niyetinde değiliz. Nükleer silaha sahip olmak, çatışmaların genişlemesini provoke etmek değil, dizginleyen bir faktördür” sözlerini kullandı. Buna karşı kendilerine bir atak olmadan bu silahları kullanmayacaklarını da belirten Putin, “Bununla birlikte savunma araçlarını kullanma stratejimiz var. Buna nazaran savunma için kitle imha silahlarını, nükleer silahları göz önünde bulunduruyoruz. Tüm bunlar kelamda misilleme saldırısı için ayarlandı. Rusya sırf düşman saldırısına karşılık vermek için nükleer silah kullanır” diyerek bilhassa batılı ülkelere sert ileti verdi.

Akacan The Mall

“ÖNYARGILAR NEDENİYLE ÜYELİĞİ ASKIYA ALDIK”

Açıklamalarında Rusya’nın Donbass’a harekat başlatmasının akabinde önyargılara karşı kendilerinin Avrupa Kurulu üzere kimi kuruluşlardan çekildiğini söyleyen Putin, “Dünya toplulukları Donbass sakinlerinin 8 yıllık acısını göz gerisi etti. Kurulumuz bunu tekraren ele alarak milletlerarası kuruluşlara bilgi gönderdi. Lakin oradakilerin birçoğu kör yahut sağır oldular. Özel askeri harekat başladıktan çabucak sonra Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Kurulu, Avrupa Kurulu, öbür kelamda insan hakları savunucusu kuruluşlar ansızın ‘gözlerini açtı’ ve kendi utanmaz ideolojik önyargısını sergilemeye, hastalıklı başlar yerine sağlıklı bölümleri suçlamaya başladı. Tüm bunlar, bu yapıların tüzükte belirlenen vazifelerini yerine getirecek kapasitede olmadıklarını tabir ediyordu. Bariz önyargıları nedeniyle Rusya, bu örgütlerin bir kısmından üyeliğini çekmek zorunda kaldı” diye konuştu.

“BATILI İNSAN HAKLARI KURULUŞLARI TARAFSIZ GÖRÜNMEK İÇİN KURULDU”

Konsey üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Batılı insan hakları kuruluşlarını da amaç alan Putin, “Donbass kentlerinin bombalanmasında (Ukrayna tarafından) birilerinin tepkisizliğinden bahsettiniz. Esasen bunlara tırnak içinde ‘Batılı ortaklarımız’ diyebilirsiniz. Bu insan hakları örgütleri, Batılı insan örgütleri. Buna ikna olduk. Bu örgütler insan hakları çaba aracı için değil, Rusya ve eski Sovyetler Birliği üyesi ülkelerin iç siyaseti üzerinde tesir aracı için oluşturuldu. Donbass’ta meydana gelen trajediyi daha evvel 8 yıl boyunca fark etmemiş olmaları bunun en uygun teyididir” dedi. Donbass bölgesine operasyon düzenlemeye mecbur bırakıldıklarını söz eden Putin, Rus ordusunun harekatının hala devam ettiğini hatırlatarak, “Bu tahminen uzun süren bir süreç olabilir. Lakin operasyonun değerli sonuçları da oldu. Yeni bölgelerin iştiraki Rusya için kıymetli bir sonuç. Azak Denizi iç deniz hale geldi” sözlerini kullandı. Putin ayrıyeten Ukrayna savaşı için 300 bin yedek askerin orduya alınmasıyla ilgili çıkarılan kararnamenin üzerine yeni bir seferberlik için çalışma yürütmediklerini de kelamlarına ekledi.

“İDAM CEZASI İÇİN ANAYASA DEĞİŞMELİ”

Rusya’da, idam cezasının yine uygulanması üzerine kimi siyasilerden ve kurumlardan gelen davetlere değinen Putin, bu karar için Rusya anayasasının değişmesi gerektiğini söyleyerek, “İdam cezasına gelince, geçtiğimiz günlerde bir yargıçlar kongresinde konuşan Anayasa Mahkemesi Lideri Valery Zorkin, bundan kelam etmiş ve idam cezasının geri getirilmesini savunanlara karşılık vermişti. Son yapılan Sivil Toplum ve İnsan Haklarını Geliştirme Kurulu toplantısında anayasanın değiştirilmesi gerektiğini söylemiştim. Bu durumum değişmedi” açıklamasında bulundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.