SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Putin’den ABD’nin Ukrayna’ya Patriot desteğine yanıt: Çatışmanın uzamasına neden olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD tarafından Ukrayna’ya gönderilecek olan Patriot hava savunma sistemlerinin savaşın uzamasına yol açacağını ifade ederek, “Amacımız askeri çatışmanın çarkını döndürmek değil aksine bu savaşı bitirmek” dedi.

Putin’den ABD’nin Ukrayna’ya Patriot desteğine yanıt: Çatışmanın uzamasına neden olacak
Akacan The Mall
22.12.2022 21:23
0
A+
A-

Putin’den ABD’nin Ukrayna’ya Patriot desteğine yanıt: Çatışmanın uzamasına neden olacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD tarafından Ukrayna’ya gönderilecek olan Patriot hava savunma sistemlerinin savaşın uzamasına yol açacağını ifade ederek, “Amacımız askeri çatışmanın çarkını döndürmek değil aksine bu savaşı bitirmek” dedi.

Rusya Devlet Konseyi toplantısına katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, toplantı ardından basın toplantısı düzenledi. ABD’nin, Ukrayna’ya ek silah desteğinin yanı sıra Patriot hava savunma sistemleri gönderme kararını değerlendiren Putin, “Bize karşı çıkanlar, bu silahın sözüm ona bir savunma silahı olduğu kanısındalar. Bu sadece ihtilafın uzamasıdır. Hepsi bu” dedi.

Ukrayna ordusunun ne kadar silahının kaldığına kadar birçok noktayı hesapladıklarını söyleyen Putin, “Orada görünen her şeyi değerlendiriyoruz. Depoları nerede, neleri var, ne kadar silahları kaldığı, ne üretebilecekleri, ne kadar sürede askeri personel eğitebilecekleri gibi birçok konuyu hesaplıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akacan The Mall

Rusya’nın silah rezervlerinin Ukrayna’dan daha fazla olduğunu ve Ukrayna’nın silah stokunun yakında tükeneceğine işaret eden Putin, “Askeri ve endüstriyel fark nedeniyle Ukrayna’nın askeri rezervleri hızla tükenecek” dedi.

Aynı zamanda Rusya’nın silah üretim hızını arttırabileceğini de belirten Putin, “Bunu orduyla her gün ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA’YA OPERASYON ZORUNLU BİR ÖNLEMDİ”

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyonun gerekçeleriyle ilgili konuşan Putin, “Sürekli sabrettik, bir takım barış anlaşmaların olacağını umduk, şimdi ise bizi parmağında oynatmış oldukları ortaya çıktı. Yaşanan her şeyin, özel askeri operasyonla bağlantılı olan her şeyin kesinlikle zorunlu ve gerekli bir önlem olduğunu vurgulamalıyım. Ordumuzun askerlerine ve subaylarımıza, ülkemizin egemenlik ve çıkarlarını korudukları için minnettar olmalıyız” dedi.

Gönüllü olarak Rus ordusuna destek gençler için de övgü dolu sözler sarf eden Putin, “Tam anlamıyla kalbin çağrısı üzerine bazen sağlıklarını ve hayatlarını dahi riske atarak, özel askeri operasyon bölgesinde sivillere yardım eden gönüllüler, böylesine hassas ve cesur gençler şüphesiz ülkemizde yaşayan birçok gence örnek teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.

“TÜM SİLAHLI ÇATIŞMALAR MÜZAKEREYLE BİTER”

Ukrayna’daki savaşın sona ermesi için müzakereleri işaret eden Putin, “Bütün silahlı çatışmalar öyle ya da böyle diplomatik müzakerelerle sona eriyor. Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik. Ancak Kiev, diyalog kurmayı kendilerine yasakladılar. Amacımız askeri çatışmanın çarkını döndürmek değil aksine bu savaşı bitirmek. Bunun için çalışıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz. Bu ne kadar erken olursa o kadar iyi” dedi.

“BATILI ÜLKELER DİĞER ÜLKELERİ SOYMAYA ÇALIŞIYOR”

AB ve G7 ülkelerinin Rus petrol fiyatlarına uyguladığı tavan fiyat kararına tepki gösteren Putin, batılıların sömürgeci bir zihniyetle hareket ettiklerini savundu. Alınan tavan fiyat kararının da dünya enerji piyasasında sorunlara yol açabileceğini aktaran Putin, “Jeopolitik rakiplerimiz için amaç belli. Rus bütçesinin gelirlerini sınırlandırmak. Şuanda yapmak istedikleri şey sömürgeciliğin genlerindendir. Diğer ülkeleri soymaya ve onlardan çalmaya alışkınlar. Ancak bu tavan kararından bir şey kaybetmiyoruz. Rus petrol ve yakıt kompleksinde Rus bütçesi için bir kayıp olmadı” dedi.

“DONBASS’A SALDIRMALARINA RAĞMEN ONLARA PARA ÖDÜYORUZ”

Rus gazının Avrupa’ya taşınmasında kullanılan gaz boru hatlarının bazılarının Ukrayna topraklarından geçtiğini hatırlatan Putin, savaşa rağmen Ukrayna’ya bunun için ödeme yaptıklarını hatırlattı. “Bize saldırgan demelerine rağmen, onların Donbass’a saldırmalarına rağmen onlara para ödüyoruz” ifadelerini kullanan Putin, kendilerini saldırganlıkla suçlayanların bu gerçekleri görmesi gerektiğini vurguladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.