SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Prens Harry için karar verildi! Kral Charles’tan özel müsaade çıktı…

Prens Harry için karar verildi! Kral Charles’tan özel müsaade çıktı…İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in vefatı, uzun müddettir dargın …

Prens Harry için karar verildi! Kral Charles’tan özel müsaade çıktı…
Akacan The Mall
16.09.2022 11:07
0
A+
A-

Prens Harry için karar verildi! Kral Charles’tan özel müsaade çıktı…
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in vefatı, uzun müddettir dargın oldukları öne sürülen Prens William ve Prens Harry’nin ortasındaki buzları eritti. Kraliçeye olan hürmetlerinden ötürü ortalarındaki tansiyonu bir kenara bırakan iki kardeş Pazartesi günü düzenlenecek merasimde yan yana yürüyecek. Bu ortada hem İngiltere hem dünyada Prens Harry ile ilgili merak konusu olan üniforma krizi ile ilgili beklenen karar geldi.

İngiltere monarşisindeki 70 yıllık saltanatıyla tahtta en uzun müddet kalan hükümdar unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth geçtiğimiz hafta Perşembe günü hayatını kaybetti.

Ülkede kraliçe için 10 günlük ulusal yas ilan edilirken dünyada tüm gözler Winston Churchill’in vefatından sonra düzenlenecek birinci tam devlet cenazesine çevrildi.

Akacan The Mall

Dünyanın dört bir yanından gelen başkanların buluşacağı cenazede herkesin merak ettiği ayrıntılar da bir bir netleşmeye başladı.

İKİ KARDEŞ UZUN BİR ORTADAN SONRA YAN YANA GELDİ

Kraliçenin cenazesi 2 gün evvel Buckingham Sarayı’ndan Westminster Hall’a taşındı ve burada halk ziyaretine açıldı. Kral Charles, Prens William ve Prens Harry de dahil olmak üzere kraliyet ailesi üyeleri Kraliçenin naaşının taşındığı aracın gerisinden yürüdü.

Kraliyetteki tüm resmi misyonlarını bırakan ve karısı Megan ile ABD’ye taşınan Prens Harry uzun bir ortadan sonra burada kardeşi Prens William ile yan yana görüldü.

Cenazenin gerisinden yürüyen kraliyet ailesi üyeleri

KARDEŞLER ORTASINDA BUZLAR ERİDİ

Prens Harry’nin 2020 yılının Şubat ayında keskin bir kararla kraliyetten ayrılması sonrası iki kardeşin ortasının açıldığı konuşuluyordu. İngiliz medyasında yer alan haberlere nazaran kraliçenin cenazesi iki kardeş ortasındaki buzları eritti.

Prens William’ın kardeşinin merasimde yer almasını bilhassa istediği ve “Zor vakitlerde ailenin birlikte görünmesinin önemini” vurgulamaya çalıştığı öğrenildi.

DÜŞMANLIĞI KENARA KOYUP YENİDEN BİR ARADA YÜRÜYECEKLER

Bugün İngiliz Dailymail gazetesinin duyurduğu yeni ayrıntılara nazaran kardeşler 19 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek cenaze merasiminde tekrar bir arada yürüyecekler.

Gazete kardeşlerin uzun müddettir savaş halinde olduğunu dikkat çektiği haberinde, “Savaşan kardeşler kraliçeye olan hürmetlerinden olayı ortalarındaki düşmanlığı bir kanara koymaya devam edecekler ” sözlerini kullandı.

Askeri üniformalı Prens William ve grup elbise içindeki Prens Harry

PRENS HARRY VE PRENS ANDREW’A YASAK İDDİASI

Kraliçenin cenazesinin Westminster’a taşınması için düzenlenen merasimde kardeşler yan yana yürürken Prens William resmi üniforması, Prens Harry ise siyah bir grup elbise içinde görüntülendi.

Kraliyet ailesi üyelerinin resmi merasimlerde askeri üniformalarını giymeleri uzun müddettir devam eden bir gelenek lakin İngiliz medyası, karısı ile yeni bir hayata başlamak için ABD’ye taşınırken Kraliyet Deniz Piyadeleri Kaptanlığı dahil tüm resmi vazifelerini bırakan Prens Harry ve skandallarıyla bilinen amcası York Dükü Prens Andrew’a resmi üniforma yasağı getirildiğini tez etti.

Prens Harry ve Prens Andrew

PRENS HARRY İÇİN KARAR VERİLDİ

Bazı gazeteler askeri üniforma konusunda Prens Andrew’a ayrıcalık tanınacağını tez ederken
The Sun gazetesi bugün Prens Harry için beklenen kararın verildiğini duyurdu.

Gazete Prens Harry’nin yarın kraliçenin cenazesinin başında tutacağı nöbet sırasında askeri üniformasını giymesine müsaade verileceğini argüman etti.

Afgan savaş gazisi, 38 yaşındaki prense babası Kral Charles’ın özel müsaade verdiği öğrenildi. Kral Charles’ın oğluna verdiği özel müsaade İngiliz basınında bir ‘U’ dönüşü değil kraliçeye duyulan hürmet olarak yorumlandı.

Prens Harry askeri üniforması içinde

TEK SEFERLİK KARAR

Prens Harry, yarın tutacağı 15 dakikalık nöbetinde askeri üniformasını giyecek. Kral Charles’ın özel müsaadesinin tek seferlik bir karar olduğu belirtiliyor.

Prens Harry’nin sözcüleri üniforma tartışmalarına ait yaptıkları açıklamada “Prensin on yıllık askerlik hizmetini, giydiği üniforma belirlemiyor.” tabirlerini kullanmışlardır.

Orduda geçirdiği on yılla gurur duyduğunu her fırsatta lisana getiren Prens Harry 2008 yılında Afganistan’da misyon yapmıştı.

KARISI İÇİN ‘CASUS’ SUÇLAMASI

Kraliçenin cenaze merasimi için hazırlıklar büyük bir titizlikle devam ederken Prens Harry’nin karısı Meghan Markle ile ilgili ortaya atılan bir argüman toplumsal medyanın en çok konuşulan bahislerinden biri haline geldi.

Sosyal medyada dolaşan imajlarda Meghan’ın kıyafetlerindeki kare formundaki bir potluk dikkatlerden kaçmadı. Birtakım kullanıcılar bu potluğun nedeninin kıyafet altındaki bir kayıt aygıtı olduğunu öne sürdü ve Meghan Markle’ı casuslukla suçladı.

Sosyal medyayı ikiye bölen manzara için onlarca teori ortaya atılsa da birtakım kullanıcılar tezin saçma olduğunu ve kelam konusu potluğun nedeninin iç çamaşırı askısı olduğunu öne sürdüler.

Konuya ait kraliyet ailesinden bir açıklama gelmese de, tez toplumsal medyada tartışılmaya devam ediyor.

KRAL CHARLES İSTEMEMİŞTİ

Annesinin vefatı sonrası 73 yaşında tahta çıkan Kral Charles’ın, Kraliyet Ailesi’ne yönelik suçlamalarıyla tartışmalı bir figür haline gelen Prens Harry’nin karısı Megan Markle’ı merasimlerde istemediği tez edilmişti.

11 SAATLİK VEDA KUYRUĞU

Öte yandan halk, başşehir Londra’da Westminster Hall’e getirilerek katafalka konulan II. Elizabeth’in naaşını ziyaret etmeye devam ediyor. II. Elizabeth’in naaşını görmek isteyenler, Thames Irmağı civarında 11 saatlik bekleme müddetiyle kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

İngiliz hükümeti de Kraliçe’ye veda için kuyrukta bekleme mühletini ve sıranın kaç kilometre uzunlukta olduğunu gösteren bir takip sistemi paylaştı.

II. Elizabeth’in naaşı, 3 gün daha halkın ziyaretine açık olacak. Pazartesi günü ise II. Elizabeth için dünya başkanlarının iştirakiyle cenaze merasimi gerçekleştirilecek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.