SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Polonya’dan ABD’ye şoke eden ‘nükleer’ teklif… Putin küplere binecek!

Polonya’dan ABD’ye şoke eden ‘nükleer’ teklif… Putin küplere binecek!Rusya ve Ukrayna savaşı sürerken komşu ülkeler için de alarm zilleri çalmaya …

Polonya’dan ABD’ye şoke eden ‘nükleer’ teklif… Putin küplere binecek!
Akacan The Mall
06.10.2022 11:22
0
A+
A-

Polonya’dan ABD’ye şoke eden ‘nükleer’ teklif… Putin küplere binecek!
Rusya ve Ukrayna savaşı sürerken komşu ülkeler için de alarm zilleri çalmaya devam ediyor. Savaşın birinci günlerinden beri Ukrayna, AB ve ABD’yle birlikte hareket eden ve sayısız mülteciyi ağırlayan Polonya’nın son atağı gündeme bomba üzere düştü.

ABD ve müttefikleri, Putin’i nükleer kullanımdan caydırmaya çalışırken, caydırıcılığın başarısız olması durumunda Rusya üzerinde azamî cezai tesire sahip olacak ve tahminen de savaşı tırmandırma riskini de içerecek muhtemel yansılar üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Tam bu kritik anda Polonya Cumhurbaşkanı Duda’dan gelen açıklamaysa ‘nükleer sinyalleşmenin’ en son ve en tehlikeli örneği oldu. Bu açıklama ve sonrasında olacakların dünyayı topyekûn bir nükleer savaşa sürükleme ihtimali bir mühlet daha kaygı yaratmaya devam edecek üzere görünüyor.

Akacan The Mall

“ABD’NİN NÜKLEER SİLAHLARINI BİZE GETİRİN”

Polonya, Putin’in tehditlerine karşı artan kaygılar ortasında ABD nükleer silahlarına konut sahipliği yapmayı önerdi.

Öte yandan nükleer savaş başlıklarını Rusya’ya yaklaştırmak onları askerî açıdan daha az kullanışlı hale getireceğinden, talep büyük bir çoğunluk tarafından sembolik olarak görülüyor.

Polonya, Vladimir Putin’in işgalci ordusunu bozguna uğratmak için Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya başvurabileceğine dair artan kaygılar ortasında, kendi topraklarında ABD nükleer silahlarına konut sahipliği yapmak istediğini söyledi.

Tüm bu gelişmelerin ortasında 4 Rus savaş jeti Polonya hava alanına girdi. İtalyan hava kuvvetlerine ilişkin jetler de buna karşılık Polonya’dan havalandı. İtalyan jetleri ‘Baltık Hava Polisi’ denetleme filosu kapsamında Polonya’da bulunuyor

HAMLE YALNIZCA TAKTİKSEL OLABİLİR

Uzmanlara nazaran, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın talebi, aslında yalnızca taktiksel bir atak. Ayrıyeten Beyaz Saray, şimdi bu türlü bir talep almadığını söyledi.

ABD’li bir yetkili “Bu mevzunun gündeme geldiğinden haberdar değiliz. Bu yüzden bahisle ilgili olarak sizi lakin Polonya hükümetine yönlendirebiliriz.” dedi.

ABD idareleri tarafından yürütülen evvelki savaş oyunları, Putin’in ruh hali üzerindeki belirsizlik ve Ukrayna’ya ait devasa yanlış hesaplamalar sicili göz önüne alındığında, bu atılımın güzel ve lakin karmaşık bir atak olduğunu söylemek mümkün.

BELARUS’UN ÇABUCAK ARDINDAN…

Duda’nın nükleer silahları ülkesine çağırmakla ilgili kelamları, komşu Belarus’un anayasasında Rus nükleer silahlarının kendi topraklarında konuşlandırmasına müsaade veren yasa değişikliğinin çabucak akabinde gelmesiyle dikkat çekti.

Polonya cumhurbaşkanı, Polonya’nın pilotlarının, kendi topraklarında depolanan ABD nükleer bombalarını taşıyan uçakları uçurmak için eğitildiği bir ‘nükleer paylaşıma’ katılmasının kendileri için potansiyel bir fırsat olduğunu söyledi.

Rusya, ağustos ayında Kaliningrad’a birçok MiG-31-K jeti yolladı. Bu savaş uçaklarına nükleer başlık da eklenebilen Kinzhal hipersonik füzeleri yerleştirildi

DUDA: MEVZUYU ONLARA AÇTIK

Gazeta Polska’ya konuşan Duda “ABD’nin bu türlü bir mümkünlüğü düşünüp düşünmediği konusunda Amerikalı önderlerle konuştuk. Mevzuyu onlara açtık.” dedi.

ANLAŞMALARIN BOZULMASI MANASINA GELECEK!

ABD nükleer silahlarının Polonya’ya taşınması, Nükleer Silahların Yayılmasını Tedbire Muahedesi’nin (NPT) ve NATO’nun nükleer silahları konuşlandırma planının olmadığını belirttiği, 1997’de imzalanan Nato-Rusya Kurucu Maddesi’nin ihlali olacaktır.

Öte yandan Rusya da bu mutabakat kapsamındaki kendi taahhütlerini çoktan ihlal etti.

Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu (FAS), Soğuk Savaş’ın akabinde ABD’nin Avrupa’da 100 nükleer silaha sahip olduğunu varsayım ediyor.

Bunların hepsi, Rusya ile bir savaş durumunda askeri olarak eskimiş ve hiçbir vazifede kullanılamayacak B61 bombalarıdır. Silah denetimi uzmanları uzun müddettir bu silahların Avrupa’dan çıkarılması davetinde bulunuyor.

ABD, AVRUPA’DAKİ NÜKLEER SİLAHLARINI YENİLEDİ

Ancak, bu yıl hizmete girmesi beklenen ve bombaların düşüşünün yönlendirilmesine müsaade veren kanatçıklarla bu silahların hepsi ‘B61-12’ olarak modernize edildiler. Bombalar ayrıyeten, onları potansiyel olarak etkin ABD nükleer cephaneliğinin bir modülü haline getirecek olan yeni F-35A Lightning II kapalı savaş uçakları tarafından taşınacak halde tasarlandı.

FAS’ın nükleer bilgi projesi yöneticisi Hans Kristensen, Avrupa’daki B61-12 depolama alanlarının uygunlaştırıldığını ve güçlendirildiğini söyledi ve bunun Rusya’nın konvansiyonel füzelerinden gelen artan tehdide karşı korumak için yapıldığını ekledi.

Polonya ve Almanya’nın dışişleri bakanları iki gün evvel Varşova’da bir ortaya gelip savaşla ve ülkeleri ortasındaki işbirliğiyle ilgili görüştüler

POLONYA’NIN ZAMANLAMASI VE ABD’NİN ‘FELAKET’ UYARISI

Polonya mevzuyu nükleer silah kullanma mümkünlüğünün soğuk savaştan bu yana ve muhtemelen bu ay 60 yıl evvelki Küba füze krizinden bu yana rastgele bir vakitten daha yüksek olduğu bir vakitte gündeme getirdi.

Beyaz Saray, Putin’in nükleer silah kullanmaya başvurması halinde yaşanacak felaket sonuçlar konusunda ihtar yaptı lakin bu felaketi tanımlamaktan kaçındı. ABD ayrıyeten Rus yetkilileri özel olarak uyardığını söyledi, lakin bu ikazların ne kadar spesifik olduğu hâlâ net değil.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.