SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Pınar Karşıyaka’da Ufuk Sarıca gururlu! “Beklenti, kazandıkça yükseliyor…”

Dönem başında yenilediği takımıyla birinci amaç olarak belirlediği FIBA Şampiyonlar Ligi’nden üst üste ikinci defa Play-In etabında elenmesine karşın ligde bilhassa son aylarda dayanılmaz bir çıkış yakalayan Pınar Karşıyaka’da Başantrenör Ufuk Sarıca, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalar yaptı.

Pınar Karşıyaka’da Ufuk Sarıca gururlu! “Beklenti, kazandıkça yükseliyor…”
Akacan The Mall
22.03.2023 11:22
0
A+
A-

Pınar Karşıyaka’da Ufuk Sarıca gururlu! “Beklenti, kazandıkça yükseliyor…”
Sezon başında yenilediği takımıyla birinci amaç olarak belirlediği FIBA Şampiyonlar Ligi’nden üst üste ikinci defa Play-In etabında elenmesine karşın ligde bilhassa son aylarda dayanılmaz bir çıkış yakalayan Pınar Karşıyaka’da Başantrenör Ufuk Sarıca, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalar yaptı.

Daha evvel 2014 yılında Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2015’te lig şampiyonluğu kazandırıp, Avrupa’da 2013’te FIBA EuroChallenge, 2021’de Şampiyonlar Ligi’nde final oynattığı yeşil-kırmızılılardaki toplamda 8’inci dönemini geçiren Ufuk Sarıca, yeni amaçlar için çok umut verici bir performans sergilediklerini söyledi.

“Sezon başında yenilenmemiz gerekiyordu” diyen Sarıca, “Çok sayıda yeni oyuncuyla, güçlü bir fikstürle döneme girdik. Burada bilhassa Avrupa’da yer alıyorsanız 3 günde bir maç oynuyorsunuz ve bir arada çalışma imkanınız fazla olmuyor. Lakin bilhassa son periyot hem Avrupa’dan sonraki kısım hem ulusal kadro ortalarında biz eksik olmamıza karşın bu devri güzel değerlendirdik. Son periyotta çok olgun, seyri hoş, oynayanların, izleyenlerin zevk aldığı bir oyun ve art geriye gelen galibiyetler var alanda. Dönem başında birinci 4’ü kendimize amaç olarak koymuştuk. Artık bu birinci 4’ün içinde daha üstleri gayeler konuma geldik. Kalan birbirinden şiddetli 9 maçımız var. Çok güç bir ligde oynuyoruz lakin şu anki gidişatımız, yendiğimiz ekipler, oynadığımız basketbol çok olumlu, bizi ilerisi için ümitlendiriyor” dedi.

Akacan The Mall

“BEKLENTİ KAZANDIKÇA YÜKSELİYOR”

Bu dönem Galatasaray NEF ve Beşiktaş Emlakjet’i 2’şer kere mağlup eden, Euroleague’de arka arda 2 şampiyonluk yaşayan Anadolu Efes’i deplasmanda, Fenerbahçe Beko’yu ise konutunda yenen Pınar Karşıyaka’da birinci 4 amaçlarını tutturduklarını, sırada çıtayı daha yükseğe taşımanın olduğunu tabir eden Sarıca, “Kazandıkça beklentiyi yükseltiyorsunuz. Biz bunu daha evvel de yaptık. Hem şampiyonluk hem Türkiye Kupası kazanıp Karşıyaka’yı Euroleague’e taşıdık. O vakit o hayalleri başta kimse kurmuyordu” diye konuştu. 

“Gayet doğal biçimde kazandıkça beklentiler yükseliyor” diyen Ufuk Sarıca, “Bu dönem deplasmanda 11 maçın 7’sini kazandık. İç alanda yalnız 1 tane yenilgimiz var. Bunlar her geçen gün bizim var olan özgüvenimizi yükseltiyor, oyuncuların motivasyonunu artırıyor. Birinci yarıda konutumuzda derbi olarak nitelendirdiğimiz büyük maçları oynayamamıştık, daima deplasmandaydık. Son devirde daima taraftarımızla bir arada oluyoruz. O sinerjiyi birlikte yakaladık. Birinci 4 maksadının sanki 3’ü, 2’si, 1’i olabilir mi fikrindeyiz. Kolay değil lakin bunu deneyecek, bunu yapabilecek bir grubumun olması beni gururlandırıyor” halinde.

“SEZON İÇİNDE DESTEK YAPAMAMAK ZORLUYOR”

Son yıllarda dönem içinde transfer yapmayıp, ligi başladıkları takımla sürdürmenin ilerleyen haftalarda grubu zorladığını lisana getiren Ufuk Sarıca, “Bunun açıkçası kayıplarını daha evvel yaşadık. En kolayından 2021 yılında FIBA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız finalde 5 yabancımız vardı. Son gün, 8’li finallerin son maçında müsabakanın sonunu oynayabilecek halimiz kalmamıştı. Tahminen bir 6’ncı, 7’nci yabancımız olsaydı ve yerli rotasyonunda biraz daha geniş olabilseydik farklı olurdu. Birebir formda Play-Off vakti geldiği vakit güçlü rakiplerle 2 günde bir oynadığınız vakit eksilmemeniz gerekiyor. Biz eksildiğimiz her gün yerine bir şey koyamıyoruz. Döneme başladığımız takımla gidiyoruz. O bütçeyi imkanlar dahilindeki en yeterli kadroyu kurup değerlendirmeye çalışıyoruz. Fakat dönem içinde basketbol talihine da gereksiniminiz var. İnşallah bu sene daha evvel yaşadığımız külfetleri yaşamayız da sonunu daha hoş bitiririz” sözlerini kullandı.

“GEÇMİŞE DEĞİL İLERİYE BAKMAK LAZIM”

Daha evvel 2 defa final oynadığı Avrupa’da kupa kazanma gayesine bu dönem da FIBA Şampiyonlar Ligi’nde birinci cinste kümesi üçüncü sırada tamamladıktan sonra Play-In’de UCAM Murcia’ya elenerek veda eden Pınar Karşıyaka’da Ufuk Sarıca, “Avrupa’da günün performansları çok kıymetli. Bulunduğunuz küme kıymetli. Final oynadığımız 2020-2021’de yahut yarıda kalan 2019-2020’de kupa bizim elimizden kaçtı. Bunlar sporun içinde olan şeyler. Sonuçta geçen sene Play-In etabında elendiğimiz grup kümemizdeki başka ekiple final oynadı ve kupayı kazandı. Bu sene de o denli. Kümedeki Telekom Baskets Bonn 3’üncü torbadan geldi lakin ligde kura formatıyla ilgili meşakkat var. Bu yıl bizim AEK deplasmanında öndeyken kaybettiğimiz maç gidişatı etkiledi. Dönemin içinde bu türlü günler denk gelebiliyor. Basketbolun hoşluğu bu, oyunun içinde her vakit kalabiliyorsunuz. Maç bitti diyemiyorsunuz. Artık geçmişe değil dönemin kalanına bakmak lazım. Olmuşla ölmüşe deva yok. Yarın daha güzelini nasıl yapabiliriz, bunun peşindeyiz” dedi.

TELEKOM MAÇI İÇİN ÇAĞRI

Ligde 21 maçta 16 galibiyetle üçüncü basamakta yer alıp pazar günü konutunda tepe yarışında 18 galibiyeti bulunan başkan Türk Telekom’u konuk edecek Karşıyaka’da taraftara davet yapan Ufuk Sarıca, “Önceki hafta Fenerbahçe Beko buraya önder olarak gelmişti. Başkanı yenip doruktan ettik. Türk Telekom artık önder ki rakibimize Ankara’daki birinci maçta yenilmiştik. Hafta sonu salonda hem grup hem taraftar olarak tam takım olacağımızı düşünüyorum. Konutumuzda dediğim üzere bu tip derbi niteliğinde maçları oynayamamıştık. İkinci yarı hepsini içerde oynuyoruz. Pazar günü yeniden taraftarımızın takviyesine muhtaçlığımız var. Bizim alandaki oyunumuzla taraftarımızı coşturup, onların dayanağıyla kazanıp tekrar sonunda da daima birlikte ortak sevincimizi paylaşırız” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.