SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Patrick van Aanholt’tan Kerem Aktürkoğlu açıklaması! “Bir sıkıntımız yok, hengame değildi…”

Patrick van Aanholt’tan Kerem Aktürkoğlu açıklaması! “Bir meselemiz yok, arbede değildi…”Galatasaray’ın 31 yaşındaki deneyimli sol beki Patrick …

Patrick van Aanholt’tan Kerem Aktürkoğlu açıklaması! “Bir sıkıntımız yok, hengame değildi…”
Akacan The Mall
02.08.2022 11:52
0
A+
A-

Patrick van Aanholt’tan Kerem Aktürkoğlu açıklaması! “Bir meselemiz yok, arbede değildi…”
Galatasaray’ın 31 yaşındaki deneyimli sol beki Patrick van Aanholt, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz dönem 3 farklı teknik adamla çalışmasıyla ilgili kanılarını de belirten Hollandalı sol bek, “Evet, dediğiniz üzere bir sene içerisinde 3 farklı hocayla çalıştım. Fakat tabi ki bu futbolun tabiatında olan bir şey. Pek olağan karşılanması gereken bir durum. Bazen oyuncular masraf, bazen hocalar sarfiyat. Buraya geldiğimde 3 tane hoca gitti lakin durum bu şekilde” sözlerini kullandı.

“AVRUPA VE LİGDE BİREBİR OYUNU OYNADIK LAKİN SONUÇLAR FARKLI OLDU”

Akacan The Mall

Avrupa’da alınan başarılı sonuçların lige neden yansımadığı ile ilgili gelen soru üzerine van Aanholt, “Açıkçası bununla ilgili tam bir şey söyleyemiyorum. Yani ne desem bilmiyorum. Zira evet dediğiniz üzere Avrupa liginde gösterdiğimiz performans düzgündü lakin ligde de tıpkı performansı sergilemeye çalıştık. Ancak ortadaki aldığımız sonuç farkı neden kaynaklanıyor, bunu açıklayamıyorum. Birebir oyunu oynadık ancak nasıl farklı sonuç oldu bunu bilemiyorum” dedi.

“MARCAO VE BABEL’İN YOKLUKLARINI HİSSEDECEĞİZ”

Marcao ve Babel’in kadrodan ayrılmasını da pahalandıran van Aanholt, “Tabii ki onları özleyeceğiz. Hem arkadaşlıklarını özleyeceğiz hem de verdikleri katkıları da arayacağız. İkisi de önder ruhlu oyunculardı. Marcao zati kardeşim üzereydi. Marcao’yu yıllardan beri tanıyorum. Babel’in de tecrübesinden çok fazla yararlandık. Onun için bu taraftan eksikliklerini hissedeceğimizi düşünüyorum. Lakin natürel ki yerlerine de tekrar tecrübeli oyuncular geldi. Onların da vakit içinde adaptasyonlarını sağlayıp, nasıl olacaklarını göreceğiz” diye konuştu.

“ELİMİZDEKİ OYUNCULARLA DA İLERİ GİDEBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Transferle ilgili gelen soru üzerine Hollandalı sol bek, “Bilmiyorum bu soruya bir şey diyemem zira transferlere dahil olan kişi ben değilim. Kulübümüzde transferlerle ilgilenenler çalışanlar var. Daha çok onlara sormanız gereken bir mevzu. Şayet onlar bu türlü bir transferi düşünüyorlarsa alışılmış ki bu transferi yaparlar ve gidip de âlâ bir oyuncuyu imzalarlar. Fakat ben kendi açımdan baktığım vakitte şu anda elimizdeki oyuncularla da ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Hasebiyle burada yöneticilerimize daha çok bu soruyu sormanız lazım” sözlerini kullandı.

“BEN HER VAKİT KENDİ OYNAMAK İSTEDİĞİM OYUNU OYNUYORUM”

Hücuma katkı yapmayı sevdiğini de lisana getiren van Aanholt, “Ben her vakit kendi oynamak istediğim oyunu oynuyorum. Her vakit için ileri gerçek giderim ve atağa katkı sunarım. Kimse bana defansta kalmam konusunda bir şey söylemedi. Kendi oyunum neyse o biçimde devam edeceğim” dedi.

“İSTATİSTİKLERİME BAKTIĞINIZ VAKİT BİRÇOK GOLÜMÜ SAĞ AYAĞIMLA ATMIŞIMDIR”

Sol ayaklı bir oyuncu olmasına karşın sağ ayağıyla daha fazla gol attığı hatırlatılan deneyimli sol bek, “Yani sonuçta günün sonunda baktığımız vakit gol, goldür. Sağ olsun, sol olsun, baş olsun ne olursa olsun ben hepsini deneyeceğim. Aslında istatistiklerime baktığınız vakit birçok golümü sağ ayağımla atmışımdır ancak sol ayağımla da golüm var” sözlerini kullandı.

“ASİST SAYISI BÜSBÜTÜN BİRTAKIM DEĞİŞKENLERE BAĞLI”

Patrick van Aanholt gelecek dönemde asist gayesiyle gelen bir soru üzerine, şu sözleri kullandı:

“Tabii ki olmayan bir oyunla ilgili bir şey söylemem. Zira değişir. Ben artık 100 tane orta yapacağım derim 10 tane yaparım. Bu külliyen kimi değişkenlere bağlı. Oyuncular, yapacağım asisti gole çevirebilecek mi? Beni takip edebilecekler mi? Beni fark edebilecekler mi? Yapacağım ortaları evvel bu büsbütün değişken bir durum maça nazaran maçın gidişatına nazaran de değişken bir durum, onun için bakmak gerekiyor” diye konuştu.

“KAZIMCAN, ÖĞRENMEYE AÇIK BİR OYUNCU”

Sarı-kırmızılı takımın Altay’dan takımına dahil ettiği Kazıcam Karataş’ın öğrenmeye açık bir isim olduğunu söyleyen Van Aanholt, “Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla potansiyeli olan bir genç oyuncu, öğrenecek şeyleri de çok fazla. Öğrenmeye açık bir oyuncu. Defansif yanı âlâ olduğunu düşünüyorum. Galatasaray’ın da kendisini buraya getirerek düzgün yaptığını düşünüyorum” biçiminde konuştu.

“GENÇ OYUNCULARA, AVRUPA’YA GİTTİKLERİ VAKİT BİR ADIM ÖNDE OLSUNLAR DİYE İNGİLİZCE ÖĞRENİN DEDİM”

İngilizce sıkıntısında yanlış anlaşıldığını söyleyen Van Aanholt, “Şimdi orada bir karışıklık var. Ben sonuçta onlara İngilizce’yi öğrenin demedim. Sonuçta ben de Türkiye’deyim, Türkçeyi öğreniyorum, Türkçe sözler öğreniyorum. Yani bunu bir mecburilik için söylemedim. Yalnızca Türkiye dışına giderlerse bu öğrenmeleri gereken bir şey olduğu için. Zira şayet yurt dışına giderseniz İngilizce’yi de biliyorsanız şayet bir adım önde olursunuz. Yalnızca bu futbol için de değil. Yurt dışına tatile gittiğiniz vakit da İngilizce’ye gereksiniminiz var. Burada yalnızca bizimle konuşmaları için değil. Bizim de burada oynayan oyuncular olarak Türkçe’yi öğrenmemiz gerekiyor. Yalnızca 1 adım önde olmaları için. Başka rakiplerine nazaran yurt dışına gittikleri vakit bir adım önde olmaları için söyledim” dedi.

“SERGIO ÇOK BÜYÜK BİR OYUNCU”

Transfer periyodunda ekibe dahil edilen isimlerle ilgili de niyetlerini aktaran Hollandalı sol bek, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Sergio ile başlayayım. Kendisi çok büyük bir oyuncu. Güzel bir biçimde de oynadığını düşünüyorum. Çok kabiliyetli bir oyuncu. Portekiz ulusal grubunda da forma giyiyor. Oynadığı maçlardan da gördüğüm kadarıyla kadroya hem ofansif hem de defansif manada katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dubois, çok fazla tanıdığım bir oyuncu değildi. Fakat adaptasyon süreci güzel bir formda devam ediyor. Seferoviç’e baktığımız vakit, 2 gol attı ve bu biçimde seri yapmasını diliyorum.”

“SÜPER LİG’DE EN ÇOK SEVDİĞİM ŞEY ATMOSFER”

Premier Lig ile Harika Lig ortasındaki farklılıklar hakkında da konuşan deneyimli sol bek, şöyle konuştu:

“Benim için doğal ki Premier Lig ile Harika Lig ortasında farklar var. Harika Lig’e de saygısızlık yapmak istemiyorum ancak Premier Lig tahminen de dünyanın en uygun ligi. Bütün oyuncular orada oynamak isterler. Ben yaklaşık 15 yılımı orada geçirdim. 15 yaşımda Chelsea’ye imza attım. Galatasaray’a geldiğim vakit da beşerler Harika Lig’in çok düzgün olmadığını söylüyorlardı. Fakat bir sene sonra edindiğim deneyimlerden de gördüğüm kadarıyla Muhteşem Lig çok uygun. Gayretin yüksek olduğu, futbol düzeyi olarak da âlâ bir lig. Muhteşem Lig’deki en çok sevdiğim şey de olağan ki atmosfer. Taraftarların yarattığı atmosfer. Harika Lig ile Premier Lig ortasındaki söyleyebileceğim tek fark da tempo farkı.”

“BİZLERE NASIL OYNAMAK İSTEDİĞİNİ TAM OLARAK ANLATIYOR”

Teknik yönetici Okan Buruk’un çok uygun bir insan olduğunu lisana getiren van Aanholt, “Kendisiyle uygun bir hissiyatım var. Güzel bir insan. Konuştuğumuzdan beri onu hissediyorum.  Bizlere nasıl oynamak istediğini, neler istediğini tam olarak aktarıyor. Çalışmalarımız ve idmanlarımız natürel ki kuvvetli geçiyor lakin kendisiyle ilgili yalnızca âlâ şeyler söyleyebilirim” diye konuştu.

“FUTBOLDA OLABİLECEK ŞEYLER”

Marsilya maçı sonrası Matteo Guendouzii ile ortasında geçenleri anlatan Hollandalı sol bek, “Bu futbolda olabilecek şeyler. Hengame değildi. Uğraşın bir modülü diyelim. Bu natürel ki işimizin bir kesimi ve taraftarlar da bana sonra takviye oldular. Çok mutlu oldum” tabirlerini kullandı.

“KEREM İLE RASTGELE BİR SIKINTIM YOK”

Avusturya’daki 1’inci etap kampında, bir durum sonrasında Kerem Aktürkoğlu ile ortasında yaşanan olaya da açıklık getiren van Aanholt, “Kerem ile rastgele bir sıkıntımız yok. Bu sıkıntıymış üzere ortaya çıktı lakin aslında biz idman yaparken bir andan da oyuna ve şiddetine hazırlanıyoruz. İdmanlarda da birbirimizi, bütün limitlerimizi zorlamamız gerekiyor. Bunu birbirimizi acıtmak için yapmıyoruz. Ortada bir fark var. Hiçbir halde bu bir arbede değil. Daha sonra ikimizde konuştuk. Tıpkı halde devam ediyoruz. Bir sıkıntımız yok. Geçen sene nasıl birbirimize yardımcı olduysak bu sene de tıpkı halde devam edeceğiz” halinde konuştu.

“BU SENE KUPA KAZANMAK İSTİYORUZ”

Yeni dönemde şampiyon olmak istediklerini söyleyen deneyimli sol bek, “Galatasaray taraftarlarının beklentisinin yüksek olması çok olağan. Şayet Galatasaray’da oynuyorsanız 13 yahut 14’üncü sıralarda olmak için alışılmış ki oynamıyorsunuz. Galatasaray ya şampiyon olur ya da birinci 3’e girer. Her vakit en üst düzeyde çaba eder. Biz de geçen dönem üzere bitirmek istemiyoruz. Bu sene kupa kazanmak istiyoruz. Hazırlıklarımıza şiddetli bir formda başladık. Bu formda de devam edecek. Hem teknik hem de taktik olarak çalışıyoruz. Hepimiz şampiyon olmak için elimizden gelenin en güzelini yapıyoruz” sözlerini kullandı.

Galatasaray’a hangi oyuncuların daha çok katkı vereceği konusunda gelen soruya, van Aanholt şöyle karşılık verdi: 

“Bunun ile ilgili benim bir şey söylemem mümkün değil. Kimin formda olacağını yahut kimin sorumluluk alacağını benim söylemem yanlış olur. Şu an lig başlamadan bu mümkün değil. Münasebetiyle lig başladıktan sonra kimin formda olduğunu, hangi oyuncunun nasıl olduğunu görüp buna nazaran karar verebiliriz” dedi.

“MAÇA GİDERKEN HAZIRLIĞIMIN BİR KESİMİ DA MÜZİK DİNLEMEK”

Avusturya’daki bir idman öncesinde Müslüm Gürses’in seslendirdiği bir şarkıyı dinlemesi toplumsal medyada gündem olan van Aanholt, “Geçenlerde Türk oyuncular benden istemişti. Odada, meskende, otomobilde ve maça giderken hazırlığımın bir kesimi da müzik dinlemek. Her vakit müzik dinlerim” formunda konuştu.

TAKIMIN ENLERİ

Hollandalı sol bek, grubun enlerini şöyle sıraladı:

– En uykucu: Taylan Antalyalı

– En eğlenceli: Ben

– En akıllı: Omar

– En önemli: Nelsson

– En cimri: İsim söyleyemem çok fazla (gülerek)

– En eli açık: Çok fazla var

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.