SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Patent farkındalık eğitimleri ikinci fazında

Patent farkındalık eğitimleri ikinci fazında’Fikrine Sahip Çık’ projesi kapsamında yenilenen protokolle İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü …

Patent farkındalık eğitimleri ikinci fazında
Akacan The Mall
19.10.2022 12:36
0
A+
A-

Patent farkındalık eğitimleri ikinci fazında
‘Fikrine Sahip Çık’ projesi kapsamında yenilenen protokolle İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ortaöğretim kurumlarında vazifeli öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra, talep eden Halk Eğitim Merkezleri  ve Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğretmenleri de patent farkındalığı eğitimlerden faydalanabilecek.

Türkiye’nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak üzere hayata geçirilen “Fikrine Sahip Çık” projesi, vilayet ulusal eğitim müdürlükleri ile yaptığı ortak çalışmalarla büyümeye ve daha çok gence ulaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2019 yılından bu yana birlikte çalışmalar yürüten İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve Takviye Patent, projenin kapsamını genişleterek detaylandırdıkları protokollerini yeniledi. Bugüne kadar, 13 vilayette 13 bin bireye ulaşan proje, bilhassa ticaret hacminin ve patent tescil müracaatlarının en yüksek olduğu İstanbul’da daha çok şahsa ulaşabilmesi hedefiyle İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolün devamına karar verildi.

Bir yıl daha uzatılan protokol kapsamında, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarında vazifeli öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra, talep eden Halk Eğitim Merkezleri  ve BİLSEM öğretmenleri de eğitimlerden faydalanabilecek. İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen protokol merasimi; İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Şube Müdürü Aykut Akca, Dayanak Patent A.Ş. İdare Heyeti Lideri Kemal Yamankaradeniz ve Dayanak Patent A.Ş. CEO’ su Faruk Yamankaradeniz’in iştirakleri ile düzenlendi.

Akacan The Mall

BUGÜNDEN GELECEĞE HAZIRLIYORUZ
Güçlü ve sürdürülebilir bir iktisada ulaşabilmek için fikri ve sınai haklar alanındaki yatırımların değerini vurgulayan Takviye Patent İdare Heyeti Lideri Kemal Yamankaradeniz imza merasimi sonrası şunları söyledi:
“Gelecekte, ülkemizin global manada rekabet gücünü ve marka bedelini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri ile ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimize ve hali hazırda eser ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza ve girişimcilerimize ‘Fikrine Sahip Çık’ diyoruz. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Gayemiz, projemizde bize dayanak veren kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm Türkiye’de fikri ve sınai haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamak. Patent kavramını hayatımızın kesimi yapma yolunda gidecek daha çok yolumuz olduğuna inanıyoruz.”

HEDEFİMİZ 100 BİN KİŞİ
Dayanak Patent CEO’ su Faruk Yamankaradeniz ise ‘‘Tüm gayretimiz, Türkiye’nin fikri sermayesine katkıda bulunmak ve ülkemizin global boyutta rekabet gücünü ve marka bedelini artırabilmek için gençlerimizi bilinçlendirmek. Bugüne kadar Türkiye’nin 13 vilayetindeki il ulusal eğitim müdürlükleri ile protokoller imzalayarak tüm teknik ve meslek liselerine sınai haklar alanında eğitimler verdik. Bu eğitimlerle 13 bin şahsa ulaştık. Amacımız ise 100 bin kişi.  İstanbul Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile yine imzaladığımız protokol ile, ortaöğrenim öğrencilerine ulaşmayı ve eğitim vermeyi kolaylaştıran iş birliğimize devam ediyoruz. Projemiz, yüklü olarak teknik ve mesleksel liselerde okuyan öğrencileri hedefliyor. Sınai haklar alanındaki farkındalığın çok erken yaşlarda oluşması gerektiğine inanıyoruz. Buluş yapmaya merakı olan, yeni bir eser ya da marka oluşturmak için heyecan duyan teşebbüsçü gençlerimizin dünyanın rastgele bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Erken yaşta bu farkındalığı oluşturursak, lakin o vakit ülkemizde bu kültürü oluşturabiliriz” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.