SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Pasifik halka açılıp dünya ligine koşacak

Uzakdoğu’ya tren nakliyatı yapmasıyla tanınan Pasifik Eurasia halka arza hazırlanıyor. Pasifik Kümesi İdare Heyeti Lideri Fatih Erdoğan, “Elde ettiğimiz gelirle Pasifik Eurasia’nın dünya devleri ortasında yer alması için yatırımlarımıza sürat vereceğiz. Amaçlarımızdan biri de Borsa İstanbul’dan sonra milletlerarası borsalarda da Pasifik Eurasia’nın süreç görmesi” dedi.

Pasifik halka açılıp dünya ligine koşacak
Akacan The Mall
19.03.2023 12:49
0
A+
A-

Pasifik halka açılıp dünya ligine koşacak
Uzakdoğu’ya tren nakliyeciliği yapmasıyla tanınan Pasifik Eurasia halka arza hazırlanıyor. Pasifik Kümesi İdare Heyeti Lideri Fatih Erdoğan, “Elde ettiğimiz gelirle Pasifik Eurasia’nın dünya devleri ortasında yer alması için yatırımlarımıza sürat vereceğiz. Amaçlarımızdan biri de Borsa İstanbul’dan sonra memleketler arası borsalarda da Pasifik Eurasia’nın süreç görmesi” dedi.

Pasifik Kümesi İdare Konseyi Lideri Fatih Erdoğan, lojistik kesimindeki şirketleri Pasifik Eurasia’yı halka arz etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde iktisat gazetecileriyle bir ortaya gelen Fatih Erdoğan, “SPK’nın onayından sonra kümemizin üçüncü halka arzını gerçekleştirmiş olacağız. Orçay ile başlayan Pasifik GYO ile devam eden halka arz sürecimiz Pasifik Eurasia ile yeni bir boyut kazanacak. Halka arzdan elde ettiğimiz gelirle Pasifik Eurasia’nın dünya devleri ortasında yer alması için yatırımlarımıza sürat vereceğiz. Amaçlarımızdan biri de Borsa İstanbul’dan sonra memleketler arası borsalarda da Pasifik Eurasia’nın süreç görmesi” dedi.

Akacan The Mall

LOJİSTİKTE BÜYÜYECEK

Lojistik dalındaki yatırımlarını büyütme kararı aldıklarını anlatan Erdoğan, şu bilgileri paylaştı:

“Demiryolu nakliyatı alanında büyümeyi devam ettirmek istiyoruz. Kendi lokomatiflerimizi ve vagonlarımızı satın alarak, kendi trenlerimizi işletmek üzere demir yolu tren işletmeciliğine geçmek için çalışıyoruz. Ayrıyeten demiryolu nakliyatı için değerli olduğunu düşündüğümüz lokasyonlarda lojistik merkezler kurup terminal işletmeciliğine de önemli yatırım yapıp bu alanda da büyümek istiyoruz. Bunun yanı sıra deniz ve havayolu lojistiği konusunda da yatırımlarımıza başladık. Birinci gemimizi filomuza ekledik ve önümüzdeki beş yılda filomuzu 6 gemiye çıkarmayı hedefliyoruz. Hava kargoda şirket satın almalarıyla büyümek istiyoruz. Bu kapsamda görüşmelere de başladık. Bütün bu yeni alanlara yapacağımız yatırımlarla halka arz ile elde edeceğimiz finansal kapasite artışımızla önümüzdeki beş yıl için önemli bir büyüme planlamış durumdayız. Bu kapsamda birinci üç yılda 3 milyar TL’lik yatırım yapmayı hedefliyoruz.”

Fatih Erdoğan

DEĞERİ 30 MİLYAR TL

Erdoğan, Pasifik GYO’nun ise 2022 yılını 3.4 milyar TL net kâr ile kapattığını belirterek, “İstanbul’da 3 yeni Next Level projesinin ön talep sürecine başladık. Next Level İstanbul, Next Level Country ve Next Level Kemer projelerimizde üreteceğimiz gayrimenkullerin bugün prestijiyle kıymeti 30 milyar TL’nin üzerinde. Yani üç projemizdeki gayrimenkullerin tamamı bugün satılsa 30 milyar TL’nin üzerinde hasılat oluşur. Merkez Ankara’da şu anda teslimatlarımız etap etap devam ediyor. Projede yer alan toplam 1578 konut ve 904 ofis yer almaktaydı. Bunlardan konutların tamamı, ofislerin ise yüzde 90’ı satılmış durumda. Bunlardan ayrıyeten Birinci planda ofis kulesi olarak tasarlanan son blokumuz geçen yıl konut arzını arttırmak emelli yayınlanan ve ofislerin konuta çevrilmesine imkan tanıyan yönetmelik çerçevesinde ruhsat tadilatına gidilerek 550 adet yeni konut üretimi planlandı. Ruhsat tadilat süreci tamamlandıktan sonra bu yeni konutların da satışına ve imalatına başlıyor olacağız. Merkez Ankara’da Ankara’nın buluşma noktası olacak açık konseptli bir de AVM bulunuyor. Kiralamaların başladığı AVM’nin işletmesini Emlak Konut ile birlikte yapacağız” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.