SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Paris’e ‘kompozit’ çıkarması – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

Paris’e ‘kompozit’ çıkarmasıDünyanın en büyük kompozit fuarı JEC World’e, Türkiye 40 firmayla çıkarma yaptı. Kompozit gerecin uzay, roket ve …

Paris’e ‘kompozit’ çıkarması – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
05.05.2022 07:38
0
A+
A-

Paris’e ‘kompozit’ çıkarması
Dünyanın en büyük kompozit fuarı JEC World’e, Türkiye 40 firmayla çıkarma yaptı. Kompozit gerecin uzay, roket ve havacılık üzere alanlarda kullanıldığını belirten İTO Lideri Şekib Avdagiç, “Kompozit yarının gereci ve kompozit bölümünün sağladığı katma kıymet, ulusal sanayi atağımız için epeyce önemli” dedi.

Uzay aracı, roket, uçak ve arabalarda kullanılan, hafif ve sağlam bir materyal olmasıyla imalat endüstrinde ‘geleceğin sanayi malzemesi’ olarak bilinen kompozit üretiminde Türk firmaların yükü artıyor. Firmalar, milletlerarası fuarlara da katılarak Türkiye’nin katma bedelli eser ihracatını ve dünyada pazar hissesini arttırmaya çalışıyor. Son olarak, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yaptığı Ulusal İştirak tertibi kapsamında, Türk kompozit firmaları, dünyanın en büyük kompozit fuarı JEC World 2022’ye katıldı. İTO’nun davetiyle Fransa’nın başşehri Paris’te gerçekleşen fuarda bir ortaya geldiğimiz İTO Lideri Şekib Avdagiç, “Kompozit kesimi Türkiye’nin global ticarette rekabetçiliğini artıracak dalların başında geliyor. Kompozit yarının gereci ve kompozit bölümünün sağladığı katma bedel, ulusal sanayi atılımımız için epey önemli” tabirlerini kullandı.

180 MİLYON DOLAR İHRACAT

Akacan The Mall

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl 160-180 milyon dolarlık kompozit ihracatı gerçekleştirdiğini belirten Avdagiç, Türk kompozit kesiminde orta ve büyük ölçekli 180 şirketin faaliyet gösterdiğini, kısmen kompozit işi yapan şirketlerle bu sayının 800’ü bulduğunu kaydetti. Avdagiç, “Bu firmalarda yaklaşık 13 bin kişi çalışıyor. Türk kompozit gereç pazarı ise 1.62 milyar ve 300 bin ton hacme sahip” bilgisini verdi. Fuara, İTO tertibi kapsamında 14, ferdi olarak ise 26 olmak üzere toplamda 40 firmanın katıldığını söyleyen Avdagiç, “Türk kompozit sanayisinin büyük dünyası yakaladığı ivmeyi ‘JEC World 2022’de ortaya koyuyor. Süratle büyüme trendine giren Türk şirketleri inanıyorum ki, JEC World üzere etkinlikler sayesinde ticaret hacimlerini artırıp iş kapasitelerini büyütecektir” dedi.

GELECEĞİ PARLAK KESİM

İTO Lideri Avdagiç, kelamlarına şu biçimde devam etti: “Kompozit, Türkiye’de imalatın parlak geleceğini şekillendiren bir bölüm. Hacimsel olarak değerlendirildiğinde, ülkemizde kompozit eserlerinin yüzde 75’i taşımacılık-otomotiv, boru-tank-altyapı ve yapı-inşaat bölümlerinde kullanılıyor. İleri teknolojili eserlerin ülkemizde üretilmesinin hızlanması ile, bilhassa rüzgâr gücü, uzay ve havacılık ile elektrik ve elektronik kesimlerinde daha fazla ölçü ve oranda kompozit gereç kullanımının gerçekleşmesini bekliyoruz. İnanıyorum ki JEC World, Türk kompozit sanayisinin global boyutta tanıtımına katkı sağlayacaktır. Ayrıyeten şirketlerimizin katma pahalı üretimine takviyede bulunacaktır ve ihracatımızın artmasına ile birçok yabancı iştiraklerin kurulmasına vesile olacaktır.”

SİHA’LARDA BU GEREÇ KULLANILIYOR

Kompozitin kullanıldığı alanlarla ilgili bilgiler de veren Avdagiç, “1970’lerde üretilen Concorde uçaklarında yüzde 8 kompozit materyal kullanılıyordu. Günümüzde Boeing 787 ve Airbus A350 modellerinin ise yüzde 50’si kompozit materyallerden imal ediliyor. Bir arabanın yükündeki yüzde 10’luk düşüş, yüzde 5-7 yakıt tasarrufu sağlıyor. Uzun vakittir Formula 1 yarış otomobilleri ile üst segment araçlarda kompozit materyaller tercih ediliyor. Ülkemizde savunma endüstrinin gelişmesiyle ürettiğimiz ve ihraç ettiğimiz İHA ve SİHA’larda da büsbütün kompozit gereç kullanılıyor” diye konuştu.


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Yanlışsız, Tarafsız ve Aktüel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir formda okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.