SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Öztürkler; “Ülke güvenliği adına gereğini yapmaya, adım atmaya devam edeceğim, geri durmayacağım”!

Öztürkler; “Ülke güvenliği adına gereğini yapmaya, adım atmaya devam edeceğim, geri durmayacağım”!
Akacan The Mall
25.07.2022 14:30
0
A+
A-

Öztürkler, gündeme ve bakanlığın yürüttüğü projelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu…

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, BRT’de yayınlanan, Pembe Paşaoğluları’nın hazırlayıp sunduğu Haber Kritik programında gündeme ve bakanlığın yürüttüğü projelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Ülke huzuru ve güvenlik açısından Polis Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı’nın işbirliği ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren bakan Ziya Öztürkler, ülke Güvenliği ve huzuru için göreve geldiği ilk günden itibaren ifade ettiği gibi bu konuda adım atığını ve atmaya devam edeceğini belirtti. Halkımızın huzuru ve ülkede kayıtlılığın sağlanması adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz diyen Öztürkler, “Bu konuda gereğini yapmaya, adım atmaya devam edeceğim, geri durmayacağım” dedi.

Ülke içerisinde suça karışmış, kamu huzurunu, güvenliğini tehdit eden ve kaçak şekilde kayıt dışı yaşayan kişilere yönelik yasal işlemlerin devam edeceğini ifade eden Öztürkler, bunun yanı sıra kendi ülkelerinde suça karışmış, mafyalaşmış, çeteleşmiş sakıncalı kişilerin ülkeye girişlerinin engellenmesinin çok önemli olduğunun da altını çizdi.

Akacan The Mall

Bu hedefle ülkede huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla 2 hafta içerisinde yeni bir adım atacaklarını açıklayan Bakan Öztürkler, “esas olması gereken suça karışmış, mafyalaşmış kişilerin ülkeye girişlerine izin vermeyecek yapıları, mekanizmaları kurmak ve bu gibi sakıncalı kişileri yasaklı göçmen ilan etmektir. Bu konuda iki hafta içerisinde yeni bir adım atacağız” dedi.

ÖZTÜRKLER, “MAHKUMLARIN TOPLUMA KAZANDIRILMASI ÇALIŞMALARINI ARTIK YILLIK PLAN VE SÜREKLİLİK ARZ EDECEK BİR SİSTEMLE YÜRÜTECEĞİZ”

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Yeni Cezaevine geçiş süreci ve sonrası hakkında sorulan soruları da yanıtlayarak, Yeni Cezaevine temmuz ayı itibariyle kademeli geçişlerin başladığını, şu anda Yeni Cezaevinde yaklaşık 100 civarı tutuklu bulunduğunu, bu aşamada Covid-19 tedbirleri çerçevesinde tutukluların önce Yeni Cezaevine gönderilerek belli süre bekletildiğini ve daha sonra mevcut cezaevine gönderildiğini açıkladı. Bununla birlikte temmuz ayı içerisinde kademeli olarak başlayan Yeni Cezaevine taşınma işlemleri sırasında eksikliklerin de görülerek giderilmesiyle taşınma işleminin devam edeceğini açıkladı.

Yakın zamanda 22 kişilik gardiyan münhalinin Kamu Komisyonu tarafından yapıldığını, yavaş yavaş Yeni Cezaevine geçişin kademeli olarak başlatıldığını ve talep edilen yeni kadroların tamamlanması ile taşınma işlemlerinin sonlandıracağını ifade eden Bakan Öztürkler, “Esas olarak üzerinde önemle durduğumuz mahkumların topluma kazandırılması yönünde yapacağımız, bu hedefle ortaya koyacağımız projelerin hayat bulmasıdır” dedi.

Hükümlülerin cezalarını çekmede, iyileştirilmesinde, emniyet, güvenlik ve disiplin ihtiyaçlarını dikkate alarak, bunun yanında insanlık onurlarını zedelemeden, yaşamla mücadelelerinde gerçek anlamda kendilerine katkı sağlayacak, ceza süreleri boyunca meşgul edici faaliyetler ile çok kapsamlı iyileştirme programlarını hayata geçireceklerini açıklayan Öztürkler: “Mesleğim Hazır,, Aynı Dili Konuşuyoruz, Şiddetsiz İletişim Mümkün, Sağlıklı Yaşam-Güçlü Toplum, Kadınlar Başarır, Çevre Bilinci Ve İklim Değişikliği İle Mücadele, Cezaevi Kütüphanesi, Eğitim Amaçlı Panel Ve Seminerler, El Emeği Haftası gibi belli başlıklarda yıllık müfredatlarda yer alacak projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Mahkumların toplumla yeniden bütünleşmelerini sağlayacak koşulları sadece bina olarak değil, faaliyet, eğitim ve iyileştirme programları ile destekleyeceklerini ifade eden Öztürkler, “Yeni Cezaevine geçilmesi ile birlikte, daha önce de defaatle dile getirdiğim, en çok önem verdiğim konulardan biri olan Mahkumların Topluma Kazandırılması çalışmalarını artık yıllık plan ve süreklilik arz edecek bir sistemle yürüteceğiz” dedi.

E-VİZE İÇİN TEKNİK ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

İçişleri Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde çalışılan ülkeye girişlerde E-Vize uygulaması projesinde teknik çalışmaların tamamlandığını ifade eden Bakan Öztürkler, projenin bütçelendirilmesi konusunda da destek bulduklarını açıkladı. Ülkeye girişlerde E-Vize uygulamasının çok önemli olduğunu ifade eden Öztürkler, “Bu ülkenin geleceği adına çok önemli bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Gelinen aşamada bütçesi tamamlandığı anda 1-1,5 ay içerisinde E-Vize uygulamasına geçebileceğiz. Televizyonlarda, radyolarda hep konuşuyor, anlatıyoruz. Benim için esas önemli olan projelerin, çağdaş sistemlerin hayat bulmasıdır. Konuştuğunuz kadar değil, ürettiğiniz kadar varsınız” dedi.

PROJENİN TAMAMLANMASI İLE ÇAĞDIŞI NÜFUS SAYIMLARINADA GEREK KALMAYACAKTIR

Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi hakkında da bilgi veren Bakan Öztürkler, Projenin belli bir aşamaya geldiğini, çok önemli bir proje olduğunu bu hususta da belediyeler ve yerel yönetimler müdürlüğünün koordineli çalıştıklarını, iki aşamadan oluşan projenin cadde, sokak, yol isimleri, yapı numaratajları, hane halkı verilerinin sisteme işlenmesi ve nüfus kayıt sistemleri ile eşleştirilmesi sonucunda devlet olarak çok önemli bir dijital veri tabanına sahip olunacağının altını çizdi.

Bakan Öztürkler, “MAKS Projesini tamamlamak istiyoruz. Projenin tamamlanması ile çağdışı nüfus sayımlarına da gerek kalmayacaktır. Çağdaş dünyanın gereği olan planlama ve doğru analiz yapma imkanlarımız artacak, ülkedeki, iş yeri, binalar, çalışan, öğrenci ve vatandaşlara ait güncel verilere daha sağlıklı şekilde ulaşabileceğiz” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.